Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Eva

Zpět na příběh

Zemřela 23.4.2017.Měla těžkou fázi Alzheimerovy choroby, rakovinu prsu,nádory v plicích a metastáze do jater.Poslední týden před smrtí již málo vnímala,přestala chodit a mluvit.Bylo nám jasné, že konec se blíží. 23.4. se její stav zhoršil tak,že jsme zavolali záchranku. Zatím jsme ji posadili do křesla. Zavřela oči,jako kdyby usnula.Záchranka přijela za 10 minut. Záchranářka již jenom konstantovala smrt. Smrt měla klidnou, bez bolesti.  Byli jsme u toho, zemřela nám před očima.Taky by jsem chtěl mít smrt, aby u mně byli moje děti. Komu se to podaří?

Tímto by jsem chtěl poděkovat všem, co nám pomáhali s péčí o mámu. Nadaci Pečovatel, všem lidem ,kteří přispívali, pečovatelkám Ivaně, Daniele a Markétě a dalším, které zaskakovali.

 

            

                                                               V. Riedl,syn

Je stále doma,v rámci možností spokojená,ale nevnímá asi již kdo co je.Denně jsou u mámy pečovatelky, bez jejichž pomoci by to už dávno nešlo. Večer a v sobotu a  v neděli je u ní sestra Katka.Její Alzheimerova choroba je už v nejhorším stadiu.Bohužel i rakovina se jí zhoršila,má další metastáze.Přesto je lepší, že je stále doma a je o ní postaráno.Před 10 dny měla 77 narozeniny.Z pěti dětí se tři ani nenamáhali podívat se na mámu.Ještě tímto děkuji Nadaci Pečovatel a rovněž pečovatelské službě Hewer za veškerou pomoc s naší mámou.

                                                       Vl.Riedl,syn

Milí dárci

Děkujeme za vaše příspěvky,které nám moc pomáhají.Díky vám zde mohou být paní asistentky i přes noc.Maminka se má dobře.Paní pečovatelky má moc ráda.I když se nemoc pomalinku zhoršuje jsme rádi že je v domácí péči.Jsme rádi že se ještě najdou hodní lidé jako jste vy.Díky času,který nám dáváte se může maminka věnovat různým aktivitám.Např:skládání kostiček,prohlížení knížek a menším procházkám.Mockrát děkuji všem dárcům.Její dcera Kateřina Mánková.

Milí dárci

Mockrát děkujeme za vaše příspěvky pro mojí maminku. Moc nám to pomáhá. Využíváme veškerou dotaci od vás. Maminka se má dobře, i když se jí nemoc zhoršuje, tak jsem moc ráda že je v domácí péči díky  vám.

S pozdravem její dcera Kateřina Mánková.

Děkuji

Děkujeme za vaše přispěvky. Maminka se má dobře. I když má alzheimerovu chorobu je štastná že je doma s jejím věrným pejskem Betynkou, proto bych chtěla poděkovat všem dárcům co mají srdce na pravém místě za velikou podporu k mojí mamince. I když se o ní starám sama jsem ráda, že je v domácí péči, proto ještě děkuji všem dobrým lidem.

S pozdravem její dcera Kateřina Mánková. 

Moc děkuji

Naše máma má Alzeiherovu chorobu a ta ji pomalu a jistě devastuje mozek. je uplně nesoběstačná,zcela návislá na mně a sestře Katce. Je to pro nás velmi náročné psychicky. Ale pořád ještě ji chceme udržet doma. Máme ještě tři další sourozence,ale ti ji vypustili ze života. A tak se staráme jak to jde s pomocí pečovatelek od Heweru.Já si mámu beru domů,občas na chatu,sestra si ji bere domů nebo u mámy přespává. Ale máma už se neumí radovat z ničeho. Když ji mám na chatě tak už ani nevnímá to hezké kolem sebe.Ale pořád poznává mně i sestru Katku i když už nás jmenuje všelijak. Ale zatím se snažíme vše překonat a o mámu se starat,protože ji máme rádi.v současné době má MMSE 3.

MÁMA JE NA TOM POŘÁD STEJNĚ,POMALU SE JÍ ALZHEIMEROVA NEMOC ZHORŠUJE.JE NA NÁS ABSOLUTNĚ ZÁVISLÁ,SAMA SE UŽ ANI NEOBLÉKNE,NEUMYJE,NEORIENTUJE SE ANI VE VLASTNÍM BYTĚ. ALE MUSÍME SE O NI STARAT. BEZ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY HEWER BY JSME TO NEZVLÁDLI.