Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Zuzana

Zpět na příběh

Zuzka zdraví nadaci z domova, kde navzdory krátké nemoci tráví s pečovatelkami většinu denní doby. Mimo výletů v okolí se nyní těší na rodinnou oslavu, kde se oslaví několikeré vánoce a narozeniny nejen její, ale i rodinných příslušníků. Děkujeme

Mamka zdraví nadaci v době letních prázdnin. Stále se těší na procházky, dobrou kávu, návštěvy vzácných hostů a po druhém očkování i na návštěvu kadeřnictví.

Na začátku měsíce na mamku přišla řada s očkováním. Nyní čeká na 2 dávku a my se těšíme, až v její blízkosti budeme moci odložit respirátory. Po úspěšném naočkování nás ostatních očekáváme návrat k běžnému rodinnému životu a už se moc těšíme, až oslavíme v širším rodinném kruhu Vánoce a uplynulé narozeniny. Děkujeme

16.4.2021 mamka oslavila 58. narozeniny. Uspořádali jsme pro ní malou oslavu jako překvapení v kruhu nejbližší rodiny ve známém domácím prostředí. Doufáme, že jí zdravotní stav dovolí zůstat doma co nejdéle. Děkujeme pečovatelské službě Hewer a dárcům za to, že nám s tím pomáháte.

Přes nelehkou dobu se nám pro Zuzku povedlo na počátku února uspořádat speciální překvapení. Uskutečnili jsme komorní rodinné setkání, před kterým jsme se všichni nechali pro jistotu otestovat. Zuzka tak měla po dlouhé době možnost setkat se se svojí maminkou. U nemoci, která člověka připravuje nejen o vzpomínky a neustále prograduje, je taková událost velkým okamžikem. Všichni doufáme, že i taková samozřejmost, jako je kontakt s rodinou, jednou zase půjde uskutečnit. Problémy s pandemií se Zuzce zatím vyhýbají, doufejme že to tak zůstane. Předem děkujeme pečovatelkám Heweru, jak se o mamku hezky starají a také děkujeme všem dárcům za podporu.

Zuzky rodina.

Vážení dárci, děkujeme Vám za podporu v roce 2020. Mamce se i vzhledem k okolnostem daří v novém roce dobře, nemoc se ale vyvíjí a přidávají se k ní další komplikace. V minulém roce nám s domácí péčí pomohla asistenční služba Hewer, která se o mamku starala přibližně 3000 hodin z toho 30% úhrady bylo hrazeno z prostředků místních dárců.

Vánoce strávila mamka doma s užší rodinou a až se epidemiologická situace uklidní, určitě vánoce oslavíme i s širší rodinou. Děkujeme Vám a přejeme hodně zdraví do roku 2021.

Přišel listopad a přinesl s sebou chladné, mrazivé dny, které Zuzka nejraději tráví doma u krbu. Chodí také na procházky, a dokonce byla i běhat. Pro Zuzku je čím dál těžší promluvit, byť jen v krátké větě o třech slovech. Přípravy na Vánoce jsou jinak v plném proudu a dokonce se chystá i pečení vánočního cukroví. To vše samozřejmě v rouškách a za přísných hygienických podmínek. 

Děkujeme srdečně všem dárcům a přejeme co možná nejpohodovější Advent a vánoční svátky.

Zuzky rodina

S příchodem podzimu nás nečekaně zastihla zhoršující se situace pandemie, která domácí péči minimálně nezlehčuje. Dodržování hygienických standardů, nošení roušek a respirátorů je samozřejmostí. Mamka ale nese dosavadní opatření dobře. Její stav se nadále nepříznivě vyvíjí, přidávají se projevy dalších degenerativních nemocí a schopnost mluvit souvisle se už téměř úplně vytratila. Snažíme se jí tak uchránit před jakoukoliv i banální nemocí, která by mohla přinést další komplikace. V září se nám podařilo čerpat 290h a doufáme, že se to povede i v dalších měsících. Všem dárcům srdečně děkujeme.

Zuzky rodina.

Foto z výletu do Tábora na konci srpna

Za mamkou se zastavila cenná návštěva spolužaček ze školy. Celý týden si událost pamatovala a nemohla se dočkat. V poslední době se těší dobré náladě a je nadšená z každé takové pozitivní návštěvy. Děkujeme dárcům za podporu provozu na další měsíce.

Přejeme krásné léto,
Zuzky rodina.

Na začátku června se mamka stala podruhé babičkou. Narodila se jí zdravá vnučka Julie, kterou mamka chová jako hrdá babička (na fotografii je miminku ani ne 14 dní). Návštěvu jsme zorganizovali hned, jak to situace umožnila. Byla to taková malá oslava nového přírůstku do rodiny a mamka byla velmi spokojená.

Dostáváme se do druhé etapy, ve které se pro maminku budeme snažit vybrat peníze pro další provoz domácí péče. Od pečovatelské služby Hewer objednáváme přes 300 hodin asistence měsíčně, 120 hodin je hrazeno z této sbírky.  Děkujeme všem dárcům za podporu, nadaci Pečovatel za zprostředkování sbírky a pečovatelské službě Hewer za poskytnuté hodiny osobní asistence.

Uběhl další měsíc a mamka se stále těší dobré náladě. Jak by ne, nadcházející měsíc se stane podruhé babičkou. Když je hezké počasí, tráví s pečovatelkami čas na terase nebo na krátkých procházkách. V časech odpočinku sledují televizní soutěže a seriály, z nichž nejoblíbenější je Kde domov můj, AZ-kvíz a To je vražda, napsala. Čas od času sleduje svůj oblíbený britský sitcom Miranda.  Děkujeme nadaci, dárcům a pečovatelské službě Hewer za pokrytí 280 pečovatelské služby.

Zuzky rodina.

16. dubna 2020 oslavila maminka 57. narozeniny. Vzhledem k situaci jsme oslavu narozenin uskutečnili pouze v nejužším kruhu rodiny. Počasí přálo a dovolilo posedět na zahradě a grilovat. Maminku jsme obdarovali dary, které jí soudě podle úsměvu na tváři udělaly radost. Každý rokem je ale radost o něco menší. Jsou to teprve tři roky, co byla maminky diagnóza oficiálně potvrzena a za tu dobu se událo mnoho. Nemoc prograduje, objevuje se větší zmatenost a dezorientace, navzdory okolnostem se ale těší dobré náladě.

Naším cílem je udržet maminku v domácím prostředí co nejdéle, kde je zcela závislá na pomoci druhé osoby. To je umožněno zejména díky pečovatelské službě Hewer, která bude v měsíci květnu pokrývat přes 300h pečovatelské služby.

Ještě před vyhlášením karantény stihla maminku na začátku března navštívit sestra Hanka a společně vyrazily na krátkou procházku po okolí. Bohužel od vyhlášení karantény jsou všechny návštěvy omezené, komplikované nošení roušky limituje pohyb na procházku po zahradě nebo sezení na terase.  Maminka se dle jejích slov těší, až bude moci chodit ven bez roušky a až se vrátí pravidelné návštěvy širší rodiny a kamarádek. Pečovatelky z Heweru situaci skvěle zvládají a  navzdory komplikované situaci bylo v březnu Hewerem pokryto 248 hodin. Děkujeme dárcům a nadaci Pečovatel za pomoc formou úhrady 80 hodin.

V únoru jsme se během některých dnů místo obvyklé sněhové nadílky dočkali počasí, které je typické spíše pro jaro. Díky tomu jsme s mamkou mohli trávit více času na procházkách s pečovatelkami ale i během návštěv kamarádek a rodiny. Maminka se těšila dobré náladě, a tak šlo o příjemně strávený společný čas.

V měsíci únoru jsme podobně jako v měsíci lednu čerpali přes 220 hodin péče pečovatelek z Heweru, s úctou za tuto nejednoduchou možnost děkujeme. Děkujeme také dárcům a nadaci, kteří nás podpořili úhradou 80 hodin.

Zuzky rodina.

V novém roce se mamince daří celkem obstojně, jen řeč se trošku horší. Pečovatelky jsou skvělé a se vším pomáhají, berou mamku na procházky a pomáhají s důležitou aktivizací. Ke konci ledna se u mamky objevila milá návštěva, kterou byly kamarádky z práce. Společně strávené dopoledne bylo plné vzpomínek, příběhů a dobré nálady. Znovu děkujeme celému Pečovateli a zejména dárcům, kteří pomáhají mamku držet v domácím prostředí.

Zuzky Rodina.

Maminka Zuzka trávila předvánoční čas díky skvělým pečovatelkám tradičními aktivitami, jako je pečení perníčků nebo návštěva vánočních trhů v doprovodu rodiny. Štědrý den a vánoční svátky strávila u svojí dcery Martiny, kde se během svátků sešla celá rodina. Moc si vážíme péče pečovatelek, které mamince velmi pomáhají a udržují ji neustále v pozitivní náladě.

Přejeme všem sponzorům i pečovatelkám vše nejlepší do nového roku.

Zuzky rodina

Drazí přátelé,

Už je to měsíc, co jsem se objevila tady na stránkách Pečovatele, a od té doby nabraly rychlý spád. Zahřálo mě u srdce, kolika z vás není moje soužití s Henrym (tak přezdívám své nemoci) lhostejné, a pomáháte mě i mé rodině tím, že se podílíte na zajištění mé celodenní péče. A za to vám patří naše vřelé poděkování.

A tak, díky vám, mám celý den u sebe společnost. Pečovatelky mi pomáhají od té chvíle, co se probudím až do té chvíle, než jdu spát. Teď, když nebývám doma sama, už se necítím tolik osaměle.

Užívám si předvánoční čas u hořícího krbu ve svém malém domku, kterému mí přátelé říkají hobití, a těším se na vánoční shledání s celou svou rodinou.

Přeji vám klidné prožití adventního času beze shonu a stresu.