Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Lucie

Zpět na příběh

Hezký Nový rok!

A moc všechny zdravíme s Lucinkou z výletu, kam jsme jely. Lucinka se na výlety vždy moc těší a užívá si je, cestou jí povídám básničky a někdy hezky reaguje a snaží se také něco říct. Každý nový podnět jí moc pomáhá a proto je rodina velmi ráda, že mají možnost asistence a nadace.

Za vše vám děkují moc. Za rodinu a Lucinku – asistentka Kačka

Hezký den všem.

Lucinka strávila léto se svojí rodinou, hrála se s mladší sestřičkou Leonkou a těšila se na každou asistenci, díky které s asistentkou měla nové podněty a malé radosti. Stále dojíždí za koníkama, to jí opravdu moc pomáhá a dělá jí šťastnou. Kačka, asistentka, nepromarní žádnou asistenci, vždy vymyslí báječný program a nenápadně a formou her Lucinkou posunuje krůček po krůčku k větší samostatnosti. Jsme za tuto pomoc velmi vděční.

Děkujeme všem dárcům a přejeme krásné podzimní dny.

Je tady léto a Lucinka může se svojí asistentkou podnikat výlety. Nejčastěji je to někam, kde jsou zvířata, která Lucinka miluje a hezky na ně reaguje. Na prázdniny jsme se těšili, i když Lucince budou chybět děti ve škole. Jsme vděční za možnost asistence a pomoci od Pečovatele, díky tomu má tolik potřebné zážitky a podněty.

Na fotce je Lucinka se svojí asistentkou Katkou.

Moc děkujeme!

Lucinka a její asistentka Kačka moc všechny zdraví. A co je nového? Lucinka stále dochází za koníkama, to je jedna z mála možností kam mohou s asistentkou jet, jinak jsou všechny zájmové aktivity kvůli pandemii přerušené. Lucince tak moc chybí děti a nové podněty. Jetště že má možnost asistence a s asistentkou chodí alespoň na procházky, zpívají, říkají básničky a když to jde, jdou za koníkama. Už se obě těší moc na to, až se otevřou další možnosti a vyrazí na muzikoterapii, která také moc pomáhá a hlavně jsou tam děti.

Moc děkujeme za vaš dary, které pomáhají zaplatit Lucince asistenci, bez které by byla už úplně izolovaná.

Kačka s Lucinkou

Vánoční svátky si Lucinka užila krásně, byla nejen s maminkou a sestřičkou, ale se svojí asistentkou podnikla několik hezkých výletů, včetně výletu za milovanými koňmi. Do školy za dětmi nemůže a i na výletech se raději s asistentkou drží od všech dál. Už se moc všichni těšíme, až bude celkově volněji a Lucinka se vrátí mezi děti a bude jezdit na muzikoterapii, která jí tak baví.

Přejeme všem krásný nový rok, hodně zdraví a klidu a moc děkujeme nadaci i dárcům za velikou podporu, bez které bychom si nemohli dovolit asistenci tak, jak Lucinka potřebuje.

Martina, máma Lucky

Po měsící vás opět zdravíme a přinášíme novinky ze života Lucky.

Díky hipoterapii, na kterou s Luckou jezdíme, se má Lucka krásně. Koníci jí opravdu baví a vždy se krásně rozzáří, když ví, že tam jedeme. Máme ale opravdu skvělou novinku, Lucka už umí pár slov, umí pobídnout svého poníka „JDI“ a řekne i dalších pár slov. Je to výsledek, ze kterého máme všichni velikou radost a je to trpělivá, mravenčí práce, kdy si neustále říkáme básničky, zpíváme, hrajeme si.

Těšíme se na září, snad se otevřou i speciální školy a Lucinka konečně bude mezi svými spolužáky. Dětský kolektiv jí už moc chybí.

Velmi děkujeme za veškerou pomoc od vás všech, moc si této pomoci vážíme.

Přejeme všem krásný zbytek prázdnin.

Lucka, asistentka Kačka a maminka Martina

Lucinka má za sebou nelehké období, kdy několik měsíců nemohla dojíždět do speciální školy kvůli pandemii. Moc jí chybí děti a kontakt s nimi a tak je asistence pro ní ještě větší pomocí než jindy.

S novou asistentkou Kačkou Lucinka úspěšně opět dochází na muzikoterapii, kde kromě léčby hudbou si splňuje i touhu být mezi dětmi. Lucinka je šikulka a muzikoterapie jí baví. Velkou láskou jsou zvířata, hned u domu má ovečky, ale také jezdí s Kačkou na koně na hipoterapii. Ta pomáhá Lucince v koordinaci pohybů, vede k uvolnění a hlavně, a za to jsme moc rádi, dělá Lucinku viditelně šťastnou. Je radost se na ní dívat, když se „svého“ koníka dotýká, hladí ho a usmívá se. V téhle aktivitě budeme s Luckou rozhodně pokračovat.

Protože nastávají prázdniny, těšíme se na spoustu nových podnětů a letních vůní a na nová dobrodružství. Jako byla např. super jízda na malé lodi. Když chybí děti ze školy, určitě budeme s Kačkou chodit i na hřiště za dětmi a navazovat kamarádství. Komunikace ještě není úplně taková, jakou bychom si přáli, ale i díky asistenci dělá Lucinka pomalé ale jisté pokroky. Jsou to maličkosti, ale přesto velké události v životě naší slečny.

Lucinka s maminkou, sestřičkou Leonkou a asistentkou Kačkou přeje všem dětem super prázdiny a moc děkujeme za podporu, které si moc vážíme.

Krásné léto!

Lucinka znovu dochází s paní Asistentkou na hipoterapii která jí pomáhá zlepšovat držení těla a navíc má Lucinka koníčky ráda tak si to opět užívá, také se v červnu znovu otevřel kroužek muzikoterapie a na uvítánou bylo pro všechny handicapované děti zorganizováno společné opékání buřtů tak se Lucinka zůčastnila a po dlouhé době viděla svoje kamarády .

Lucinka potřebuje stále trénovat hrubou motoriku a tak jsme se v květnu věnovaly s Lucinkou různým venkovním aktivitám např. chůze přes různé druhy povrchů,a s pomocí paní Asistentky to zvládla skvěle.

Lucinka má i v dubnu zrušené všechny její oblíbené aktivity z důvodu nouzového stavu, ale i přesto paní asistentka v omezeném režimu dochází a s Lucinkou tráví čas u ní doma za dodržování všech hygienických pravidel, i v tomto náročném období se Lucinka může věnovat domácímu tvoření a společně s paní asistentkou barvily vajíčka a zdobily velikonoční výzdobu.

Lucinka se v únoru seznamovala s novou paní asistentkou se kterou i současná asistentka spolupracuje a společně vytváříme pro Lucinku program přímo na míru a moc to Lucince prospívá, velmi dobře zvládá seznamování. S novou paní Asistentkou si rozumí a společně vyrazily na první výstavu podmořského světa a moc se jí to líbilo, bohužel momentálně všechny aktivity které Lucince prospívaly jsou zrušené a my pevně doufáme že to negativně neovlivní další vývoj.

Lucinka má nejoblíbenější písničku prší prší jen se leje a na muzikoterapii kam dochází se svojí asistentkou si poprvé zkusila zahrát na kytaru a udělalo jí to obrovskou radost.

V novém roce 2020 si Lucinka koněcně zlepšila rovnováhu téměř rok jsme na tom s paní asistentkou pracovali a Lucinka umí sama a bez držení hopsat chvilku na trampolíně, moc nás tím potěšila její motorika je krůček po krůčku lepší a my moc děkujeme všem dárcům kvůli kterým si Lucinka může dovolit navštěvovat s paní asistentkou různé kroužky a hlavně jí to moc pomáhá k zlepšení jejího života.

V listopadu byla Lucinka hodně nachlazená a protože neumí smrkat je to vždy náročné období, proto jsme museli všechny venkovní akce zrušit a Lucinka se oblékla do kuchařského a s pomocí paní asistentky se vrhla na pečení a vykrájela  si svoje první předvánoční perníčky, a polité čokoládou ty Lucinka má nejradši.

Lucincce jsme mohli dopřát kurz muzikoterapie a velmi ráda dochází s paní Asistentkou každý týden k moc milé paní učitelce v Neratovicích, ze všech hudebních nástrojů si zamilovala klavír a těšíme se na její první písničku kterou momentálně trénujeme

Lucinka se pustila do nového školního roku s nadšením , stále dochází se svojí asistentkou na logopedii a také byla několikrát na hipoterapii na místní farmě, moc to Lucince prospívá .

V horkém prázdninovém počasí si Lucinka užívá s paní asistentkou u vody a Lucinka zkouší plavání rádi bychom opět po prázdninách přihlásili Lucinku na kurz plavání , velmi jí to pomáhá při koordinaci pohybu.

V červnu jsme se loučili se školou a s logopedii, během prázdnin bude trénovat Lucinka s paní asistentkou ,dostali jsme domácí úkoly na léto.A v červnu taky Lucinka oslavila krásné sedmé narozeniny moc ji všichni přejeme aby do dalších let mohla dále docházet na speciální aktivity a rozvíjet se v rámci svého handicapu.

v dubnu probíhala krásná výstava podmořského světa vyrobená z nafukovacích balónků, a Lucinka s paní asistentkou tam nemohli chybět, bylo to prima Lucinka si to užila na jedničku a díky vám můžeme tyto různé akce navštěvovat , moc děkujeme.

Tentokrát jsme se zaměřily na posílení koordinace pohybu a zapracovaly na lepší stabilitě , jako vhodné cvičení jsme zvolily trampolínu v jedné krásné dětské herně kam Lucinka moc ráda chodí, když jsme s trampolínou začínaly poprvé tak Lucinka jen seděla a nedokázala se ani postavit natož si ve stoje zaskákat ale díky trpělivosti naší paní asistentky jsou u Lucinky pokroky a její stabilita je mnohem lepší a my jsme za to moc rádi.

Lucinka s asistentkou dochází pravidelně na logopedii ke specialistce a v měsíci únoru Lucinka začala říkat nové souhlásky které nikdy před tím nedokázala vyslovit , jsme všichni moc rádi jak úžasnou trpělivou a empatickou paní logopedku jsme měli tu čest poznat a pevně věříme že se Lucinka alespoň pár slov naučí.

V měsíci lednu 2019 začíná Lucinka s asistentkou docházet na logopedii pro handicapované děti, první návštěvu byla Lucinka malinko překvapená ale úžasná paní Logopedka si Lucinku po pár minutách získala a kdykoliv jedeme na další hodinu logopedie tak má radost a velmi ráda se zapojuje do speciálních aktivit při výuce. Tak jen držet pěsti ať vše dobře dopadne.

Tentokrát jsme s Lucinkou často zpívali a tleskaly spolu do rytmu, moc pěkně jí to tleskalo a zpívanky jsou její oblíbené, smála se jak sluníčko a obě dvě jsme si to užily. Přiložím fotečku z místa činu.

Lucinka miluje od mala všechno co svítí a hraje, tak tohle předvánoční období je pro ní velký zážitek, udělali jsme si parádní výlet na vánoční akci a moc moc se to Lucince líbilo, hlavně svítící strom vydržela by na něj koukat snad celý den, je to krásný jak umí vyjádřit radost když jí něco opravdu zaujme, a taky nás potěšilo že začala říkat máma, sice to někdy zní jako mamimi ale pro nás je to úspěch.

Děkujeme všem dárcům za příspěvky. Moc to Lucince pomáhá.

Lucinka se lepší v opakování slabik, jde jí to čím dál lépe, minulý týden začala říkat pé,to nám dlouho nešlo naučit, protože Lucinka miluje ovečky a  perfektně umí vyslovovat bé, a pořád se jí to plete..

Těšíme se jak to půjde dál 

V srpnu nás Lucinka opravdu překvapila všechny… trénovaly jsme další písmenka někdy více a někdy méně úspěšně,záleží i na tom jakou má Lucinka zrovna náladu a podle toho se přizpůsobíme. A jaké bylo to srpnové překvapení? Lucinka se odvážila sejít sama pár schodů úplně bez držení,další dny jsme trénovaly znovu a je si čím dál více jistá a ten úsměv jaký vykouzlí když to sama zvládne. 

Lucinka si léto pěkně užívá, miluje vodu a cákání a letos díky krásnému počasí můžeme Lucincce dopřát koupání v bazénku,a díky její dobré náladě se i víc soustředila na učení a už umíme vyslovit písmenko L a M, pro nás je to velký úspěch, budeme pokračovat a přidávat další samohlásky a slova. 

Červnové pokroky u Lucinky udělali radost všem kdo Lucinku znají , miluje zvířata a koně obzvlášt jen neměla nikdy odvahu se povozit v sedle, tak jsme celý červen jezdily ke koním až z Lucinky veškeré obavy spadly a koníček Dag Lucinku svezl, ta radost jakou Lucinka měla byla veliká , vůbec nechtěla z koně dolů. Všichni jsme byly dojatí že se to po dlouhé době podařilo. Opravdu s velikou trpělivostí se občas stanou i zázraky. 

Měsíc květen jsme s Lucinkou protančily, taneční kroužek kam pravidelně docházíme jí moc baví a celou hodinu se usmívá a její očička září radostí, Lucinka se naučila první taneční krok, krásně do rytmu umí zadupat,a ještě přidá občas ruce. Jakmile slyší rytmickou písničku tak s ní šijou všichni  čerti.Maminka říká že jí tancuje i doma a dědečkovi  zpívá, sice má svůj osobní styl ale i to se počítá a je to pro rodiče veliká motivace. 

Dobrý den,

posílám nové zprávičky o Lucincce Škvareniakové , jsem její nová asistentka a kamarádka v jednom , seznámily jsme se spolu na začátku dubna a hned od prvního dne jsme si padly do oka, znám Lucinku teprve měsíc a už jsme spolu stihly třikrát taneční kroužek kde se Lucince moc líbí a při poslední návštěvě začala sama tancovat a tleskat si do rytmu, bylo to velké překvapení pro maminku i paní učitelku. Maminka Lucinky dokonce říkala že si Lucinka před spaním začala pozpěvovat sice ne slova ale brouká si různé melodie. Chodíme i na pravidelné vycházky do přírody a Lucinka už sama vyleze doma na postel, a zkouší i sama do schodů tam jí ještě trochu pomáhám ale věřím že časem to zvládne úplně sama, za každý malinký pokrok jsme rádi a těšíme se co nového se Lucinka naučí příště . 

Vzhledem k častější asistenci u Lucinky je Lucinka lepší v chůzi, neboť chodí často na procházky a výlety a nám to pomáhá, protože vydrží sama ujít i delší trasu a my se můžeme věnovat více malé sestřičce Leonce…