Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Alena

Zpět na příběh

Milí dárci,

píši vám tento dopis s obrovskou vděčností a ráda bych vyjádřila své velké poděkování za vaši nezištnou podporu a pomoc, kterou mi poskytujete i během předvánočního období. Jsem již stará a často se mi zdá, že některé věci jsou již nad mé síly, ale díky vaší štědrosti mohu prožít další nezapomenutelné Vánoce plné lásky a radosti.

Vaše podpora mi umožní letos strávit nádherné chvíle s rodinou, které by bez vás nebyly možné. Pečení vánočního cukroví s mou dcerou, tradiční chvíle u zdobeného stromku, smích vnoučat rozbalujících dárky – to vše je o to krásnější, když vím, že mám vaši podporu.

Vaše péče mi vrátila pocit sounáležitosti a zapojení do rodinného dění, za což jsem vám nesmírně vděčná. Přeji Vám prožití hezkých Vánoc a šťastného nového roku 2024 a prosím, přijměte mé upřímné díky za vše, co jste pro mě udělali. Vaše laskavost a empatie jsou darem, kterého si nejvíce vážím.

S hlubokým uznáním,

Alena

S pozdravem

Milí dárci,

ráda bych vám touto cestou vyjádřila svoji hlubokou vděčnost za vaši neocenitelnou finanční podporu. Vaše pomoc mi umožňuje žít důstojný život v domácím prostředí, kde se cítím v bezpečí a dobře se v něm vzhledem ke svým zrakovým omezením orientuji.

Chci vám také sdělit, že jsem nedávno oslavila mé úžasné 92. narozeniny společně se svou rodinou. Byl to krásný den plný radosti, lásky a vzpomínek, o který bych se chtěla s vámi alespoň touto větou podělit.

Vaše laskavost mi dodává sílu a optimismus, a připomíná mi, že na světě jsou lidé, kteří se starají o druhé. Vaše dary jsou pro mě důkazem lidského soucítění a solidarity a já si jich velmi vážím.Velice vám děkuji za vaši podporu a doufám, že mohu nadále pokračovat v mé cestě s vaší pomocí. Vaše štědrost je pro mě nepostradatelná a vše, co dělám, dělám s vděkem a vděčností za váš příspěvek k mému životu.

Vše dobré Vám přeje Alena

Vážené dárkyně a dárci,
ráda bych Vám vyjádřila svou hlubokou vděčnost za Vaši finanční pomoc, díky které jsem byla schopna zaplatit asistentky, jež mi nesmírně pomohly v obtížném období nemoci a horeček. Díky nim jsem mohla po uzdravení opět chodit na procházky a povídat si, což mi velmi pomohlo psychicky i fyzicky.
Vaše štědrá podpora mi přinesla nejen úlevu od každodenních strastí, ale i pocit, že nejsem sama v našich obtížích. Vaše laskavost a vstřícnost mi daly novou sílu a naději, že se vše zlepší.
Nemohu dostatečně zdůraznit, jak moc si Vaší pomoci vážím. Vaše obětavost mi dovolila soustředit se na zotavení a vytvořila příjemné a podpůrné prostředí kolem mě.
Děkuji. Alena

Moji milí dárci,

i tentokrát bych Vám ráda poděkovala za Vaši přízeň a podělila se s Vámi o jednu nevšední, byť zábavnou historku.

Byl jeden z krásných jarních dnů, kdy mě vnučka (spolu s pětiletým pravnoučátkem) vzala s invalidním vozíkem na krátkou procházku po okolí. Báječně jsme si popovídali, prohlédli si nové výstavby na sídlišti i jarní kvítí. Vypadalo to jako jeden z idylických dnů, do doby návratu domů, kdy jsme zjistili, že je jediný výtah v našem vchodu nefunkční. Podle informace předsedy SVJ výtah neměl jet několik dní. Bydlím v 7. patře a bohužel mé nohy mi neslouží natolik, abych se jen s podporou vnučky dostala zpět do bytu. Začalo se smrákat a já měla doma všechny věci včetně léků. Nezbylo mi nic jiného, než čekat na pomoc u vnučky doma, která naštěstí nebydlí daleko. Situaci začala řešit dcera, která po vyčerpání všech možností, dostala spásný nápad, a zavolala o pomoc k hradeckým hasičům, kteří vzápětí ochotně přijeli i s houkačkou. Za velkého zájmu okolí, mě čtyři šikovní a ochotní hasiči i s invalidním vozíkem vynesli do 7. patra. Za to jim patří velký dík a já mám dobrý pocit z toho, že stále existují lidi, kteří nejsou lhostejní a pomáhají druhým. Stejně jako Vy.

Krásné jaro.

S pozdravem Alena

Vážení,

Dovolte mi, abych Vám v prvé řadě upřímně podekovala za dosavadní podporu, která mi umožnila zlepšit kvalitu mého života a ponechat mě s Vaší podporou v domácím prostředí. Zůstat doma,  kde jsem zvyklá a kde se umím i přes moji těžkou zrakovou vadu bezpečně pohybovat, je pro mne nesmírně důležité. Mohu být blízko své rodině, povídat si s nimi při návštěvách. Nemusím být závislá na instituci, kam půjdu pouze dožít. Mám život ráda a přála bych si ho žít naplno do poslední chvíle. Od posledního pádu v listopadu 2022, kdy jsem si zlomila nohu v krčku,  jsem pobývala 3 měsíce v LDN. Necítím se ještě nejlépe a jsem velmi závislá na pomoci druhých a to bohužel i té finanční. Snažím se ale trpělivě na sobě pracovat tak, abych byla každým dnem schopnější a samostatnější. Mám obrovskou motivaci a věřím, že s Vaší pomocí budu opět žít jako před úrazem. Z tohoto důvodu Vás laskavě prosím, abyste i nadále stáli při mně a pomohli mi tuto obtížnou dobu překonat. Udělám vše, co je v mých silách a nikdy Vám nepřestanu být vděčná.

Vážení dárci,

zdravím Vás ještě stále z nemocnice, kde rehabilituji a vypadá to, že bych za týden už mohla být zase doma.

Už se moc těším. Držte mi pěsti, ať se zase vše vrátí do starých kolejí.

Mějte krásné sněhové zimní dny.

Alena

Milí dárci,

vzpomínám na Vás v tento vánoční čas a znovu děkuji za každý příspěvek, který jste mi poslali. Letošní Vánoce pro mne nebyly jednoduché, poprvé ve svém životě jsem je nemohla trávit u štědrovečerního stolu se svojí rodinou, protože kvůli zlomenině nohy v krčku  jsem musela, bohužel, i v tento den zůstat v léčebně pro dlouhodobě nemocné. Vy mi ale svojí podporou dáváte naději na návrat do běžného života, na návrat domů. Vím, že to nebude jednoduché a noha se bude uzdravovat ještě dlouho, ale pilně cvičím tak, abych byla po návratu domů co nejsamostatnější. Už nyní ale vím, že to bez pomoci druhých a zejména pak Vaší nedokážu. Prosím Vás tedy o to, abyste mi i nadále zachovali přízeň a já Vám na oplátku slibuji, že budu žít naplno každý den a udělám vše proto, abyste na mě mohli být pyšní.

Přeji Vám všem krásné Vánoce a do roku 2023 hlavně zdraví  a radost z každého dne!

Děkuji Vám za milý dárek, udělal mi velikou radost.

S pozdravem Alena

Milí dárci,

i tentokrát bych Vám ráda poděkovala za Vaši přízeň, která mi umožňuje žít normální život. Tyto měsíce ji budu potřebovat o to více, protože jsem bohužel při pravidelné procházce upadla a zlomila si nohu. Budu ale pilně rehabilitovat, abych opět mohla chodit a užívat si každého krásného dne. Udělám to kvůli sobě, své rodině, ale i Vám. Protože ve mě věříte a podporujete mne.
Přeji Vám krásné podzimní dny plné radosti.

Krásné léto všem,

zejména pak Vám dárcům, kteří nezůstáváte lhostejní a pomáháte těm, kteří to tolik potřebují. Díky Vám jsem strávila léto v poklidu a za podpory asistenčních služeb mohla vyjít ven, ucítit Slunce na svých tvářích i vůni po letním dešti.
Občas mám obavy z budoucnosti, ve zprávách slyším jednu špatnou zprávu za druhou – o vysokých cenách energií a zdražování potravin. Bude obtížné to zvládnout, ale věřím, že díky Vám to zvládnu, musím.
Dovolte mi, abych Vám ještě jednou upřímně poděkovala za Vaši dosavadní podporu a popřála Vám i Vašim rodinám hezký zbytek léta.
Vaše Alena Doucková

Květen – krásný voňavý měsíc.

Tím, že je maminka nevidomá, o to víc vnímá všechny vůně. Snažíme se s maminkou být každý den venku, pokud to počasí dovolí. Asistentky z Heweru ji pravidelně předčítají jak z maminčiných oblíbených knih, tak i z různých zajímavých časopisů.

Jsem velmi vděčná, že maminka může stále žít doma ve svém prostředí.

Osobní asistentky z Heweru jsou úžasné – díky za jejich obětavou práci.

Dcera

Vážení,

jsem ráda, že bylo v březnu krásné počasí. Při procházkách s ošetřovatelkou jsem cítila, že už sluníčko nabírá sílu. Slyšela jsem zpívat ptáčky…prostě jaro je tu:-)

Všechny Vás zdraví babička Alena

I když to venku někdy vypadá všelijak, jaro se nezadržitelně blíží. Už jsem dostala první sněženky ze zahrádky. Těším se na sluníčko a na procházky. Přeji Vám všem krásné jarní dny.

Babička Alena

Vážení a milí dárci!

Za všechno, co pro nás děláte, pro lidi, kteří Vaši pomoc potřebují a jsou na ni závislí, Vám moc děkuji.

Přeji Vám do nového roku 2022 hlavně hodně zdraví, aby jste v každém dni zažili něco krásného a nikdy neztráceli optimismus, tak důležitý pro život.

Ještě jednou děkuji, Alena.

Drazí dárci, chtěla bych Vám poděkovat nejen za blahopřání k mým 90.narozeninám, ale i za veškeré příspěvky, které posíláte. Vnímám, že vedle Vašich darů, otevíráte směrem ke mně i své srdce. Velmi si toho cením. Díky Vaší podpoře mohu důstojně žít a radovat se z  každého nového dne. Ještě jednou děkuji a přeji Vám krásné podzimní dny.

Děkuji všem dárcům za příspěvky, díky nimž jsem v létě mohla s pomocí asistentek pobývat venku. Dokonce jsme zajeli na výlet na zahrádku. Užívala jsem si vyprávění asistentek i rodiny o jejich cestování, ráda se dozvídám nové věci o různých zemích.  Protože sama už číst nemohu, asistentky mi také předčítají knížky i časopisy.  Teď se těším na oslavu svých 90. narozenin s rodinou.

 

Děkujeme paní Vávrové za krásný dárek, babička je nadšená, polštářek ji udělal velikou radost.

Zdravíme a přejeme vše dobré.

 

 

Milí dárci,
ráda bych Vám poděkovala za Vaši podporu.Velice si toho vážím a věřte, že právě díky Vám, nadaci Pečovatel a podpoře své rodiny mohu žít důstojný život i přes svá četná omezení. Snažím se užít si každý den naplno se vším, co mi přináší. Přeji Vám vše dobré a ještě jednou upřímně děkuji za Vaši přízeň.

Nejdřív bychom chtěli poděkovat všem dárcům. Je to krásný pocit, opravdu. Maminka je šťastná, že může být doma. V polovině května jsme ji vzali na výlet za její kamarádkou, se kterou se delší dobu neviděla. Je to přátelství, které trvá přes šedesát let. Na zahradě si holky popovídaly, bylo ten den krásné počasí. Přikládám fotku spokojené mamky.

Ošetřovatelky jsou velmi milé, chodí s babičkou ven skoro každý den. A pořád si mají co vypravovat nebo babičce čtou, což patří mezi její velmi oblíbenou činnost.

Ještě jednou všem dárcům děkujeme.