Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Bohumil

Zpět na příběh

Velmi Vás všechny zdravím a rád bych poděkoval za všechnu podporu a pomoc Pečovatele a milých dárců. Vážím si této podpory, díky které mohu mít dostatek hodin osobní asistence, kterou potřebuji, abych mohl zůstat žít doma s dcerou Maruškou.

A jak se mi daří? Začátkem roku trochu zápasím s nemocí průdušek, špatně se mi dýchá a musel jsem na vyšetření do nemocnice. Byl bych moc rád, kdyby to bylo zase dobré a mohl jsem se těšit z prodlužujících se dnů a naděje pomalu se blížícího jara.

Buďte všichni zdrávi, Bohumil

Radost a vděk… to je přesně to, co teď intenzivně prožívám.

Mohl jsem oslavit svoje 88té narozeniny a byla to skutečně krásná oslava. Syn mě pozval na oběd, kde jsme si povídali, pak mě odvezl k sobě domů, kde jsem strávil nádherné sobotní odpoledne s mojí milovanou rodinou. Je to už pár dní a já jsem té radosti stále plný. A také vděku, protože jsem si znovu uvědomil, jak je pro mě důležité  mít je všechny nablízku.

Víc tento měsíc nemám na srdci. Děkuji za každou takovou chvíli a děkuji vám všem.

Krásný podzim, váš Bohumil

Milí přátelé.

Konec léta pro mě a mojí dceru byl ovlivněný tím, že mě postihla mrtvička a sanitka mě odvezla do nemocnice. Strávil jsem několik dní na JIPU, ale nyní už jsem zpět. O trochu víc unavený, nemohoucí, ale zároveň mám radost z každého dne a z každé maličkosti, kterou ještě sám zvládnu. Občas mě popadne obrovský smutek, že těch věcí už není moc, pak si ale uvědomím svůj věk, vždyť mi bude v listopadu 88let ! Ještě zvládnu dojít na zahrádku a ještě udržím v ruce housle, takže mám z čeho se stále radovat.

Moc vás všechny zdravím a děkuji za krásné a milé dary od neznámých dárců, velmi si toho vážím. Pomáháte mi zaplatit tak důležitou pomoc, jaká je asistence, bez ní bych už nemohl zůstat doma, kde to miluji. Děkuji….

Váš Bohumil

Všechny opět srdečně zdravím.

Nedávno mě potěšil krásný dárek od paní Zuzany Vávrové, potah na polšťářek, je moc krásně ušitý a osobní dopis byl moc milý. Paní Vávrová má hezký charitativní projekt Polštářkem nezarmoutíš a opravdu nezarmoutil, ale moc potěšil. Děkuji.

A co je u mě nového? Na zahrádce pomalu dozrává ovoce ale moje síly už nestačí ani na to, abych ho otrhal. Pomohly mi moje asistentky a dokonce udělaly marmeládu z meruněk a rybízu. Hned jsem si řekl o palačinky s marmeládou a svět se zdál o něco hezčí…

Jsem vděčný za všechny lidi, kteří mi pomáhají v mém stavu, rodině, osobním asistentkám a Pečovateli a všem dárcům.

Děkuji a přeji krásný zbytek léta.

Váš Bohumil.

Zdravím všechny.

S létem přišly letní horka, která mi nedělají moc dobře a já jsem tak vděčný za své vzrostlé stromy na zahrádce, kde můžu odpočívat. Poslední měsíc se mi hodně zhoršil zdravotní stav, přidaly se problémy se srdcem a tak jsem byl nucen navštívit mnoho lékařů. Mám teď větší tým asistentek, těším se na každou z nich, protože mi přináší nejen pomoc, ale i velkou radost že si mám s kým popovídat.

Velmi vám děkuji a opatrujte se.

Bohumil

Květen byl pro mě a mojí dceru plný změn. Protože u nás skončily dvě asistentky, seznamovali jsme se s novými a věřím, že to bude stejně krásná spolupráce, jako byla dosud s původními asistentkami. Protože se mi zhoršil zdravotní stav, tak jsem v květnu jezdil hodně k lékařům do Prahy. Snad mi to zdraví dovolí a prožiju léto tak, jak to mám rád, to znamená co nejvíce na mojí milované zahrádce, i když práci na ní už nezastanu, alespoň se budu těšit pohledem na ní.

Nově mám asistenci i během víkendu a jsem moc rád, že si to díky právě Nadačnímu fondu Pečovatel mohu dovolit.

Všem moc děkuji a přeji krásné dny.

Bohumil

Co je u mě nového? Asistence se rozšiřuje i na víkendy, protože potřebuji víc pomoci. Jsem velmi rád, že mám takovou pomoc.

Vážím si veškeré podpory, kterou teď mám, protože to není samozřejmost.

Přeji všem krásné jaro,  Bohumil

Březen mi přinesl několik změn. Protože moje asistentka byla v karanténě, poslal ke mně Hewer dvě nové asistentky Aničku a Petru. Několik dní předtím už jsem měl opravdu velký smutek a nebylo mi vůbec ani do povídání, ale příchodem nových asistentek začalo být u nás doma o něco veseleji, nové tváře, nové příběhy. A protože si opravdu rád povídám o životě, probraly jsme toho hodně. Také jsem již očkovaný proti covidu a jsem o něco klidnější. Zima už je ale opravdu dlouhá, cítím se izolovaný a dost často je mi smutno. Jsem tedy vděčný moc za asistentky a za těch pár hodin denně, kdy tady nemusím být sám se svojí nemocnou dcerou. Jsem rád, že nám děvčata i uvaří a uklidí, sami bychom už nic z toho nezvládli.

Děkuji za podporu a přeji si, aby už bylo líp pro všechny.

Bohumil

Jsem tady zase po měsíci s novinkami. Jenže moc ani nevím, co psát… Zima už je dlouhá, vyhlížím s asistentkami jaro a nemůžu se dočkat. Letošní zima je pro mě obzvlášť těžká. První, kdy jsem bez mé ženy a postupně se s tím smiřuji. Pak také ta izolace, která teď je, mi nedělá dobře. Jsem proto opravdu rád, že mám osobní asistenci a někdy mám pocit, že víc potřebuji povídání než fyzickou podporu. Nově si zvykám na nouzové tlačítko, abych si mohl přivolat pomoc a celkově se smiřuji, že síly ubívají…

Ale stále je důvod se radovat. Na fotce ukazuji asistentce dřevo, které se nám povedlo nachystat na zimu a hezky srovnat. Maličkosti, které mě drží při životě.

Děkuji za podporu nadaci a oběma svým úžasným asistentkám, Pavlíně a Štěpánce. Všem dárcům moc děkuji za dary.

Bohumil.

Zdravím všechny v novém roce.

A co je u nás nového? Obě asistentky se o mě a mojí dceru krásně starají. Když mi to síly a zdraví dovolí, zvládáme i krátké procházky. A já jsem moc rád, že se mohu potěšit pohledem na stromy u Vltavy, které jsem vysadil před lety a mohu vidět, jak se jim daří. Jsou to maličkosti, malé radosti, které mě ale drží při životě.

Do nadace mi přišly dary, za které jsem velmi vděčný a všem dárcům moc děkuji.

Všem nám přeji šťastný nový rok, pevné zdraví a radost. Věřím, že přijdou lepší časy…

Váš Bohumil

Adventní čas, na který jsme se těšili, pro mojí rodinu nezačal moc radostně. Už tak nemocný syn ještě onemocněl Covidem a musel být se zápalem plic v nemocnici. Právě v tento okamžik jsme si s moji dcerou uvědomili, jaké máme velké štěstí v našich asistentkách. Ze dne na den se o nás postaraly a nenechaly nás podléhat smutku. Bylo to náročné, ale syn to zvládl a my si můžeme oddychnout.

Adventní čas, kdy je čas se zklidnit a „očekávat Vánoce“ , jsme tak s dcerou plní pokory a vděku, který sem nedokážu napsat.

Přání „bohatého Ježíška“ pro nás dostává zcela jiný rozměr. Bohatý je ten, kdo má kolem sebe rodinu, přátele a dobré duše, např. v podobě andělů jako je Pavlínka a Štěpánka, naše asistentky.

Díky Bohu.

Přeji všem BOHATÉ nejen Vánoce.

Bohumil

S příchodem listopadu se s pomocí asistentek připravuji v rámci možností na zimu. Sebrali jsme poslední úrodu a také jí zpracovali, přivezli nám uhlí, hrabeme listí, vše jen co mi síli stačí.

Těšíme se z nových slepiček, které si pořídila Maruška.

Asistentka Pavlínka nám přivezla houby a já si po delší době pochutnal na smaženici.

Snažíme se rozveselit duši povídáním a zpěvem a zaplať Bůh se nám to daří…

Velmi děkuji nadaci za podporu, jsem opravdu rád, že společně s dcerou i díky tomu můžeme zůstat doma a těšit se ze všeho. Všem přeji radost a zdraví, opatrujte se.

Váš Bohumil

I když mě stále pobolívají nohy a už se smiřuji s tím, že moc lepší to asi nebude, stále je z čeho se radovat.A ještě pořád zvládnu s asistentkou jít na krátkou procházku a mohu jí ukazovat okolí místa, kde jsem celý život žil a kde to mám rád.  Také jsme společně opékali buřtíky, na to jsem se moc těšil.

Novinkou je, že moje dcera Maruška bude od řijna také klientkou osobní asistence, Pavlínka jí tak bude moct například doprovázet k lékaři, což už nikdo jiný nezvládne. Je pro mě hodně důležité, že vím, že nejsme na nic s dcerou sami.

Na zahradě pokračuje moje úsilí a potěšení, letos byla veliká úroda vína a je sladké jako med.

Upřímně všem děkuji za velikou pomoc  a podporu, vážím si všech darů a všem přeji klid a zdraví v této poněkud nejisté době.

Váš Bohumil

Konečně ustaly horké dny, které mi nedělaly dobře a těším se z krásného babího léta. S asistentkou chodíme sbírat jablíčka, ze kterých mi pak peče štrůdl a jiné dobroty. Procházky mi dělají moc dobře, stejně jako společnost Pavlínky. V září mě čekají návštěvy lékařů, pobolívají mě nohy a byly dny, kdy jsem nemohl vůbec chodit, také tady byla sanitka a musel jsem na vyšetření do nemocnice.

Věřím ale, že mě čekají ještě krásné dny, které ze srdce přeji i vám všem.

Všem ze srdce děkuji za všechnu podporu, která mi od vás přichází.

Bohumil

Je to již druhý měsíc, kdy se těším z vaší pomoci a rád bych vám moc poděkoval. Díky vašim darům a pomoci nadace, mám asistentku Pavlínku každý den jako velkou oporu. Přichází denně v 8 hod a bývá zde až do odpoledne. V srpnu měla dovolenou a tak jsem mohl poznat novou asistentku Štěpánku, se kterou jsme si hned padli do oka já i moje dcera.

Srpen přinesl zatím velmi horké dny,které mi popravdě nedělají moc dobře, takže pokud to jde a jsem toho schopen, chodíme na procházky hned ráno a přes den se pak schovávám bud doma, nebo na zahradě pod kaštanem na lavičce. Zvládli jsme s asistentkou  dojít nasbírat ostružiny, dáváme sem fotku, abychom se pochlubili, kolik jsme zvládli nasbírat. Pavlínka mi pak udělá ovocné knedlíky, na které se opravdu hodně těším…

Přeji vám všem krásný zbytek prázdnin, dny plné lásky a dobrých lidí kolem sebe.

S vděčností, Bohumil

Prožívám krásné letní dny, plné slunce a konečně i plné dešťů, obojí je vzácný dar nejen pro moji zahradu, kde tak rád trávím čas.

Stále je tady ten smutek ze ztráty mé milované ženy a bývá mi opravdu hodně a často smutno. Snažím se i tak radovat se z maličkostí, např. ze zrající úrody. Z třešní mi asistentka udělala výbornou bublaninu. Společně jsme i posbírali popadaná jablka. Pomáhali nám k tomu kosáci zpěvem, který se mi snad nikdy neoposlouchá.

Když to jen trochu jde, začínám den třeba hraním na housle…

Velmi vám všem děkuji za podporu, která se mi od vás dostává, jsem za ní skutečně velmi vděčný.

Přeji všem láskyplné a krásné léto a ze srdce a s pokorou děkuji.

Bohumil N.