Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Gabriel

Zpět na příběh

Ahoj všichni dárci!

Duben nám dal pořádně zabrat, pořád rýma, kašel, rýma, kašel.. do školky jsem šel jen pár dní.

Snad už budu úplně zdráv a budu moct chodit do školky, kam chodím velmi rád.

Také rád chodím na hiporehabilitace, závodím se svým bráchou, kdo bude v cíli jako první.

Gabík tráví s asistentkou čas venku, na hřišti, zajedou se podívat do minizoo, nakupují společně květiny..

Gabík tyto aktivity zvládá čím dál lépe.

 

Zdravíme

Gabík a mamka

Ahoj všichni a zdravíme především naše příznivce!

Já si to jaro náramně užívám. Mohu už více času trávit venku a to mě velmi baví. Začínám jezdi na hiporehabilitace, koně mám moc rád. Už se jich nebojím. Pomalu se už připravuji na roli školáka protože půjdu už k zápisu. Dneska jsem byl na oslavě narozenin svého kamaráda a bylo to tam moc fajn.  Doma se učím udržovat pořádek v pokojíčku a uklízet si. Také se učím režimu, čistit si zoubky, také se učím pomáhat mamince na zahrádce..

 

Moc zdravíme a přejeme krásné Velikonoce!

Zdravíme všechny dárce a příznivce!

Máme za sebou únor, který rychle utekl. Gabík mnoho dnů promarodil, již delší dobu ho trápí rýma, budeme muset navštívit alergologii.

Jakmile se uzdravil z nemoce, moc se těšil na svoji asistentku, s kterou strávil převážně čas venku ve městě na hřištích nebo doma na zahradě. Nyní si oblíbil i novou knížku s albi tužkou a dokáže u toho strávit trochu času. Máme z toho velkou radost. S paní asistentkou se rád pouští do vaření jednoduchých jídel a pomáhá ji. Je to velký šikula.

Přejeme všem krásné dny plné slunce a pohody.

Gabík a maminka

Milí dárci a příznivci nadace Pečovatel.

chtěli bychom Vám vyjádřit velké poděkování za Vaši podporu. Vaše pomoc je pro nás nesmírně důležitá a velmi nám pomáhá.

Gabriel měl spoustu pěkný chvilek, které strávil se svojí osobní asistentkou. Navštívili spolu předvánoční trhy, projel se na vláčku i na kolotoči.

Byl velmi šťastný. Paní asistentku má moc rád a moc si společný čas užívají. Utužuje tím vztahy s dospělými i dětmi a rozvíjí velmi zdařile jeho komunikaci a trpělivost.

Děkujeme Vám a přejeme krásný a šťastný Nový rok.

Maminka a Gabík

Zdrazí příznivci a dárci nadace pečovatel!

Velmi si vážíme Vaší podpory, která je pro nás velmi důležitá.

Gabriel se během listopadu už dostal do školky a opětovný nástup po delší nemoci nebyl zase tak špatný. Do školky se těšil a chodí tam rád. Bohužel se nyní neúčastní plavání, aby se mu zase kašel nevrátil. Hiporehabilitace jsou již pro tuto sezónu u konce. Chceme s maminkou opět zahájit neurofeedback, který je pro mne velmi prospěšný. Byli jsme také pozvaní na oslavu narozenin našich kamarádů, kterou jsme si náramně užili. Osobní asistentka jezdí za Gabíkem domů a věnuje se mu někdy až do večerních hodin. Pomalu si vyprávíme o Vánocích a moc se na ně těšíme.

 

Zdravíme všechny

Gabík a maminka

Zdravíme všechny dárce!

Říjen dal zabrat. Všichni moji spolužáci ve školce byli od září nemocní a já jsem se držel celou dobu zdráv. Ale začátkem října jsem začal kašlat a trápí mě kašel doteď. Takže jsem téměř celý říjen doma a léčím se. Je to velká nuda, ale osobní asistentka za mnou chodí domů a hraje si semnou. Také chodíme na krátké procházky a je to moc fajn. Snad budu brzy fit a budu moct jít zase do školky. Mám tam hodně aktivit, jezdím na koních, chodím plavat do velkého bazénu, cvičíme tam a tvoříme hodně věcí. Maminka mne vzala poprvé do kina, dávali můj oblíbený seriál Tlapkovou patrolu. To jsem si moc užil.

Pa

Gabík a mamka

Zdravíme všechny dárce a děkujeme za vaši podporu!

Gabík nastoupil do nové speciální školky, kde si velmi rychle zvyká a líbí se mu tam. Ve školce má velmi pestrý program a mnoho terapií, které mu pomáhají pro jeho další rozvoj.

Pokračuje v ergoterapiích, logopedii a začal chodit na kroužek plavání, které má moc rád. Také začne se školkou jezdit na hipoterapie, animalterapie, a další. S Gabíkem jezdíme 1x týdně na hiporehabilitace. Gabík zároveň tento měsíc oslavil své 6té narozeniny se svými kamarády a asistentkou. Velmi si je užil. Gabíkovi se zlepšují komunikační schopnosti a schopnost porozumění. Máme z toho velkou radost.

Děkujeme

Gabík a mamka

Zdravíme všechny dárce a děkujeme Vám za podporu!

V srpnu to byla ale jízda! Gabík se poprvé účastnil týdenního pobytového tábora se spolkem AAK, tento tábor byl zaměřen na rozvoj komunikačních dovedností a spolupráce. Gabíkovi se tam moc dařilo a líbilo. Koncem měsíce nastoupil zpátky do školky Lentilky a také to byl dnes pro Gabíka jeho poslední den v Lentilce. Od září nastupuje do nové speciální školky v Hradci Králové, kde bude mít zařazenou i ergoterapii a logopedii. Gabíkova asistentka tráví s Gabíkem hodně času na hřišti, jezdí spolu na koupaliště a zároveň spolu byli i ve školce. Adaptace na nové prostředí proběhne pozvolna a věříme, že to půjde dobře. Také s námi začne spolupracovat i nová paní asistentka, věříme, že si s Gabíkem budou rozumět. Poslední týden v srpnu chodíme na intenzivní hiporehabilitační terapii, která je velmi přínosná a Gabík už jezdí na koníkovi velmi rád.

Tak tedy nové školce a novým zážitkům zdar 🙂 Přejeme Vám všem krásný nadcházející podzimní čas.

 

Gabík a mamka

Milí příznivci nadace, zdravíme štědré dárce!

velmi si vážíme toho, že nám pomáháte s podporou osobní asistence a rádi bychom Vám napsali pár řádků…

Gabík si červenec ještě užíval částečně ve školce, kde se s kamarády pomalu loučil. Nastupuje do nové speciální školky, kde

bude mít také možnost pokračovat v ergoterapiích, logopedii. Paní asistentka se mu věnovala v rámci nácviku ve městě, sociálních situací.

S Gabíkem jsme absolvovali konzultaci neurovývojové terapie a jak máme správně cvičit. Dokončili jsme terapie neurofeedbacku a vidíme

značné pokroky v jeho rozvoji. Gabík měl už menší prázdniny, vyrazili jsme s kamarády na miniprázdniny do Liberce, kde měli spoustu zážitků.

Nadále pokračujeme ve spolupráci s ranou péčí, která synovi nyní poskytuje příměstský tábor, kde se mu velmi líbí. V dalším týdnu Gabík bude absolvovat

AAK tábor, tak jsme zvědaví, jak se mu bude dařit.

Moc vás všechny zdravíme a děkujeme za Vaši podporu.

Gabík měl v červnu mnoho nových zážitků a hodně času trávil se svojí asistentkou. Vzala ho na koupaliště, na procházky, menší výlety, seznámil se s novými kamarády. Osobní asistentka se mu snaží společný čas velmi zpříjemnit. Vždy je velmi důležité Gabíka na všechny aktivity předem připravit a nacvičovat s ním sociální kontakty/situace/přístupy.. Věnují se hodně komunikaci a vzájemném dialogu. Gabík navštívil Aviatickou pouť v Pardubicích, tam se mu moc líbilo. Jezdil na hipoterapie, logopedie, ergoterapie, navštívil zubaře, ORL, a ve školce měl zahradní slavnost, která se velmi vydařila. Byl to velmi úspěšný měsíc.

Mějte krásné léto

mamka a Gabík

Zdravíme všechny dárce a děkujeme za Vaši podporu!

Květen byl ve znamení hezkých prožitých dní. Sice mne trochu potrápila sezónní rýma s kašlem, ale rychle jsem se z toho dostal.

Se svojí asistentkou jsem si nejvíc vegetil ve svém domově, našli jsme si spoustu zábavných her na zahradě. Smažili jsme palačinky, které se nám moc nepovedly.

Ze školky jsem se vyřádil na koloběžce a proběhli jsme se po okolí. Zašli jsme si udělat i malý nákup. Je to s ní velká zábava a naučí mne spoustu věcí. Mám ji moc rád!

Zdraví Vás

Gabík

Zdravím všechny a děkuji za Vaši podporu!

Duben utekl jako voda. Běhám po hřištích, jezdím na koloběžce a proháním svoji osobní asistentku. Je to parádní zábava.

Doma společně vaříme a hrajeme si. Jezdíme na hipoterapie, je to čím dál lepší.

Chystám se brzy na první terapie Neurofeedbacku.

Přechody do školky a ze školky už nejsou teď tak náročné.

Těším se na prázdniny.

Zdravím

Gabík

 

Zdravíme všechny dárce Nadace Pečovatel,

tento měsíc byl pro Gabíka plný zážitků a nových zkušeností. Gabík si s osobní asistentkou velmi rozumí a má ji rád. Je šťastný, když s ní může trávit společný čas. Jakmile se oteplilo, tráví čas venku na procházkách, jezdí na své nové koloběžce, hrají si na hřišti a poznává nové kamarády. Opět byla zahájena sezóna hiporehabilitací, takže jsme všichni vyrazili společně na koníky. Vždycky je velmi smutný, když společný čas s osobní asistentkou končí a musí jet domů. Tyto změny špatně snáší a je potřeba na tom pracovat. Je to nyní týden co ho začala trápit nemoc a bojuje s laryngitidou, má vysoké teploty a není mu vůbec dobře. Snad brzy antibiotika zaberou a bude zase venku vesele skotačit.

Mějte krásné a pohodové Velikonoce.