Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Jakub

Zpět na příběh

Vážení dárci,

moc Vám děkuji za veškeré příspěvky, které mi pomáhají zaplatit asistenční péči. Velikonoce pro mě byly trošku smutné :(. Ale teď už je to mnohem lepší, protože mám své asistentky zpět.

Co mě čeká? Čeká mě natáčení s jednou organizací a také mě čeká bohoslužba, která bude za mou babičku. Také půjdu 4.5. na hudební festival Majáles, na který se velmi těším. Bude v Dolní oblasti Vítkovic a budou tam mí oblíbení interpreti, např. Ewa Farna, Mirai, Jaroslav Uhlíř a spousta dalších. Taky mě čeká výlet do Brna, v dubnu a i v květnu. Čeká mě toho hodně, už teď se na všechny výzvy těším :).

Přeji Vám, milí dárci, plno barevných dnů plných pohody.

Jakub Kremer

Milí dárci,

dovolte abych Vám poděkoval, že se mi zelená osa potřebnosti. Jsem za to velmi rád. Blíží se nám jarní svátky. Dovolte mi abych Vám také i já popřál krásné prožití Velikonočních svátků plné radosti a optimismu. Musím se Vám k něčemu přiznat. Když čtu některé příběhy z pečovatele, tak bych také rád přispěl, jenže bohužel nemůžu. To mě trošku trápí, protože si myslím, že každý klient z pečovatele by si to zasloužil. Jak budu trávit Velikonoce já? Budu je trávit s rodinou u pohádek a budu čerpat na další půlrok dopředu. Také jsem byl na Velikonoční zpovědi. Bylo to pro mě velice náročné, ale dal jsem to. Jsem na sebe pyšný. Doufám, že jste všichni zdraví a plní optimismu. Napsal Jakub  Kremer.

Dobrý den, vážení dárci,

jsem velmi rád, že si mě Pečovatel nechal pod svými křídly. Protože rok se sešel s rokem a já musel žádat o prodloužení smlouvy. Jsem rád, že mi Pečovatel smlouvu opět prodloužil. Jsem šťastný za to, že mi i nadále pomůže zaplatit asistenční péči u organizace Podané ruce-osobní asistence, Ostrava.

Jinak co mě trápí, je náhlý odchod mé babičky. Pořád se s tím nemůžu smířit. Někde jsem slyšel, že první rok je nejtěžší. Já na babičku nikdy nezapomenu. Na to, jak jsme spolu hráli hry na déčku, dívali se na šlágr a na pohádky, to bylo naše. Teď mi to všechno moc chybí.

Přeji vám mnoho krásných jarních dní. Dávám zde fotku z prožité akce z fakultní nemocnice. Chodím se tam modlit do kapličky.

Vážení dárci,

znáte ten pocit, když někdo odchází na druhý břeh? Cítím se smutně z toho, že babička odchází. Ten pocit, když ztrácíte blízkého člověka, je opravdu hodně smutný. S babičkou mám moc hezký vztah, tak věřím, že bude na mě z nebe dávat pozor. Zažili jsme opravdu hodně legrace, hráli hry a poslouchali její oblíbený šlágr. Sice jsem byl na babičku někdy protivný, ale to už tak někdy bývá. V tomto období se semkla celá rodina, za což jsem moc vděčný. Babička je vážně nemocná.

Tak doufám, že alespoň vy prožíváte lepší období a přeji vám hodně zdraví.

Váš Jakub Kremer

Milí dárci,

nový rok pro mne nezačal zrovna nejlépe. Bohužel nemoci nechodí po horách, ale po lidech. Máme v rodině těžce nemocnou babičku o kterou se nyní stará moje maminka a proto na mne má mnohem méně času. Cítím velký strach o svou blízkou osobu.

Abych nemyslel jen na smutné věci, tak dnes proběhlo zaučení nové asistentky z odlehčovací služby Respit z Centra pro rodinu a sociální péči. Je hodně šikovná a myslím si, že naše spolupráce bude fajn. Těším se na to.

 

Přeji Vám hodně štěstí a hlavně zdraví!

Váš Jakub Kremer

Dobrý den všem,

přeji vám krásné prožití vánoční svátku ať se vám daří pracovní II osobním životě doufám s některými z vás příštím roce uvidím

krásné všechny dny je v Novém roce 2024❄❄☃☃⛄

Vážení čtenáři,

dovolte mi, abych se s vámi podělil o dva neuvěřitelné zážitky. Tím prvním je MEGAKONCERT Rádia Čas, který se konal 25.11.2023 v Ostravar Aréně. Rádio Čas slaví 25 let svého působení, a právě k této příležitosti byl uspořádán koncert pro všechny bezva lidi.

Já jsem na tento koncert šel s asistentkou Hankou. V tento den byla ukrutná zima. Jeli jsme tramvají a potkali jsme tam shodou okolností dalšího člověka na vozíku, který také jel na tento koncert. Ukázal nám tedy i cestu, kudy se tam jede. Před halou stála obrovská fronta. Po nějaké době jsme se dostali dovnitř a vjeli jsme na připravenou plošinu pro vozíčkáře. Bylo nás tam tolik že jsme se nemohli ani pohnout. I tak jsem si ale koncert velmi užil. Byla tam např. Ewa Farna, Mig 21, Kapitán Demo, O5 a Radeček a Tomáš Klus. Mnohé písničky jsem si zazpíval i zatancoval. Stala se mi tam i taková příhoda, že mi někdo polil nohy pivem. To se ale při takových koncertech stává, moc jsem si to užil.

Děkuji Hance, že mě na tento úžasný koncert doprovodila. Byl to pro mě neskutečný zážitek, příště půjdu zas.

Napsal

Jakub Kremer

Milí dárci,

chci Vám poděkovat za finanční podporu, kterou mi posíláte 🙂

Bohužel nemoc nechodí po horách, ale po lidech a i já jsem chytl virózu, která trvala 14 dní. Je dobré občas zpomalit a pořádně se vyležet. Nebojte, už jsem zdráv a těším se na další nové výzvy.

Mějte se moc hezky a ať se Vám nemoci vyhýbají obloukem.

Hezký den.

Váš Kuba

Milí dárci,

musím se vám s něčím pochlubit. Dne 4.11.2023 v sobotu jsme se s asistentkou vydali do hor. Jeli jsme autobusem z Ostravy do Rožnova pod Radhoštěm, cesta trvala hodinku. Poté jsme šli na Pustevny na Valašku. Cesta byla hodně kamenitá, ale naštěstí se našli hodní lidé, kteří nám pomohli. Když jsme dorazili do cíle, tak nám bylo řečeno, že jsme si klidně z parkoviště mohli zavolat a dovezli by nás autem. To jsme ale nevěděli, příště už budeme vědět. Na rozhledně byly schody, ale naštěstí tam byl nájezd i na vozík. Zdárně jsme to vše zvládli. Zašli jsme si na oběd do restaurace, já si dal smažený sýr a hranolky. Po dobrém obědě jsme se vyfotili u Radegastu a opět nám pomohli hodní lidé. Dále jsme se vydali na horu Radhošť, cesta byla velmi náročná, ale stálo to za to. Poté už nastal čas vyrazit domů. Z výletu jsem dorazil příjemně unavený a hned jsem usnul. 🙂

Děkuji paní asistentce za krásně strávený den plný krásných zážitků.

Děkuji také hodným lidem, kteří nám pomohli, ať se vám daří.

Váš Kuba

Dobrý den Vážení dárci,

Dne 2.11. 2023 jsem s Maruškou prožil takový krásný dušičkový den. Nejprve jsme šli do kostela v Porubě, kde jsme zapálili svíčku za všechny zemřelé i za mého dědu. Také jsme se pomodlili v kapličce ve FNO a vzpomínali jsme na to, co jsme se zemřelými všechno zažili. Celý tento den jsme tak zvaně promodlili. Mě se vybavila vzpomínka na mého dědu při posledních Vánocích, jak jsme seděli všichni u jednoho štědrovečerního stolu. Byla to krásná vzpomínka.:)

3.11.2023 jsem šel s rodinou na hřbitov, abychom umyli dědův hrob a zavzpomínali na dědu. Pro mě to bylo nesmírně těžké, ale myslím si, že uvědomění si, že tu není je velmi důležité, i když já na něho vzpomínám velmi často. I když se na Vánoce velmi těším, bude to pro mě velmi složité, že už tam děda nebude. Přestože už to jsou dva roky.

Přeji Vám krásné podzimní dny.

ps. přidávám fotku z kapličky z FNO

Vážení milí dárci,

Chtěl bych se s Vámi podělit o jeden zážitek.

Ve dne 11.10.2023 jsem byl s paní asistentkou Petrou v Zoo Ostravě. Zoo Ostrava mám velmi rád, proto jsem si koupil permanentku. Chodím tam čerpat síly, energii a dívat se na zvířátka. Počasí nám přálo a byl krásný sluneční den. Poprvé jsem se v zoo svezl Safari vláčkem. Byl to pro mě nevšední zážitek, některé zvířátka mohl vidět zblízka. V bufete jsem si dal svoji oblíbenou Kofolu. Také jsme viděli na živo obrovského hrocha. Byl jsem překvapen, bylo tam hodně vozíčkářů. Dlouho jsem neviděl vozíčkáře pohromadě. Myslel jsem si, že je nějaká akce, ale žádná akce nebyla. Udělali si také výlet. Dost mě překvapilo, že všechny bezbariové toalety byli mimo provoz. K závěru do zoo se příště vrátím.

Budu se snažit Vám psát pravidelně.

Přeji Vám plno krásných podzimních dnů.
Váš Jakub

Festival Fandíme rodině

Dne 16.09. jsem se s asistentkou Nikol zúčastnil festivalu Fandíme rodině, protože centrum pro rodinu a sociální péči oslavuje 30. let od vzniku. Všechno nejlepší! Moc děkujeme za to, co pro nás klienty děláte, jsme Vám všem vděční. Na tomto festivalu byl bohatý program. Nejvíc jsem si užil výrobu placek, vystoupení folklórního souboru, loutkové divadlo a byl jsem velmi nadšený z postaviček JŮ a HELE ze studia Kamarád. Samozřejmě jsem nevynechal příležitost se s nimi vyfotit. Vyrobil jsem si také náramek z gumiček a popovídal jsem si s dalšími účastníky festivalu. Byli zde i klauni z divadla MIMO a vyrobili mi na hlavu obrovskou kšiltovku z balónků. Jel jsem v ní až domů, že se mi smála i mamka. Tento den vyšlo krásně i počasí, nechybělo bohaté občerstvení a s asistentkou jsem si tento den velmi užil i proto, že jsme se celý den jenom smáli. Děkuji za pozvání.

Napsal Jakub Kremer.

Dobrý den Vážení dárci,

musím se Vám pochlubit, že v posledních dnech jsem byl na filmu THE ONE MAN SHOW od Kazmy. Bylo to fakt super, dokonce už mám dvě kartičky a snažím se luštit onu šifru, zatím se mi to však moc nedaří, protože to je opravdu těžké. Strašně rád trávím s asistentkou Nikol svůj čas. Opět jsme se společně vrátili k tréninku finanční gramotnosti, za což jsem velmi rád. Také občas chodíme společně na obědy a dokonce mě Nikol podporuje, abych co nejvíce zvládal jíst sám. Samozřejmě ke konci potřebuji pomoci, ale snažím se co nejvíce sám.

S Nikol také plánujeme výlet na Lysou Horu. Koná se totiž akce, na kterou jsem byl pozván „Vozíčkem ke královně Beskyd“, kde Nikol půjde semnou. Opravdu se na to oba moc těšíme.

Mějte se moc hezky.

Milý čtenáři, každý z nás občas sní o tom, že bude spát doma bez rodičů. Mě se to povedlo ve 29 letech, kdy jsem poprvé spal s asistentem doma sám. Sice mamka měla trochu strach, nakonec mi umožnila abych byl doma s asistentem. První den jsem prožil s Nikol, kde jsme si zašli do Ikei na kuličky a potom jsme zašli do shopping parku dělat administrativu a večer jsme se dívali na Policii v akci. Nikol u mě spala z pátku na sobotu. Na snídani jsme si zašli do Cafe Palača, kde jsme si dali míchaná vajíčka s tousty a v 13:00 už na mě čekal pan Láďa aby převzal štafetu. Zamířili jsme do Zoo Ostrava, kde jsme si to moc užili a potom jsme zašli do Prospánku popovídat si a zjistit novinky o matracích a vše, co se týká kvalitního spánku. Potom jsme šli domů. Doma jsme spravovali tablet a stahovali aplikace. V neděli jsme šli s Láďou na bohoslužbu do kostela sv. Ducha. Každý zážitek jednou končí a já jsem byl za tento zážitek strašně rád a již plánuji další přespání. Přeji Vám, aby se Vám také plnili Vaše přání a touhy.

Zvláštní poděkování patří Zuzce Matulové za koordinaci asistentů a asistentům Nikol a Láďovi, děkuji, že jsme mi mohli zprostředkovat mou touhu být sám doma. Moc si toho vážím.

Napsal Jakub Kremer

Vážení a milí dárci,

omlouvám se, že jsem se dlouho neozval. Trápí mě teď mé zdravíčko – pořád mám migrény. Snažím se to překonávat, ale někdy to jde jen stěží 🙁

Ale dobrou zprávou je, že se ke mě vrací dvě asistentky Nikol a Lucka, takže se těším na spolupráci s nimi. Jsem pod drobnohledem lékařů, ale přes to si něco neodpustím a to jít na Colours of Ostrava. Vím, že to budou náročné čtyři dny, ale těším se na to. A proto jsem teď hodně odpočíval, abych měl na to dost síly.

Mějte se moc krásně a těším se brzy napsanou 😀

Váš Jakub Kremer

Dobrý den, moji milí dárci,

dnes jsem byl se svou dobrovolnicí na meditaci, kterou mám pravidelně každé pondělí. Moc mi pomáhá vyčistit hlavu od běžných problémů. Po hodince strávené na meditaci jsme šli do Třebovického parku, kde jsme se prošli, popovídali co je nového a dali si nezdravý oběd (smažený sýr) a colu, je to má slabost… 😀 Byla to mňamka. Byl to krásný den.

Mějte se moc hezky a přeji plno krásných dnů a zážitků.

Dobrý den, moji milí dárci,

po delší době vás opět zdravím, událo se toho opět hodně, mám nové asistentky podaných rukou a to paní Moniku a paní Petru, obě jsou to velmi sympatické paní, myslím že spolupráce s nimi bude fajn a užijeme si spoustu výletů a spoustu akcí. S osobní asistencí podané ruce zažívám krásné věci, chodíme do cukráren, po rehabilitacích, protože to je potřeba. S jedním zážitkem se vám musím přiznat, netýká se to podaných rukou, byl jsem na Majálesu v Dolní oblasti Vítkovic na koncertě mé oblíbené skupiny, jako jsou Horkýže slíže, Vohnout, Tomáš Klus, Ewa Farna, Iné Kafe. Byl to úžasný zážitek, jsem své kamarádce vděčný, dojalo mě to až k slzám, když mě na Majáles vzala. Přeju vám plno krásných zážitků, mějte se moc hezky.

Dobrý den milí dárci,

Velikonoce jsem prožil s babičkou a s rodinou. Snažil jsem se odpočívat a doufám, že i vy jste si odpočinuli a načerpali plno sil! Velikonoce jsem trávil v modlitbách a trávil jsem je u pohádek České televize, kterou mám nesmírně rád. Doufám, že se tam opět někdy půjdu podívat. A mám rád i ČTD. Já vím, že si možná říkáte, že je to pro malé děti. Mě to pomáhá zapomenout na všední starosti běžného života.

Velikonoce pro mě znamenají strašně hodně 🙂 Protože jsem pokřtěný, tak si toho uvědomuji daleko víc než kdy jindy. Když jsem onehdá pustil televizi Noe, tak jsem slyšel neznámou písničku a rozbrečel jsem se a ani nevím proč. Asi to bylo setkání s Bohem.

Před Velikonocemi jsem byl v kapličce ve Fakultní nemocnici Ostrava. Prožil jsem tam s paní asistentkou Maruškou příjemné chvíle ztišení. Celé Velikonoce byly pro mě velmi příjemné. Když se mi babička před Velikonocemi vrátila po velmi komplikované operaci domů, tak jsem měl dobrý pocit z toho, že už je naše rodina konečně pohromadě.

A Velikonoce ještě nekončí! Ještě je tu máme 40 dní. Tak vám přeji krásné prožití svátků velikonočních. To vám z celého srdce přeji.

 

Váš Kuba 🙂

Milí dárci,

přeji Vám všem krásné prožití Velikonočních svátků, plné naděje a povzbuzení.

Mějte se moc krásně.

Váš Jakub

Moji milí přátelé,

děkuji, že mi přispíváte na osu potřebnosti. Musím se vám s něčím pochlubit, 26.3. jsem byl s Maruškou na mši a u zpovědi. Byl jsem na tzv. velikonoční zpovědi, kde jsem se zpovídal ze svých hříchů a trápení. Bohoslužbu měl otec Vítězslav Řehulka, což je ten, který mě i křtil a pravidelně mě zpovídá. Kostel pro mě znamená hodně. Je pro mě nesmírně důležitý, protože se můžu kdykoliv, když mi není dobře, obrátit k Bohu.

Po bohoslužbě jsme šli s Maruškou na oběd do OC Tesca v Třebovicích, kde jsme si dali vynikající oběd. Já si dal řízek s hranolkama. Potom jsme si prošli obchody a poté nastal čas jít domů.

Mějte se krásně.

Milí dárci,

poslední dobou mi nebylo moc dobře a jak se říká, nemoci nechodí po horách, ale po lidech. Chytl jsem parádní migrény, už mě to fakt štve.  🙁 Musel jsem na týden přerušit poskytování služeb u Podaných rukou. Ještě jsem do toho chytl virózu, takže můj týden vypadal tak, že jsem ležel v posteli v úplné tmě. Musel jsem i přerušit pravidelné a pro mě důležité fyzioterapie a ergoterapie, které mi velmi účinně pomáhají, ale bylo mi opravdu zle. Naštěstí je teď už vše v pořádku, ale migrény přetrvávají, takže musím omezovat své aktivity, což mě nehorázně štve. Byl jsem i na CT mozku a čekám na vyjádření neurologa. Vzhledem k moji nemoci se návštěva neurologa musela opět posunout. Ani nevíte, jak mě štve ta bezmoc, když chcete fungovat, ale vlastně nemůžete, neboť vás to omezuje. Omlouvám se, že teď v tuto chvíli zde fotky nedávám, ale nevím, co bych vám vyfotil.

Mějte se krásně a pokud možno zdravě.

Váš Kuba

Zdravím Vás, milí dárci,

děkuji Vám, že mi přispíváte penízky na osu potřebnosti, velmi si toho vážím. 🙂 🙂

Bohužel Vám musím říci, že se můj zdravotní stav trochu zhoršil. Trpím častěji na migrény. Jsou to nemilé stavy, kdy mi pomáhá jedině ticho a klid. 🙁 Několikrát jsem byl nucen zrušit osobní asistence od Podaných rukou, protože bolesti byly tak silné, že se to nedalo vydržet. Absolvoval jsem několik vyšetření, např. CT mozku, aby se zjistilo, čím by to mohlo být. Teď čekám na výsledky, trošku se bojím, ale zvládnu to.

Mějte se hezky.

 

Vážení přátelé,

musím se vám pochlubit, že ve dnech 4.-5. února jsem byl v Brně na odpočinkovém výletě. Byl jsem v divadle na rodinném muzikálu, který se jmenoval Matilda.

Je to příběh o malé dívce Matildě, která díky svému speciálnímu nadání a laskavé povaze pomůže vyřešit osobní problémy slečny Honeyové, učitelky, u níž nalezne nejen pochopení pro svou čtenářskou vášeň, ale i potřebnou lásku a něhu, jichž se jí ve vlastní rodině nikdy nedostávalo.

Toto představení sice trvalo tři hodiny, i s přestávkou, ale byl to pro mě nevšední zážitek, protože jsem byl na muzikále poprvé. Tento výlet byl k mým narozeninám a měl jsem spoustu překvapení. Jedno z překvapení bylo právě zmíněné divadlo. Další překvapení si nechám pro sebe, protože byly tak krásné, že to ani slovy popsat nejde. Ještě mi dovolte, abych poděkoval hotelu Zannam za skvělé ubytování a skvělou snídani a mému doprovodu. Už teď vám mohu říct, že se s Brnem nevidím naposledy. 🙂

Děkuji také za vaše příspěvky, které přibývají na ose potřebnosti.

Mějte se moc hezky.

S úctou Jakub

Dobrý den milí dárci,

chci se s Vámi za čerstva podělit o zážitek z kostela. Dne 29.1. jsem s paní asistentkou Maruškou navštívil kostel sv. Ducha v Zábřehu, šli jsme na bohoslužbu a na zpověď. Zpověď trvala 10 minut, kde jsem se vyzpovídal ze svých hříchů. Po bohoslužbě jsme šli na oběd do Tesco Třebovice, kde jsem si dal rajskou omáčku s masovými kuličkami a to mi nebylo dost, tak na řadu přišly zapečené brambory. Na všem jsem si moc pochutnal. Takové asistence bych chtěl častěji, bohužel to není z časových důvodů možné. Ale užili jsme si to.

Přeji Vám všem pěkné dny.

Dobrý den milí dárci,

přeji Vám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a optimismu.

„Kuba slaví narozeniny a my přejeme hodně štěstí a máme přání jediný“, toto se neslo v duchu mé oslavy, která proběhla 20.01.2023 v Caffe Bar Adelaide. S osobními asistenty a se všemi, kteří o mě pečují jsme slavili moje narozeniny. Samozřejmě jsem zde nemohl pozvat všechny, kteří o mě pečují, protože by se zde všichni nevešli 😀 Je tolik lidí, kteří o mě pečují, že je to až neuvěřitelné.. děkuji!

Na oslavě jsem dostal plno dárečků, ať je to dárkový poukaz na VOYO, nebo také dárkový poukaz do velkého světa techniky, protože tam chodím velmi rád. Dále jsem taky dostal antistresové omalovánky, zvýrazňovače a hodně čokolády. Za všechny dárky upřímně Vám Bůh zaplať. Také děkuju Cafe Bar Adelaide za poskytnutí prostor.

Přeji Vám mnoho úspěchů a děkuji za finanční pomoc, které si nesmírně vážím.

Váš Jakub.

Dobrý den vážený Pečovateli,

moc vás zase zdravím. Tento rok začal dobře, byl jsem na bohoslužbě v kostele Svatého Ducha a setkal jsem se se svoji kmotrou. Povídali jsme si o životě a o Bohu. Potom jsme si zašly s mojí asistentkou na oběd. Dal jsem si hranolky a kuřecí kousky. Kuřecí kousky byly velmi dobré, ale hranolky však ne. Prošli jsme si moje oblíbené obchody, mám spoustu plánů do budoucna. Jako například návštěvu zoologické zahrady, kina a také mě čeká narozeninová oslava. Už se na ni moc těším. Narozeninová oslava proběhne v lednu v kavárně u Oblouku, se svými přáteli a asistentkami.

Mějte se krásně a skládejte básně 🙂

Dobrý den, milí dárci,

zdravím Vás v novém roce 2023. Dovolte mi, abych Vám popřál mnoho úspěchů, radosti a žádné starosti. 🙂

Co mě v nejbližších době čeká? Doufám, že se po dlouhé nemoci pomaličku vrátí osobní asistence u Podaných rukou. Pevně tomu věřím. 🙂 Blíží se mi zájezd na Horní Bečvu, která se uskuteční 6.1. až 8.1. budu se tam vzdělávat v rámci univerzity na kterou chodím přednášet  studentům, jaký je můj život a s čím se potýkám rámci v osobní asistence. Někdy jsou přednášky příjemné a trošku i nepříjemné, záleží na co se zeptají studenti a já jsem zvyklý být otevřený. Přednášky mě naplňuji, kde můžu sdílet své pocity. Rekcí od studentů, že je to potřebné a důležité. Za chvílí se mi blíží narozeniny a tak jsem uspořádal narozeninovou posezení, která bude v 20.1. bude se to konat v kavárně. Už se na své kamarády a asistenty moc těším. Asistenti jsou součástí mého života už si bez nich nedokážu představit svůj denní život a bez dárců také ne. 🙂 A proto Vám přeji mnoho úspěchů a laskavých lidí okolo sebe.

Mějte se moc krásně a přeji krásný Leden.

Váš Kuba

Dobrý den milí dárci,

blíží se nám konec roku ,tak mi dovolte poděkovat Vám za veškerou finanční podporu ,kterou jste mi daly .A také děkuji nadačnímu fondu Pečovatel ,za to že mě má pod svými křídly .Jsem za to neskutečně vděčný .Závěrem mi dovolte Vám všem popřát krásné prožití vánočních svátků a krásný vstup do roku 2023,  přeje Váš Kuba

Zdravím Vás, moji dárci.

Blíží se nám adventní čas, na který se moc těším. Ovšem nemoci se nevyhýbají ani osobním asistentkám, tak mám své asistentky nemocné.

🙁 . Doufám tedy, že se v lednu zase potkám se svými asistentkami. Vím, že je teď chřipkové období. Ani mě, se to bohužel nevyhlo. Nicméně doufám, že aspoň vy, mí dárci, jste zdraví. Ale aby to nebylo tak smutné, tak vám řeknu, co mě čeká. 12.12. mě čeká přednáška, na které já budu přednášet o tom, jak je osobní asistence důležitá. Doufám, že se mi to povede.

Děkuji všem dárcům za veškeré finanční dary.

Přeji vám krásný a pohodový adventní čas.

Váš Kuba.

Zdravím Vás všechny, moje dárce.

V poslední době mi není moc dobře, mám časté migrény, bolesti hlavy a zažívací potíže. Proto jsem někdy nucen upravit mé služby, z důvodu mého nepříznivého zdravotního stavu. Zatím jsem to musel udělat jenom jednou, snažím se to vydržet. Zkrátka není o co stát.

I přes to jsme si udělali tzv. šopování, že jsme s paní asistentkou Maruškou nakupovali vánoční dárky, jak pro mou rodinu, tak pro mé asistenty, na kterých mi nesmírně záleží. Říká se, že jsou to jen asistenti, kteří mají pomoct v úkonech, které nezvládám, ale já je beru jako součást mého života. 🙂 A v poslední době je potřebuju, nejenom jako ruce a nohy, ale i jako psychickou oporu. A to je podstatná část mého života.

S Maruškou jsme se vydali do mého oblíbeného, nákupního centra Forum Nová Karolína, do Karmelitánského nakladatelství, do šopinu a do Tesca v Třebovicích. To byl krásný den. Začínali jsme ho i s modlitbou.

Přeji Vám mnoho zdraví a hodně radosti do života. A věřte mi, že zdraví je to nejdůležitější, co člověk má. Já už o tom něco vím.

S přáním hezkého nadcházejícího Adventního času,

Kuba

Dobrý den milí dárci,

dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji poděkoval za nadační příspěvky, které mi pravidelně posíláte. Jsem za ně velmi vděčný 🙂

Nyní mi dovolte, abych Vás seznámil s mými asistentkami, které se o mě budou starat :

Míša a Lucka, je to ohromná legrace, jsou plné elánu a energie. Jsme jako jedno tělo a jedna duše. A když mi není někdy dobře, tak mě obrazně řečeno dokážou nakopnout. Máme v plánu společné výlety a další aktivity. Jak už možná víte, jsem velmi aktivní, takže se se mnou nudit nebudou 😁

Už se blíží zas ten Vánoční čas a já už se na něj strašně moc těším. S asistentkami půjdu i nakupovat vánoční dárky. Prostě budu mít super dny 😊

Závěrem mi dovolte, abych Vám popřál krásné podzimní dny.

Mějte se moc hezky.

Jakub

Dobrý den Vážení dárci nadačního fondu Pečovatele,
dovolte abych vám poděkoval za příspěvky na asistenční péči jsem za to velmi rád. 😊
Teď Proč vám píši víkendu u babičky jsou parádní ! ☺☺
Co s babičkou uděláme Díváme se na pohádky pouštíme písničky z jejího mládí. 😎😎
Víkendy co jsem u babičky se snažím vymyslet nějaký projekt aby byl tematický. aby zapomněla na své starosti a bolesti které jí trápí.
Asi si říkáte proč píšu o svojí babičce Protože ji mám rád i když ji někdy zlobím ale to už tak v životě bývá! 😊😊

Přeji vám hodně krásných dnů s vašimi blízkými a hlavně s lidmi které máte rádi
váš Kuba

Hezký den Vážení dárci a vážený pečovateli,
nejprve vám chci ze srdce poděkovat za vaše příspěvky na asistenční hodiny
A teď co jsem prožil. Byl jsem nemocný nebylo to nic vážného.Byl jsem na Fesťáku Baník vystupoval tam Jarek Nohavica. CHtěl jsem se s ním vyfotit bohužel se to nepodařilo. Bylo tam hodně lidí. Také tam byla kapela Mirai a Tři sestry .Na těchto interpretech jsem byl poprve .Byl to pro mě neuvěřitelný zážitek😎😎 Byli jsme tam až do půlnoci domů jsem se dostal v 1:00 ráno.

Ale nelituji toho protože jsem si zazpíval zatančil a užil jsem si příjemnou atmosféru!
Děkuji svojí kamarádce Zdence že mě na tuto akci vzala! 😍😍

Přeji vám krásné podzimní dny☺☺
váš Kuba

Dobrý den, milí dárci,

děkuji, že mi přispíváte na asistenční péče. Velmi si toho vážím a velmi mi udělala radost Nadace Divoké Husy, která mi přispěla částkou 2600 Kč. Děkuji i mým pravidelným dárcům, také si vážím nesmírně jejich podpory!!!

Jiný mi dovolte, abych Vám prozradil, že jsem byl v Brně, navštívit svojí bývalou asistentku, teď už kamarádku Kamču. Bylo to neuvěřitelné shledání po roce a půl. Každý z nás měl spoustu zážitku, co jsme si navzájem chtěli sdělit. Také v Brně probíhala Brazilský festival, což mě zklamal, bylo hodně namaskovaných pouze 5 tanečníku. Na to jak to bylo propagováno, tak mě to velmi zklamalo. 🙁 Ale setkání s kamarádkou s Kamčou jsem si moc užil. Těším se až se v prosinci uvidíme.

Přeji Vám krásné a požehnané letní dny.

Váš Kuba

Zdravím vás, milí dárci,

dovolte mi, abych se vám pochlubil s několika věcmi. Omlouvám se, že tento příspěvek bude bez fotografie, ale bohužel to, co vám chci popsat, se nepodařilo zachytit :).

Představte si den, kdy jdete do Světa techniky a strašně prší. Když už dojdete do Světa techniky, tak jste úplně celí mokří, vejdete dovnitř, koupíte si vstupenku, jste tam 5 minut a najednou přistane jít elektřina. Přibližně asi 2 hodiny nevíte, jestli se elektřina obnoví. Sice mě to trošku naštvalo. Tak jsem napsal e-mail o vrácení vstupného. Naštěstí mě překvapil vstřícný přístup Světa techniky, kdy mi nabídli vstup zdarma, což mě moc potěšilo :).

Druhá situace. Jste v ZOO, užíváte si krásného počasí, a když už je čas jít ze ZOO domů, tak nejprve nemůžete najít správnou zastávku, potom když už přijede autobus a stojíte na správné zastávce, asistentka se vás chystá nadzvednout a najednou se zaseklo kolo vozíku mezi patníkem a nástupem do autobusu. Škoda, že mě u toho nikdo nevyfotil, vypadalo to dost komicky :D.

Takové humorné situace se stávají. Řídím se totiž heslem „Co tě nezabije, to tě posílí“. Nebojte nic moc se mi nestalo :).

Děkuji, že mi přispíváte na osu potřebnosti. Velmi si toho vážím. Zase vám brzo napíši.

Mějte se krásně a krásné letní dny.

Milí dárci,

velice mě těší, že mi přispíváte na osu potřebnosti. Je to pro mě velmi důležité.

Musím se vám pochlubit, že se mi splnil můj velký sen. Byl jsem v Praze v České televizi. Bylo to dne 17. června 2022.

Byl to pro mě nevšední zážitek. Děkuji všem, kteří se na tom podíleli, zejména mému doprovodu – Jindře.
Cesta do České televize byla trošku náročná, než jsme tu budovu našli.
Prohlídka byla úžasná, nemůžu zapomenout, že jsme byli ve studiu, kde se točí dětský pořad Planeta Yó a také jsme byli na výstavě Déčka. Koupil jsem si tam čepici České televize, také jsem viděl Vendu – animovanou postavičku a také Kačku animovaného pořadu Tamtam.
Vstával jsem do Prahy v 3:30.
Moc jsem si ten den užil a doufám že si to ještě jednou zopakuji.

Mojí milí přátelé,

jsem rád, že mi přispíváte na osu potřebnosti. Dovolte mi, abych se s vámi podělil, že 5.6.2022 jsem byl pokřtěn v kostele Svatého ducha v Ostravě Zábřehu. Byla to pro mě významná událost, byl jsem hodně nervózní. Poprvé v životě jsem držel hořící svíčku, obřad se totiž skládal z několika částí. Prví byl křest, kde jsme byli pokřtěni a já mám svého křtitele Svatého Jakuba. Když mě pan kněz křtil, tak vodou opravdu nešetřil. 😀

Po té následovalo biřmování, jako biřmovací jméno jsem si vybral Svatého Pavla, jako vzpomínku na mého zesnulého dědečka. A jako třetí svátost bylo první svaté přijímání.

Na tento den v životě nezapomenu, protože to bylo tak intenzivní setkání s Bohem a já chci následovat jeho cestu. Moje cesta nebyla jednoduchá, byla mnohdy trnitá. Rok a půl jsem chodil na tzv. Katecheze s dalšími Katechumeni, ale bohužel nám v tom zabraňoval Covid, jinak bychom byli pokřtění na Velikonoce. Díky Covidu jsme byli pokřtěni až na svátek seslání ducha svatého, ale mě to vůbec nevadilo, proběhlo to v 18:00 hod. Od své kmotry jsem dostal Modlitební knihu a povzbuzující citáty. Záznam z obřadu si můžete shlédnout na Youtube farnost Svatého ducha zde https://www.youtube.com/channel/UClo6iMTv4wohC4WenIFcKuA

Takže jsem nově narozený.

Přeji Vám krásný a požehnaný den.

 

Milí přátelé,

zdravím Vás, po dlouhé době. Děkuji Vám, že mi přispíváte na asistenční hodiny, nicméně Vám musím říct, to co mě velice trápí. Jak to v životě chodí, tak mi odcházejí některé asistentky. Bohužel, s nimi fotku nemám. Ale vzpomenu takové momenty, na které v životě nezapomenu, např. Shakespearovské slavnosti, kde jsem byl na představení „Zkrocení zlé ženy“ a „Zimní pohádka“. Když si na to vzpomenu, tak touto nejkrásnější chvíle, které můžu prožívat s asistencí. To je smysl asistenční péče, chodit na výlety nebo navštěvovat do kostela sv. Ducha, kde velmi rád chodím. Také mi velmi obohatilo svůj život 🙂 Bohoslužby, které už patří do mého života, ale těším se, že něco skončí a něco nového začíná. Jak říká klasik.

Přeji Vám ať se Vám všem daří a krásné dny přeji.

Váš Kuba

Zdravím Vás milí dárci,

dovolte  mi abych se s vámi podělil , určitě si vzpomínáte na mojí narozeninovou oslavu. Že tam byla slečna Renča , která byla můj narozeninový dárek v  podobě canisterapie .Dlouho jsme se neviděli, protože  nám nepřály okolnosti. Po dlouhé době jsme se zase setkali a začíná moje nová etapa života. Renča mi nabídla že u mě bude dobrovolničit a zároveň dělat canisterapii . Už se moc na to těším a jsem plný očekávání jak se to bude vyvíjet dál. Brzy se Vám zase ozvu Váš Kuba

Milí dárci,

chtěl bych Vám poděkovat za příspěvky, které mi přispíváte. Omlouvám se, že tento příspěvek bude bez fotografie. Nemám náladu se fotit 🙁 Tento měsíc byl pro mě hekticky, protože chodím na terapie k psychologovi a musím říci, že to není nic moc příjemného rozpitvávat svoje problémy, co mě trápí. Musím říci, že u psychologa brečím přes Skype. Musím říci, že je to pro mě velmi složité období, jaký jsem teď zažil, ale věřím a doufám, že to zvládnu. A to terapie právě teď začíná, čeká mě dlouhá cesta i když si troufám říct, že je dost náročná. To uvědomění si, že máte nějaký psychicky problém, není nic jednoduchého a přiznat si ho, to není vůbec snadné. Také mě trápí, že je málo asistentů ve službách. Vím, že tento příspěvek je smutný, ale holt je život takový. Přeji Vám mnoho štěstí a hlavně hodně radosti.

Mějte se moc krásně.

Váš Kuba

Dobrý den, milí dárci,

chtěl bych se Vám pochlubit. V sobotu 12.3. 2022 jsem byl s asistentkou Luckou v obchodním centru Nová Karolína, kdy já rád osobně vzpomínal na své dětství a to v hračkářství Sparkys, kde jsem se vyfotil s obrovským plyšovým krtečkem. Já krtečka, když jsem byl malý tak jsem ho moc zbožňoval. 🙂 Po té jsme si s Luckou prošli po dalších obchodech jako je např. Pedro, Albi, Tiger a potom jsme si zašli na oběd. Já jsem si dal moje oblíbené hranolky a k tomu jsem měl kuřecí steak – a bylo to velmi vynikající! Po obědě jsme šli s asistentkou Luckou do centra náměstí, podívat i na radnici Ostravy a do parku. Musím říct, že největším zážitkem pro mě bylo, když jsme sestoupili přímo k řece Ostravici. To byl pro mě velmi silný moment. Nikdo mě nevzal tak blízko k řece. V řece plavaly kachny a nějací ptáci, rád jsem poslouchal tyto zvuky ptáků a šumění vody. Byla to pro mě relaxace u řeky. Už nastal čas, jet domů. Společné asistence s asistentkou Luckou nám tak rychle utíkají, že to snad není možné. Máme velké štěstí, že jsme měli krásné a slunečné počasí. Byl to moc krásný den.

Na závěr bych Vám říci, že mě trápí, že se červená moje osa potřebnosti, což mě velmi trápí. 🙁 Ale i tak Vám přeji krásné požehnané dny.

Váš Kuba

Milí mojí dárci,

chtěl bych se s Vámi podělit o zážitek ze čtvrtka 24.2.2022 jsme s kamarádkou Zděnkou. Nejprve jsme udělali administrativu, kde jsme vyřizovali různé emaily, psali různé příspěvky apod… Potom jsme si zašli do bistra Orchidej na oběd, který mi ovšem vůbec, ale vůbec nechutnal. Dále jsme šli do Světa techniky na Večerníčkovou výstavu, která byla velmi krásná a zavzpomínal jsem si na své dětství, aby zahnal chuť z nepodařeného oběda, tak jsem si dal horkou čokoládu. Daří se mi hekticky, pořád vypisují papíry, jsem mírně nachlazený a chodím pořád po lékaři, aspoň na chvilku jsem zapomněl na své zdravotní problémy a mohl jsem se ponořit zpátky do dětství a zapomenout na své bolesti.  Strašně mě mrzí jednání některých lidí, když něco slíbí a neumí to dodržet, proto jsem rád za své asistenty a za kamarádku. Patří jim velký dík, ani si to neumíte představit, jak si jí moc vážím 🙂 Hodně mě drží nad vodou.

Chtěl bych poděkovat za Vaše finanční příspěvky a velmi si toho vážím. Jen mě trošku mrzí, že osa potřebnosti se trošku červená. Děkuji za posílané dary. Moc si jich vážím.

Mějte se moc krásně a opatrujte se.

Váš Kuba

Milí dárci,

chtěl bych Vám moc poděkovat za finanční příspěvky, které mi hodně pomáhají realizovat moje sny.
V neděli jsme šli s paní asistentkou Ivou na kostela na sv. Ducha, kde mi začala od 10:30 bohoslužba. Bohoslužba byla krásná jako vždycky. Já jsem se modlil, za všechny lidičky z Pečovatele. Věřte mi, že doba není lehká, ale věřím tomu, že to zvládneme! Bohoslužba má na mě pozitivní vliv většinou a musíme říci, že tomu bylo nyní stejně obohacující jako vždy. Po bohoslužbě jsem se setkal s mojí kamarádkou, kde jsme si popovídali o duchovních věcech. Pak jsme šli do IKEI na oběd, já jsem si tam dal masové kuličky s hranolkami a hráškem, po obědě jsme se šli projít po IKEI. Já mám tak strašně rád obchody, ale nemusím nic kupovat. 🙂 IKEA mi nestačila, tak jsme ještě šli podívat do shopping parku a opět po obchodech jsme se procházeli. Nastal čas a museli jsme jet domů. Tento den hodnotím velice kladně. Velmi si ho rád zopakuji.

Závěrem bude to bohužel bez fotografie, zapomněli jsme se vyfotit. Když bude nějaká zajímavá událost, tak se o ní brzy dozvíte 🙂 Budu Vám pravidelně psát a prezentovat moje fotky.

Mějte se moc krásně.
Váš Kuba

Zdravím Vás milí dárci,

již delší dobu jsem nic nepsal, z důvodu nemoci, nebyl to koronavir. Od konce minulého roku mi občas asistuje dobrovolnice Zdenka a dává mi trošku jiný pohled na život. Je velmi empatická, ale přitom drsná. Já si ji proto nesmírně vážím, chystáme se spolu například jet na výlet do Brna, a byla to právě ona, která mi dala dárkový poukaz na welness pobyt. (viz v předešlém příspěvku). A díky jejímu přístupu začínám být drsnější. Dále i v tomto roce budu pokračovat jako konzultant z praxe, kde přednáším studentům univerzity svůj příběh. 23.1. jsem byl v kostele sv. Ducha, kde docházím i na katechezi, stále se vzdělávám duchovně i morálně.

Má přání do budoucna:

  • vyjet na pár dní mimo domov
  • zdraví pro všechny, protože to je nejdůležitější!
  • dostatek peněz na osobní asistenci a rehabilitace

Závěrem mi dovolte, abych Vám poděkoval za všechny finanční prostředky, které mi pomáhají pokrýt asistenční hodiny. Moc Vám za ně děkuji!!! Mějte se moc krásně 🙂

Váš Kuba

Zdravím, milí dárci,

omlouvám se, že Vám píší pozdě, ale měl jsem trošku komplikované období. Začneme, ale postupně.

Dne 21.1.2022 jsem oslavil trošku s předstihem moje narozeniny. Oslava se konala v kavárně „Na Kávičku“ v Ostravě-Porubě. Byla to ve Vánočním stylu. Lidí, které jsem pozval, někteří nepřišli z důvodu covidu. Dostal jsem pěkných a překvapených dárečku, nejradši bych je všechny pojmenoval, ale bohužel to není možné. Dostal jsem poukázky do kavárny „Na Kávičku“ v hodnotě 300 Kč, od mojí asistentky Lucii Fialové jsem dostal fotoalbum – udělané z fotek co, kde jsme společně zažili při asistenci a od druhé asistentky Ivči jsem dostal zvoneček pro dobrou náladu. Až budu mít špatnou náladu, tak si mám zazvonit a ono mi to přejde a musím říct, že to funguje! 🙂

V neděli 23.1.2022 jsem byl na bohoslužbě v kostele Svátého Ducha. Byl jsem tam s paní asistentkou Ivčou a pro nás nesmírně obohacující a bylo to hodně na zamyšlení, potom jsme šli do oblíbené Karolíny, kde jsme se podívali po obchodech a dali jsme si dobrý oběd, můj opět oblíbený Mcdonald.

24.1.2022 jsem se před 28 lety byl na světě. Na své narozeniny jsem šel na rehabilitaci a potom jsem šel do mé oblíbené kavárny „Na Kávičku“, kde jsem se bohužel necítil moc dobře, ale i to jsem zvládl. Po dobré kávičce a schůzce jsem šel k doktorovi, protože mi doktor nezvedal telefon, tak jsem šel osobně. Na místě mě odmítli ošetřit a řekli mi, ať mám jít PCR test. S maminkou jsme šli na PCR test a 2 dny jsme čekali na výsledek. Naštěstí byl test negativní. Ale pořád jsem se necítil moc dobře. Rozhodl jsem se zrušit na celý týden asistence u Podaných rukou, od úterka už za mnou nikdo nepřišel. Od 31.1. v pondělí už začínám normálně fungovat.

Omlouvám se všem, že píšu tento příspěvek až dnes, měl jsem toho hodně a potřeboval jsem si odpočinout a vypnout se.

Mockrát Vám děkuji za finanční prostředky, které mi posíláte. Dělá mi to velkou radost a hodně mě to pomůže v mém životě.

Mějte se moc krásně a přejí Vám všem pevné zdraví!

Kuba

Milí dárci,

chtěl bych vám touto cestou poděkovat za všechny finanční prostředky na zaplacení asistenční péče u Podaných rukou. Minulý rok byl pro mě dost náročný. Nejenom, že jsem měl Covid, ale zemřel mi na něho i můj dědeček. Což pro mě, i naši rodinu, byla velká ztráta. Za dědu jsem nechal sloužit i bohoslužbu. Část roku jsem chodil na různá vyšetření, která nebyla moc příjemná, ale naštěstí vše dopadlo dobře.

Také rád vzpomínám na všechny výlety, které jsem prožil. Například do Lednice, a nebo moje navštěvování bohoslužeb, které mě obohatily v mém duchovním životě. Kdybych měl napsat o všech svých výletech, zabralo by to mnoho času. Jak říkám: „Všechny výlety jsou pro mě důležité.“

Ještě se chci vrátit k Vánocům a říct vám, co jsem dostal. Obdržel jsem knížku Karla Gotta Má cesta za štěstím, dále knížku Krize a krizová intervence, dárkový poukaz na wellness relaxační pobyt, vánoční pyžamo a spoustu drobností.

Ten dárkový poukaz na wellness jsem dostal čistě náhodou. S tou slečnou, která mi ho dala, jsem se seznámil přes Fakultu sociální studií, kde mě doprovází na schůzky konzultantů z praxe. Musím uznat, že jsem si po lidské stránce hodně moc sedli. Když jsme se bavili o Vánocích, tak jsem se zmínil, že bych si potřeboval odpočinout. Ona pracuje v jednom hotelu jako recepční, což jsem věděl. Nepočítal jsem ale s tím, že bych do toho hotelu mohl dostat dárkový poukaz. V první chvíli po otevření tohoto vánočního dárku jsem se rozbrečel. Byl to totiž jeden z nejkrásnějších dárků, co jsem kdy dostal.

Na závěr mi dovolte, abych vám popřál hodně zdraví, protože to je to nejdůležitější, i v této nelehké době. A taky hodně štěstí, málo starostí a hodně radosti,

váš Kuba

 

Milí mojí dárci,

chtěl bych Vám moc poděkovat, za Vaši finanční podporu. V sobotu 11.12. jsem si vyjel na výlet do Brna do Vida parku něco podobného jak je u nás Svět techniky. Vyjížděl jsem 8:44 a v Brně jsem byl přibližně 11 hod. Poté jsem se vydal do Vida parku. Ve Vidě parku jsem zaplatil vstupné ZTP/P (130 Kč ) a poté jsem si dal věci do šatny a začalo naše dobrodružství. Vyzkoušel jsem si všechny exponáty, např. jak funguje zemětřesení, jak mi rychle buší srdce, a to všechny atrakce jsem si prošel v klidu a v pohodě. Přibližně okolo jedné hodiny jsem si zašel na oběd do Vida restaurace dal jsem si španělského ptáčka s rýží. Bylo to opravdu moc dobré, že jsem si pochutnal a nápoj jsem si dal Colu-Light, ať netloustnu. 🙂 Po obědě jsme si zašli na výstavu „Kávy“, ochutnali jsme si různé druhy káv a potom jsem si zažil strašný adrenalin. Šel jsem dobrovolně se povozit ve Vidě v takovém kolotoči, kde mi bylo trošku blbě, ale rozdýchal jsem to. Mohou říci, že na ten kolotoč už nepůjdu nikdy. Jak se říká – poprvé a naposled. Nastal čas jít domů, prošli jsme si ještě na chvílí v Brně na Vánoční trhy. Bohužel jsem si nedal nic, protože jsem ještě byl plný ze španělského ptáčka. Opravdu bylo hodně hodin a nastal čas, že jsme museli jet domů vlakem zpátky do Ostravy.

Co mě ještě v letošním roce čeká? Pojedu do Krnova navštívit svojí kamarádku a půjdu navštívit do kostela, kde proběhne mše za dědu. Asistenci ukončují už 21.12.2021 a začínám 10.1.2022.

Na závěr mi dovolte Vám popřát Krásné prožití svátků, hlavě v klidu a v pohodě. Žádné starosti a hlavně radosti.

Vám z celého srdíčka.

Přeje Váš Jakub 🙂

PS: Všem patří velký DÍK mým asistentkám, které mohou tyto výlety semnou podnikat. Děkuji paní Jindře.

Zdravím Vás, milí dárci
především mi dovolte, abych poděkoval za penízky, které mi přispíváte na asistenční hodiny.
Poslední dobou na mě všechno padá. Před půl rokem mi zemřel můj milovaný dědeček na Covid. Pro mě a pro naši rodinu to byla velká rána, do teď jsem se s tím nesmířil. Letošní Vánoce budou první bez dědečka….bude to znít absurdně co teď napíšu, ale já se i přesto na Vánoce trochu těším. Pro mě jsou totiž Vánoce nejen o dárcích, ale i o rodinné pohodě a semknutosti. Těším se také na pohádky, jsem zvědav, co nového si pro nás letos ČT připravila. Vím, že spousta asistentů je momentálně nemocných, a tak jim přeji co nejrychlejší uzdravení, aby si i oni užili Vánoce v klidu a v pohodě.
Vám všem přeji krásnou první adventní neděli.
Váš Jakub Kremer

Milí dárci a přátelé nadačního fondu Pečovatel,

ač se to nezdá, tak Vánoce jsou tady so by dup. Já už jsem se tak trošku vánočně naladil, včera jsem byl v kině  na krásném filmu Přání k Ježíškovi. Rozbrečel jsem se. Takhle krásný film jsem dlouho neviděl, vřele doporučuji. A také mám ohromnou radost, že se zelená moje Osa potřebnosti. Jsem za to nesmírně rád a moc Vám za to děkuji, z celého srdíčka. Také jsem byl v kostele Svatého Ducha na mši svaté. Byl to pro mě opět hluboký zážitek a uvědomění si svých hodnot. Pravidelně  s asistentkama jezdím na rehabilitaci do Fyziomedisu, je to nová pobočka v Ostravě Porubě.

Také chodím do katechezí, kde se připravuji na křest a první Svaté přijímání. Je to pro mě velké obohacení do budoucna, velmi si to přeju. Ač by to do mě málokdo řekl, jsem duchovně založený. V tomto měsíci jsem navštívil divadlo Jana Šťasného a jeho představení Dobrokabaret. Toto představení, i když bylo pro děri, jsem si náramně užil.

Co mě ještě v tomto měsíci čeká? 17. listopadu jedu do Brna odpočinout a načerpat sílu do dalších náročných dnů. Možná začnu navštěvovat individuální kurzy jógy. To je za tento měsíc vše.

Dovolte mi  abych ještě jednou poděkoval všem dárcům, kteří mi pravidelně přispívají přes nadační fond Pečovatel. Opravdu si toho nesmírně vážím. Když vidím, jak se moje Osa začíná zelenat, tak jsem velmi dojatý.

Mějte se moc krásně a přeji Vám všem, abyste byli zdraví a nepotkaly vás žádné nemoci.

Váš Jakub.

Hezký podzimní den milí přátelé tady na Pečovateli,

tento měsíc jsem navštívil moc pěknou akci „Společně bez bariér“. Tato akce se koná každý rok, kromě loňského roku, kdy byl covid, který jak víte, vše zkomplikoval.  Cílem této moc pěkné akce je bourat právě nastavené bariéry a užít si krásné dopoledne i odpoledne. Jednoduše, celý den jsem tam strávil.  Bylo to asi hodinku cesty z mého domu ( v Ostravě – Zábřehu ve středisku volného času). Na festivalu jsme se zúčastnili 4 různých dílen, např. „Cirkus trochu jinak“, kde jsem si mohl zažonglovat s míčky, což mě zaujalo. Nebo technika, kdy profesionál ukazoval točení talířů na jednom prstě a mohl jsem si to také vyzkoušet. Celá akce byla famozní.
Tento festiválek je rozdělen do dvou dnů. Jeden byl minulý týden o víkendu a druhý proběhne na konci listopadu.

Tento měsíc jsem se seznámil se dvěma asistentkami, jedna z Podaných rukou a druhá z Centra pro rodinu a sociální péči. Zatím se obě jeví moc fajn 🙂

Přeji Vám pohodové podzimní dny a hlavně v tomto období a především, teď v chladných měsících, kdy je plno lidí nemocných, tak hodně zdraví 🙂
Váš Kuba

Milí dárci,

tentokrát mi není moc dobře absolvoval jsem první a druhou dávku očkování proti COVID-19. Musím říci, že mi to dalo pěkně zabrat. Mé příznaky byli bolest hlavy, žaludek jako na houpačce, bylo mi blbě a to, ale nemusí nastat u každého. Po druhé dávce očkování jsem byl navštívit kino a byl jsem na Karla Gotta. Tento příběh mě neskutečně dojal, jakou události a lehkosti Karel Gott mluvil o svém životě a jeho poslední etapě posledního života. Také jsem absolvoval 3 denní výjezd konzultantů z praxe, kde jsme rozvíjeli své životní příběhy a tak abychom je mohli přenášet studentům. Já to vnímám, jako poselství, i když ten kurz byl hodně náročný a po příjezdu domů jsem se rozbrečel. Věřte a nebo ne, já se pomalu chystám na Vánoce. Kdy doufám, že budou klidné a pohodové. Několik dní také jsem neměl asistentku, byla nemocná. Neměla covid, ale nějak to na ní padlo. Závěrem chci říct držte se a děkuji za příspěvky, které mi pomáhají zaplatit asistenční péči.

Děkuji a přeji pěkné podzimní dny.

Váš Kuba

Milí dárci,

chci se Vám pochlubit, že jsem ve dne od 18.-19.9.2021 jel do Brna s mojí asistentkou paní Katkou z Podaných rukou. Prošli jsme si náměstí, zrovna se tam konaly vinné slavnosti. Víno jsem ale neochutnal, protože mi alkohol nechutná. Také jsme si zašli na oběd do mého oblíbeného McDonaldu, kde jsem si zavzpomínal na své dětství, protože jsem si objednal McDonald hračku. Tato hračka vypadala jako ufon. Potom jsme si prošli chrám sv. Petra a Pavla a na druhý den jsem měl prohlídku brněnské České Televize, prováděl mě známý herec a moderátor Honza Adámek, který uvádí České Televize a AZKvíz Junior – což je pořad na ČTDéčku a taky kdysi hrál pořadu Záhady Toma Wizarda. Tato prohlídka se mi hodně líbila a děkuju, Honzovi Adámkovi ♡  za exkurzi v ČT. Poté jsem se vydal do zábavního parku Vida, kde jsem se potkal s panem ředitelem tohoto parku byla to opravdu velká náhoda 🙂 ♡ Také jsem si pochutnal v tomto parku na výborné pizze šunkové, byla moooc výborná. Měl jsem možnost si vyzkoušet spoustu atrakcí, co mě ale nejvíc zaujalo byla plošina na kterou, když na ní vyjel tak se to se mnou třáslo jako zemětřesení. Mělo to právě simulovat zemětřesení.

Děkuju paní asistentce Katce, za skvělou asistenci a také za to jak se o mě postarala po celou dobu  pobytu. Zároveň Vás prosím nepřestávejte mi přispívat.

Přeji Vám hodně radostných dnů.

S pozdravem

Váš Kuba

Milí dárci,

moc Vám děkuji za Vaše příspěvky. Moc mě to velmi těší, že mi přispíváte. Musím Vám říct, že se necítím moc psychicky dobře, ale snad mě to přejde, aspoň doufám. Je fakt, že toho mám v poslední dobou hodně. Cítím se,  že nemám žádnou energii. 🙁  Moc děkuju, za povlak na polštář i pro mou sestru, který mi ušila paní Zuzana Vávrová. Vím, že to byla maličkost, ale pro mě to byla obrovská radost, že si na mě někdo vzpomněl. Bylo tam napsáno „Po otevření šijte“, jako by paní Vávrová věděla, že jsem z praktické škole dvouleté měl ji předmět šicí práce a moc jsem si to užíval, přestože jsem měl zvětšené dírky a vyšíval jsem různé obrázky, nebo i polštářky. Ach, ten svět je tak malý. Potěšilo mě to nesmírně moc. Proto dovolte mi ještě jednou poděkovat, nejenom paní Vávrové, ale i všem dárcům moc mě Vaše přízeň těší.

Mějte se moc krásně.

Váš Kuba

Zdravím Vás milí dárci,

dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji pozdravil. Minulý týden jsem byl ve městě Bohumín – Mauglího parku. Byla tam i krásná minizoo, byli jsme také se podívat na radnici. Bylo tam infocentrum a tam jsem si pořídil turistický deník, kde si budu dávat turistické vizitky z výletů, které absolvuji. Také jsem navštívil Svět techniky – Malý i Velký. Ten se nachází u nás v Ostravě, Dolní oblasti Vítkovice, která se stala kulturní památkou. Bláhově jsme si s paní asistentkou mysleli, že to stihneme vše projít za jeden den. Bohužel to nebylo možné. Malý svět techniky jsme prošli celý a velký z půlky. V době, kdy píšu tento článek, tak se dívám také na Facebook a osudy jiných klientů Pečovatele, které mi nejsou lhostejné a občas vyhrknou i slzy do očí. Kdybych mohl, přispěl bych všem klientům, ale bohužel to není úplně v mých silách. Sám pomoc také potřebuji. Tak se alespoň za všechny klienty Pečovatele pomodlím.

Mějte se krásně a hlavně pevné zdraví přeji 🙂

Dobrý den, milí přátelé,

děkuji Vám, že mi přispíváte na asistenční hodiny velmi si toho vážím ani nevíte, jak.

Ve dne 12.8.2021 jsem se zúčastnil zábavného dětského odpoledne, které pořádal organizace Podané ruce u příležitosti 20 let od svého vzniku. Toto dopoledne se konalo ve Frýdku-Místku, rád Vám to povyprávím od začátku až dokonce…

Nejprve jsem jel autobusem, kde jsem nastoupil  z ÚANU  a jel jsem do Frýdku-Místku, šli jsme pěšky s asistentkou do faunaparku, kde se konala tato oslava. Chodili jsme po stanovištích a plnili jsme úkoly, za splněné úkoly jsem dostal balíček. V balíčku byli krásné barevné křídy, náramek, nápoj, záložku a omalovánky. Byli tam úkoly, např. házení ponožek do lavoru, třídění odpadů, fotokoutek, různé skládačky atd. Z těch stanovišť bylo celkem 10. Potkal jsem se s paní ředitelkou naší organizace s p. Helenou Fejkusovou, je to moc milá a příjemná paní. Podařilo se mi navázat pár nových kontaktu. Byl jsem tam přibližně tři hodinky, a potom už nastal čas jet domů. I když se mi moooc nechtělo. Věřím, že se to bude opět opakovat. Moc se mi to líbilo a moc Vám děkuji za pozvání. 🙂 🙂 🙂

Toto akce byla příjemným zpestřením a už se těším až se opět ozvou další akce.

Přeji Vám hezké letní dny.

Kuba

Dobrý den milí dárci,

chci se s vámi podělit o výlet, který jsem absolvoval 4.7.2021:

Jel jsem tento den do Frýdku, kde jsem navštívil Baziliku Navštívení Panny Marie . Prostředí této Baziliky bylo překrásné, měl jsem výborného průvodce Petra, který zde v minulosti pracoval a proto mi o tom dost řekl. Potom jsem navštívil firmu Marlenky, kde nám povyprávěli od historie výroby až po současnost a představili nám také novinky, které Marlenka chystá přivést na trh. Věděli jste že v Marlence se točila pohádka Když draka bolí hlava ? (zahrál si tam i jejich personál). Mohli jsme tam ochutnat výrobky a byly fakt hodně dobré ! Po exkurzi jsme si ve zdejším obchodě mohli koupit i jejich výrobky. Já jsem si koupil kakaové doutníky a kakaové kuličky. Marlenka se mi moc líbila a chtěl bych se tam někdy podívat znovu. Následně jsem si zašel na oběd do restaurace Silesia na frýdeckém náměstí, kde jsem si dal gril-mix, což bylo několik druhů masa s hranolkami a zeleninou. Po obědě jsem absolvoval prohlídku frýdeckého zámku, nejvíce se mi líbil velký lustr, který byl okouzlující , ale celkově celý zámek byl nádherný. Výlet jsem zakončil návštěvou kaple a pramene v Hájku, kde je pitná voda. Celkový výlet se mi moc líbil a děkuji svému asistentovi, byla to prostě paráda!

Moc děkuji všem dárcům, kteří mi přispívají! Bez vaší finanční podpory bych nemohl mít tak plnohodnotný život o který se snažím !

Mějte se moc krásně!

Zdravím vás milí dárci,
píši Vám po dlouhé době měl jsem hodně starosti a taky je mnoho výletu o které bych se s vámi rád podělil. Na výlet který nemohu zapomenout je výlet U vodníka Slámy Bylo tam hodně zvířátek například koně, kozy, Je to velký areál plný atrakcí No jenom pro děti ale i pro jejich rodiče .Já osobně bych to nazval takový ranč a také tam byla pěkná restaurace ,kde jsem měl poprvé rybu já moc ryby nemusím ale tahle byla fakt dobrá! ! Byla hlavně bez kosti .Celý den v areálu vodníka Slámy jsem si moc užil a  někdy  tam zase pojedu .A
další výlet .na které jsem byl ,bylo Muzeum hraček ,kde jsem se vrátil do svého dětství .Bylo tam spoustu hraček s kterýma ,jsem si  hrával jako malý kluk ,bylo to prostě paráda a nemohu zapomenout na mačkací vitrínky ,kde když to zmáčknu čudlík tak se dějí různé věci ,byla to prostě paráda.
Byl jsem také zoologické zahradě v Ostravě i když tam chodím často ,tak tam vždycky najdu něco nového a taky se vydám nějakou jinou cestou a  poznám to trošku jinak. Těch výletu bylo tolik že napsat vám to tady by zabralo spoustu času, ale slibuji že Vám budu psát častěji ! ! !

Moc Vám děkuji za vaší finanční podporu ,velmi si toho vážím a ani nevíte jak jsem nadšený z vašich  finančních daru.
Přeji vám krásné léto a brzy se vám zase ozvu
váš Jakub Kremer

Milí moji dárci, velmi mě mrzí, že na mojí ose potřebnosti se to tolik červená. Moc bych si přál, aby se  to trošku zazelenalo, protože osobní asistence je pro mě důležitá a je mojí každodenní součástí. Pomáhá mi při vyřizování administrativy, při přesunech z vozíku na vozík a taky mě doprovází na různé kulturní a sportovní akce. Také mě doprovází k lékařům a na rehabilitace. Bez osobní asistence bych nemohl svůj život žít na plno! Proto vás prosím o finanční pomoc.

Mějte se krásně.

Váš Kuba.

Zdravím vás, milí dárci,

v neděli jsem vyrazil do Ostravar arény na utkání para hokejistů Kanada versus Jižní Korea. Zážitek pro mě to byl nesmírně silný, také jsem fandil o sto šest hráčům Kanady. A moji milí para hokejisté z Kanady vyhráli 8:0. Navštívil jsem i  venkovní zonu, kde jsem si mohl vyzkoušet různé sporty jako bocca. Zkoušel jsem také poznat vlajky států, které se účastní. Vyfotil jsem se se Samsonem, což je maskot šampionátu.

Děkuji všem dárcům, kteří mi přispěli jakoukoliv finanční částkou.

 

 

Zdravím Vás milí dárci,

omlouvám se, že jsem se dlouho neozýval, ale měl jsem spoustu vyřizování. Dovolte mi, abych se Vám pochlubil s několika výlety za květen.

  1. výlet byl do muzea v Kopřivnici – bylo tam plno různých aut a lákalo mě se v některých projet.
  2. výlet byl do Outlet Arény Moravia – překvapilo mě, že je to spousta obchodů pod širým nebem. Prošel jsem se po obchodech a byl jsem z toho úplně na větvi 😀 .
  3. výlet byl třídenní pobyt v Lednici – my jsme si ho s paní asistentkou nazvali : pocovidový výlet. I když nám počasí moc nepřálo, tak jsme si tento výlet užili. Pro mě to byl po mnoha letech pořádný odpočinek a veliký zážitek. Byli jsme ubytováni v Apollo Resortu. Šli jsme se například podívat do zámeckého parku, nebo na Janův hrad . Pro mě byla největším zážitkem plavba lodí, kterou jsem si moc užil a objednali jsme si jeden večer na večeři pizzu o průměru 45cm. Byla obrovská a moc dobrá ! Celý tento pobyt jsem si náramně užil !

Přeji Vám krásné sluníčkové dny,

Mějte se moc hezky !

Zdravím Vás milí dárci,

chci se s Vámi podělit o jedinečný zážitek z Podaných rukou, kde jsem už rok velmi spokojeným klientem.  S mou asistentkou jsme vyrazili v pátek (23.4.2021) na výlet do centra Ostravy a po cestě se stavili do kanceláře Podaných rukou – osobní asistence. Mým velkým přáním bylo dostat se nahoru a vidět kancelář „Podanek“. Nahoru jsme se dostali vedlejším vchodem a vyjeli do prvního patra výtahem, ale poté nastal trošku problém, jak se dostat asi přes 10 schodů nahoru. Naštěstí dvě moje nejšikovnější asistentky mě tam i tak dostaly.  Vše jsem si nahoře prohlédl a poté na konci jsme si zpříjemnili tento zážitek focením. Šikovná sociální pracovnice Zuzanka cvakala a cvakali selfie fotky. Nakonec z toho vznikla tato moc krásná fotka, o kterou se s Vámi tímto dělím.

Prostě parááááda!

Mějte krásné a jarní prosluněné dny 😉

Kubík

Milí dárci,

chtěl bych se Vám pochlubit dnešní zážitek. Dnes jak jsem slíbil, již v minulém příspěvku. Jsem byl v kostele v Ostravě-Radavanicích na bohoslužbě. Opět mě dojala a přiměla k hlubokému zamyšlění. Ministranti, kteří četli z Bible a mě ponořely hluboko do mých myšlenek. Dovolte mi, aby toutou cestou poděkoval Nadačním fondu Pečovatel, kteří mě přijali pod svá křídla, na niž jsem myslel při modlitbě a jsou všichni z pečovatele zdraví, plný síly a pokory.

Dovolte mi, abych se ještě pochlubil, co se chystá. 🙂 Na konci května jedu do Lednice na tři denní pobyt s Podanýma rukama a moc se těším, až si splolečně odpočineme a já naberu energii do dalších dnů. Už se nemůžu dočkat!

Závěrem mi dovolte poděkovat všem dárcům, kteří mi přispěli přes Nadační fond Pečovatel. Všem patří velké díky a hlavně ať jste všichni zdraví.

Mějte pěkné dny.

Kuba

Zdravím Vás moji milí přítelé,

dne 11.4. jsem byl v kostele, kde jsem byl po dlouhé době. Musím se vám svěřit, že kázáni mě velmi potěšilo  a neuvěřitelně mě dobilo. Po koronavirové době to bylo pohlazení na duši. Byl jsem na bohoslužbě v Římskokatolické farnosti Ostrava Radvanice. Kostel je to sice starší, ale mooc pěkný :D. Také se mi líbilo čtení z Bible, které bylo velmi poučné. Mé pocity se ani nedají popsat. Tuto neděli 18.4.2021  jdu opět na bohoslužbu. Už těď se těším !

 

 

Přeji Vám krásné jarní dny,

váš Kuba.

Dobrý den, moji milí přátelé,

toto období pro mě nebylo bůhví jak příjemné. Prodělal jsem totiž covid. Naštěstí jsem měl jen lehký průběh, ale byl jsem hodně unavený. Po čtrnácti dnech doma jsem opět nastartovaný žít svůj život naplno. Z důvodů onemocnění covidem, nemohla být poskytována asistence od Podaných rukou. Asistence mi začala od 10.4.2021. Už se moc těším až se otevřou ZOO, určitě se s vámi o tyto zážitky rád podělím. Já jsem si za tu dobu, co jsem byl doma, uvědomil pár důležitých věcí. Musím být velmi pokorný ke svému životu, je třeba se umět radovat z maličkostí. Když něco nevyjde jak bych si přál, nehroutím se, ale doufám, že se to uskuteční později.

Přeji vám krásné jarní dny plné pozitivní energie.

Dobrý den milí dárci,

vzhledem k tomu, že doba je stále covidová, rozhodl jsem se chodit na pravidelné testování.  Nechci ohrozit svoji rodinu ani asistentky, které se o mě starají. Průběh testování je bezproblémový, doposud jsem byl negativní. Věřím, že ton tak zůstane i nadále.

V nouzovém stavu přednáším studentům o problematice osobní asistence.

Tak se ani v této době nenudím.

Musím se přiznat, že někdy toho mám už dost.

Děkuji všem dárcům za finanční příspěvky, které mě velmi těší.

Přeji  vám všem pevné zdraví a nebojte se testování.

Váš Kuba

Dobrý den vážení dárci,

omlouvám se, že jsem tak dlouho nepsal, ale necítím se zrovna nejlépe. Štve mě hned několik věcí, jako například a nejzásadněji pandemie koronaviru, ale to myslím, že nejsem určitě sám. Dále mi také vadí, že i sám jsem nachlazený. Ale přes to všechno se našla jedna velmi pozitivní věc, a to,, že od 1. dubna 2021 konečně nastoupím k organizaci Podané ruce – osobní asistence, což mi udělalo obrovskou radost! Už se na ně opravdu těším a služby budu mít konečně od jednoho poksytovatele.  Doposud to bylo totiž tak, že jsem měl organizace dvě, což mi tak úplně nevyhovovalo. V Podaných rukou ale vím, že tam jsou skvělé asistentky a mám je velmi rád. V lednu mi třeba přišly popřát nečekaně na mé narozeniny a jsem z toho nadšený ještě dodnes.

Mějte se všichni pokud možno moc hezky a buďte hlavně zdraví!

Váš Kuba

Dobrý den, vážení a milí dárci,

dovolte mi vám poděkovat za finanční dary  a dovolte mi, abych se s vámi podělil o úžasný narozeninový den. Ráno jsem vůbec netušil, co mě v ten den čeká. Najednou jsem uslyšel zvonek a v tom takové šuškaní u dveří. Přišly mé asistentky a zazpívaly mi Kuba má narozeniny, my máme přání jedniný…byl jsem dojatý, protože vidět své asistentky pohromadě je jedinečný okamžik, a povedlo se to poprvé. Donesly mi spoustu drobností, frkačku /za kačku :)/a obrovské funny brýle. Potom jsme poseděli a popovídali si o mých dalších přáních a o životě v této podivné době vůbec.Kdo by si snad myslel, že je to všechno, tak je na velkém omylu! odpoledne jsem šel na návštěvu k babičce,a čekalo mne další velké překvapení. I přes veškeré komplikace kvůli omezením souvisejícím s Covidem, se podařilo domluvit osobní canisterapii od společnosti Podané ruce ,canisterapie, ,dokonce najdenou se dvěma psy. Byl ro pro mne neuvěřitelný zážitek a jedno z splnilo se mi jedno velké přání. Pejsci byli moc šikovní a hodní, asistentka mi s nimi ukázala pár triků a potom terapeutickou část, polohování. Největší radost mi udělalato, že jsem měl možnost jim dát mňamky, pohladit si je a pomazlit se s nimi. Potom jsem byl krásně uvolněný a zrelaxovaný. Díky této jedinečné schůzce jsem měl možnost se s asistentkou od pejsků domluvit na pravidelnějších termínech, za což jsem moc vděčný.prostě můj narozeninový den byl díky všem úžasný.

 

 

 

Milí dárci,

chtěl bych vám touto cestou poděkovat za finanční podporu ,je úžasné vidět, jak se mi to krásně zelená , což znamená, že vaše finanční dary mi pokrývají častku na poskytnutou asistenci.. Moje srdce skáče radostí . Chtěl bych se s vámi   podělit o   jeden nevšední zážitek . S asistentkou  jsem se vydal do Brna navštívit mou bývalou asistentku. Dodnes si pamatuji ,jak jsme si předali malé dárečky,bylo to pro mne dojemné setkání po dlouhé době. Navštívil jsem kavárnu, kde jsme si společně dali čokoládový zákusek, teplý čaj na zahřátí . Potom jsme se šli podívat na náměstí na vánoční trhy a na krásně ozdobený vánoční strom. Jako suvenýr jsem si koupil terapeutický pohankový zahřívací polštářek, ketrý mi dělá moc dobře.  Navštívil jsem také nákupní středisko Vaňkovka,kde jsme se prošli a koupili dárek mé babičce. Na závěr celého dne jsme si zapálili prskavku a popřáli si do nového roku .

Přeji vám, milí dárci hodně zdraví , to je to nejdůležitější,co teď v životě potřebujeme.V novém roce nechť vás provází pohoda, dobrá nálada a klid.

Vás Kuba

Hezký den vám přeji,

dovolte mi prosím, abych shrnul uplynulý rok 2020. Z kraje roku jsem měl narozeninovou oslavu, kde se dokonce zúčastnili i lidé z nadace Pečovatel. 😊 Oslava byla velmi vydařená, moc rád na ni vzpomínám. Poté už to ale začalo jít postupně trošku z kopce, ale ještě před koronavirem jsem stihl několik výletů, např. Olomouc, nebo stezku Valaška na Pustevnách. Bohužel, jak už to bývá, poté nám vláda zakázala volný pohyb a přišla různá omezeni. V břenu, kdy přišla první vlna koronavirové krize, jsem dost trpěl tím, že jsem měsíc a půl byl bez asistence. V dubnu už mi bylo mnohem veseleji, opět se mi obnovily služby osobní asistence, avšak stále bylo vše omezeno a až teprve v květnu jsem mohl jít konečně do své oblíbené Karoliny a projít si všechny mé milované obchůdky 😊 Od září se mi splnilo to, že jsem začal do terapeutické diílny Jinak, což považuji za velký ússpěch a je to jedna z mála věcí, která byla pro letošní rok pozitivní 😉 Moje nadšení netrvalo příliš dlouho, protože se postupně začala zpřísňovat opatření v říjnu byl opět vyhlášen nouzový stav. Stále mě mrzí jedna věc, která se mi letos nepodařila a kdo ví, kdy bude zase ta možnost, a to ta, jet do Prahy, do České televize na prohlídku studií a spojit s tím návštěvou samotné Prahy 😔 Nyní je tady ale adventní čas a s ním

spojena příprava na Vánoce, tak doufám, že si alespoň trochu užiju té vánoční atmosféry na trzích, které by měly s sůznými omezeními fungovat. Co se týče nošení roušek, tak pro mě osobně je to vysoce nevyhovující, protože se v nich nedá dýchat, navíc když má člověk ještě brýle jako já, tak se mu to ještě zamlžuje.. ale nic se nedá dělat, nařízení vlády se musí respektovat a tak, doufejme, že to bude příští rok, již 2021 mnohem lepší 😌
Váš Kuba 😊

Dobrý den milí dárci,

Vánoce se nám pomalu blíží a blíží se nám také Advent, který bude již tuto neděli. Přeji Vám, ať tuto adventní dobu strávíte v kruhu svých blízkých a těmi, kteří vás mají rádi. Já jsem tento měsíc si dovolil strávit čas s mými milými asistentkami Katkou a Ivou a Jindrou. Objednávali jsme si Mc Donald a pizzu s názvem „Pepe námořník“, která byla opravdu moc dobrá 🙂 Také jsme již tento měsíc připravovali PF a povídání na mé stránky, které mám na Facebooku. Naleznete zde mé fotky z výletů, různých akci. Dovolte mi prosím ještě, abych poděkoval nadačnímu fondu Pečovatel, za vytvoření virtuálního koncertu, jehož cílem je vybrat částky pro nás přítomné klienty.

Já osobně jssem moc vděčný za nadační fond Pečovatel, který mě přijal pod „svá křídla“, velmi si toho vážím. Jinak, Vánoce a s ním spojeny dárky, pro mne nejsou v životě důležité, ale je to spíše duchovní stránka těchto svátků a moci trávit čas se svou rodinou. Přeji vám všem ať se vám všem daří a krásné dny. Kuba

Zdravím vás milí dárci,

chtěl bych vám moc poděkovat za částky, které jste mi přispěli na poskytnutí na asistenční péče. Je mi nesmírnou ctí, že jste si vybrali právě mě! Nevím, jak slovy vyjádřit svou radost, kterou v sobě mám. Pomůže mi to k tomu, že si budu moct dopřát další měsíce bez stresu a strachu, zda na asistenci budu mít.  Za to vám moc moc děkuji, že jste mi dali takový předvánoční dárek 🙂 😉

Mějte hlavně pevné zdraví a přeji vám krásné listopadové dny! 🙂

Dobrý den milí dárci,

já vím, že je doba covidová, toto vše je mi jasné, ani já moc s assitenty nemohu chodit ven. Jsem už z toho poněkud zoufalý, jsem uzavřený doma, jen chodím do terapeutické dílny a zpátky domů. Není mi z toho moc dobře. Každý den se dívám na osu potřebnosti a stále mě mrzí, že tam moc penízků není. Já vím, že je taková nejistá doba, prosím pomozte mi. Asistenti mi pomáhají i v domácím prostředí psát různé e-maily a komunikovat jakž takž se světem. Můj zdravotní stav není dobrý, cítím se dost unavený vyčerpaný. Chybí mi elán, který jsem dřívge míval. Nevím, jak to bude dál, a ta představa mě skutečně děsí. Asistent mi také dělá společnost v těchto náročných dnech.

Prosím, pomozte mi zaplatit asistenční péči! 🙁 Děkuji Vám Kuba

Zdravím Vás milí přátelé ,chtěl bych Vám poděkovat za zaplacení asistenčních hodin,je to pro mě nesmírně důležité.V září jsem navštívil ZOO Ostrava ,vyšlo Nám krásné počasí ,moc jsme si to s paní asistentkou užily a už mě ten Covit nebaví a přejí Vám pěkné dny,Váš Kuba

Dobrý den Vážení přátelé,

 

dovolte mi, abych nejprve poděkoval za finanční příspěvky, které mi posíláte. Jsem za ně neskutečně vděčný, protože mi to pomáhá zaplatit asistenční hodiny.

 

Dovolte mi, abych se s Vámi podělil o krásný zážitek ze skanzenu v Rožnově. Sice cesta je mírně kostrbatá, ale domečky jsou jako z pohádky. Jsou krásné. Do některých se mi podařilo nahlédnout. Koupil jsem si zvoneček pro štěstí, byl to zkrátka jeden z nejkrásnějších výletů, který jsem zažil.

Za poslední dobu mne čeká několik změn, na které se těším, ale i trošku bojím.

 

Mějte se moc krásně!

Vážení moji milí přátelé,

 

dovolte mi, abych poděkoval za Vaše příspěvky na osobní asistenci! Velmi si toho vážím.

Nyní mi dovolte, abych se s Vám podělil o překrásný výlet na Pustevny – stezku v oblacích. Byl to pro mne překrásný výlet, ani nevíte jaký to byl nádherný pocit dívat se do nebe z nadmořské výšky 1099 m.n.m.. Byl to prostě krásný pocít! A ještě k tomu nám vyšlo krásné počasí, byla to opravdu nádhera.

Přeji Vám, ať prožíváte tak nádherné chvíle, jako já v tento den.

 

Mějte hezké dny!

Milí přátelé a příznivci,

 

děkuji Vám, za finanční podporu a finanční příspěvky na zaplacení asistenčních hodin.

Jsem rád, že ke mě chodí dvě dobrovolnice Vendy a Kačka. Jsem moc rád, že mi rozptylují myšlenky, aybch zapomněl na své problémy – pokecáme o počasí, kdo co zažil a podobně 🙂 Vždy se na ně moc těším! Těším se také na jejich energii, co pokaždé přinesou sebou, vždy jsou usměvavé a ještě jsem nezaznamenal, že by je něco trápilo. Jsem opravdu vděčný Adře, že je ke mě posílá, a také Anulice.

Chtěl bych holkám moc poděkovat za to, že ke mě chodí a že mi takto pomáhájí! 🙂

Mějte se moc pěkně!

Milí dárci,

 

po nějaké době Vás opět zdravím. Chtěl bych Vám moc poděkovat, že mi přispíváte na hodiny osobní asistence.

Musím se Vám pochlubit, byl jsem s rodinou dne 27.6. v Dinoparku. Musím uznat, že se mi to moc líbilo po nějaké době trávit s rodinou čas, ikdyž terén byl poněkud náročnější a velmi kopcovitý. Ze sluníčka jsem měl spálený krk. V Dinoparku jsem si dal kuličkovou zmrzlinu, byla moc dobrá a užila si to i moje sestra s maminkou.

Moc děkuji rodině za výlet!

Váš Jakub Kremer

Dobrý den,

Vážení a milí příznivci nadačního fondu Pečovatel. Musím se Vám pochlubit s jedním nevšedním zážitkem.

Dne 13.6. jsem jel za kamarádkou do Brna. Byla to kdysi má paní asistentka. Nejprve musím pochválit společnost RegioJet, byli na mou přepravu připraveni, byli ohromně sehraní – poskládali plošinu jako puzzle. Každý věděl, jaký kousek má vzít a kam patří. Co se týče jízdy vlakem, ta byla naprosto dokonalá a pohodlná. Prostě cestě vlakem není co vytknout – užil jsem si ji. Po příjezdu do Brna mne čekala kamarádka Kamča, za kterou jsme vlastně vyjeli do ZOO v Brně, tam jsme se dopravili jejich šalinou :-). Na úvod musím říct, že ZOO Brno je velmi kopcovitá, takže si moje asistentka Jindra pořádně, ale pořádně mákla 🙂 ale nic méně jsem poprvé viděl živého krokodýla a spoustu dalších zvířat. Poté jsme si zašli na oběd a na hodinku pustili paní asistentku, ať si jde odpočinout. Poté nastal čas pomaličku se vrátit zpět domů. Při cestě zpět na nádraží jsme měli technickou poruchu autobusu a tak jsme zbytek cesty museli djít pěšky na nádraží, naštěstí to byl jen kousek. Poté jsme se s Kamčou museli rozloučit a jet zpět domů do Ostravy.

Děkuji RegioJetu za příjemnou jízdu, opravdu si této společnosti vážím. Děkuji i paní asistentce za to, že mi tento výlet umožnila a zvládla mne doprovodit i v kopcovité ZOO.

Na závěr bych chtěl říci, že si Vašich příspěvků NESMÍRNĚ vážím, díky nim mohu zažívat takto nevšední a krásné dny, na které budu DLOUHO vzpomínat. Doufám, že se s Kamčou brzy opět uvidím :-).

Jakub Kremer

Milí dárci, zdravím vás a děkujú za finanční podporu na osobní asistenci.

V karanténě když jsem byl bez asistence tak jsem ani tak nezahálel a četl jsem knížky které jsem dostal k narozeninám. Až povolili trochu opatření tak jsem začal chodit do lesa, např. do Bělského lesa nebo do Michálkovíc.

Doufám že se vám daří dobře, mějte se moc krásně a přeju vám mnoho požehnaní a mnoho síl do dalších dní.

Váš Jakub Kremer

Zdravím vás milí dárci,

děkuji za finanční příspěvky a moc si toho vážím. Bez těchto příspěvku bych nemohl využívat asistence  a jsem vám moc vděčný.

Chtěl bych vám napsat příběh o mé rehabilitaci, která mě cvičí paní fyzioterapeutka Markéta Hurníková, která má dlouholetou praxi a svoji soukromou rehabilitaci, která se jmenuje Krásná rehabilitace.  Paní Markéta se věnuje dětem s dětskou mozkovou obrnou a také cvičí skupiny SPS.

S Markétou se známé několik let už od dětského stacionáře po délší pauze jsem se k ni opět vrátil, protože jsem byl moc ztuhlý a všechno mě moc bolelo. S Markétkou protahujeme horní a dolní  končetiny, děláme různé protahovací cviky, aby se mé tělo dalo více protáhnout. K Markétce chodím velmi rád, protože vím že bez cvičení bych byl na tom ještě hůř než jsem teď.  Cvičení je základem mého života.

K Markétce chodím přiblížně 2 x za měsíc. Já Markétce strašně moc děkuju, že se mně ujala, protože bez ní by byl na tom hodně špatně a také děkují paní Bažacké za příspěvky na rehabilitace.

Přeji vám mnoho zdraví, hodně lásky a pohody.

Váš Kuba

Vážení dárci,

dovolte mi, abych Vám poděkoval za finanční podporu, kterou mi dáváte a děkuji Nadačnímu fondu Pečovatel, že mi i v této nelehké době poslal roušky. Musím se Vám i pochlubit, že i v době karantény jsem byl v přírodě v okolí Poodří. Moc se mi tam líbilo. Mám z toho trochu prohopskaný zadek 🙂

Přeji Vám zdraví, zdraví, zdraví a ať tuto nelehkou dobu všichni zvládneme.

Váš Jakub Kremer

Milí moji drazí,

nejprve mi dovolte, abych vám opět poděkoval za zaslání finančních příspěvků pro uhrazení asistenční péče. Bez vás bych si to nemohl dovolit. od té doby, co vláda vyhlásila karanténu, tak já si nejraději pospím, čtu knížku a snažím se z toho nezbláznit. Chybí mi chodit ven, protože jsem hodně aktivní člověk, ale zase na druhou stranu mám čas na všechno to, na co jindy čas není. Třeba si číst.

Já Vám přeji, ať se Vám daří i v této nelehké době a přeji Vám pevné zdraví!

Váš Kuba

Dobrý den vážení,

dovolte mi, abych se s vámi podělil o zážitky z plesu, který pořádá Centrum pro rodinu a sociální péči z.s. Ples se konal 21. 2. 2020, tentokrát na téma Na palubě. Proto byla nedílnou součástí mého dress code, také námořnická čepice. Na místo konání, tedy do Domu kultury města Ostravy, jsme dorazili před sedmou hodinou večer. Po uvítání pořadateli a zakousnutí něčeho sladkého, které mám tak rád, jsme si našli místo u stolu č. 2. K velké „radosti“ přímo pod podiem, ale to mi vůbec nevadilo. Po zahájení plesu jsme si zatančili skupinový tanec – polonézu. Dále následovala hudební produkce kapely Impuls. S mojí taneční partnerkou jsme si zatančili na krásné písničky, které byli všem dobře známé. Dokonce jsem jeden tanec absolvoval na svých vlastních nohách a ne pouze na kolečkách 🙂 K večeři jsem měl výbornou kuřecí roládu s bramborovým salátem. S výběrem jídla jsem byl spokojený, protože mi jídlo velmi chutnalo. Před půlnocí se losovala malá tombola neboli výlov malých ryb a já jsem „vylovil“ kabelku na pláž :-D. Tento úlovek jsem s radostí věnoval mé taneční partnerce, které se bude tento doplněk hodit určitě více než mně.

Ples se mi velmi líbil a moc se těším na další plesovou sezónu. Už nyní se nemohu dočkat, na jaké téma se bude příští ples konat.

Zdravím Vás,

Předem se chci omluvit, že jsem dlouho nepsal, ale měl jsem mnoho zařizování ohledně zařizování asistenční péče u druhé služby. Zrekapituluji měsíc únor.

V měsíci únoru jsem se zúčastnil muzikorelaxace, ve které i sám hraji. Bylo to pro mne velmi příjemné zpestření mého života. Také jsem s asistentkou Lenkou jezdil do přírody – do Bělského lesa, k rybníčku v Brušperku a na Hukvaldy. Bylo to pro mne velmi příjemné, i když nám trochu pršelo. Dále jsem se účastnil plesu z Centra pro rodinu a sociální péči, o tom vyjde rozsáhlejší článek. Vyřizoval jsem nový mechanický vozík, protože ten můj už je starý a opotřebovaný. Myslím, že jsem si vybral pěkný typ vozíku, ten je aby mi ho pojišťovna schválila :-).

Chci Vám také poděkovat za finanční příspěvky, které mi posíláte. Bez nich bych si nemohl užívat asistenčního života.

Moc Vám všem děkuji a přeji Vám krásné, i když trochu deštivé dny,

Kuba

Dobrý den,

dovolte mi, abych poděkoval všem dárcům, kteří mi pomohli s financováním asistenčních hodin. Také mi dovolte poděkovat všem, kteří mi popřáli k mým narozeninám skrz profil Pečovatele. Je mi líto, že jsem nestihl poděkovat všem, kteří mi přání zaslali. Děkuji nadačnímu fondu Pečovatel, že  se přijely podívat do Ostravy. Děkuji jim za krásné dárky, jako jsou knížky Slepičí polévky pro duši a spoustu jiných dárečků. Zejména mi udělala radost plyšová kukačka, která kuká. Děkuji Vám za Vaši návštěvu Moni a Martino! Doufám, že se brzy uvidíme.

A Vám přeji mnoho štěstí do dalších dnů.

Jakub Kremer

Dobrý den vážení dárci,

chtěl bych Vám opět poděkovat za finanční příspěvky, zároveň Vás přivítat v Novém roce a popřát Vám hodně štěstí, lásky, zdraví, protože to je nejdůležitější v našem životě.

Dovolte mi, aby se nachviličku vrátil k Vánocům.Dostal jsem mnoho dárečků, např. kancelářské potřeby, krb na baterky, a také jsem absoloval návštěvu v Brně, která byla velmi příjemná, protože jsem se setkal s mojí bývalou osobní asistentkou. Jsem nesmírně velmi rád, za to setkání, bylo velmi příjemné a pro mně motivujicí. Za tož ji moc děkují.

Mějte se moc hezky.

Váš Kuba

Dovolte mi, abych se s Vámi podělil o pár nevšedních zážitků. Ale nejprve mi dovolte, abych poděkoval všem dárcům, za vybranou částku, které si nesmírně vážím, protože bez Vás bych nemohl žít naplno svůj život.

Z počátku měsíce to bylo mírně hektické. Měl jsem samá jednání o osobní asistenci s druhou službou. Také jsem zažil plno jedinečných zážitků. Prvním zážitkem bylo, že jsem dostal Bibli, jako dárek. Jsem nesmírně poctěn. Také jsem byl na svoji první bohoslužbě, která byla pro mne nesmírně přínosná, kde jsem se zklidnil a v kostele jsem cítil přítomnost Boha. Bylo to pro mne nesmírně zajímavé a zároveň dojímavé. Uvědomil jsem si, že si máme vážit svého života a máme být pokorní. Další zajímavou akcí byla muzikorelaxace, kde jsem hrál na vibrační nástroje, ještě se svým terapeutem pro lidi, aby si odpočinuli a načerpali síly do dalších dnů. Bylo to pro mne nesmírně obohacující a já si při hraní odpočinul.

Přeji Vám krásný adventní čas a doufám, že ho prožijete v klidu a pokoře. Váš Jakub Kremer

Zdravím Vás milí přátelé,

nejprve mi dovolte, aby Vám poděkoval za finanční dary na osobní asistenci. Velmi si toho vážím a jsem nesmírně vděčný.

Tento měsíc byl plných výletů a pěkně po pořádků navštívil jsem Cirkus Berousek, jeho představení mě vrátilo do dětství a bylo to nesmírně krásné a velmi příjemné. Děkuju cirkusu Berousek, že mi zarezervoval místo, kde jsem všechno hezky viděl to představení.

Druhý výlet jsem se vydal s asistentkou do lesoparku v Klimkovicích, kde jsem načerpal energii a mnoho sil, protože jsem to hodně potřeboval. V lesoparku v Klimkovicích je bezbarieové, velmi všem vřele doporučuji.

Poslední výlet byl na Hukvaldy, kde jsem měl možnost si pohladit lišku Bystrolušku na ocasu, prý to přináší štěstí a tento výlet mně nejvíc dojal, protože jsem vypadl z Ostravy a byl jsem na čerstvém vzduchu.  🙂

Chci poděkovat Všem asistentům, kteří o mně pečuji a jsem strašně za to vděčný, že mohu s nimi trávit volný čas.

Přejí Vám všem krásné podzimní dny.

Váš Kuba

Milý Pečovateli a milí dárci,

nejprve Vám chci moc poděkovat Všem dárcům ,kterí mi přispěli . Včera jsem byl na Katechezi,byl to pro mne nezapomenutelný zážitek ,když jsme rozebírali některá slova z bible ,tak se mě to neuvěřitelně dotklo.Díky asistentům můžu chodit na takové akce a za to Vám všem moc děkuji .Přeji krásné podzimní dny.Jakub Kremer