Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Martin

Zpět na příběh

Díky NF Pečovatel, jsem si mohl užívat letošní velikonoční svátky.

Počasí nám přálo, tak jsem vyrazil s asistentkou, na projížďku.

Návštěva divadla a představení Shirley Valentine

Díky nadačnímu fondu jsem si mohl objednávat větší množství asistenčních služeb, a tím žít běžným životem; například ráno si dojet na toaletu a být vysprchován. Dále jsem po zdravotní stránce nezanedbával pravidelné prohlídky u lékařů, navštívil jsem neurologii, logopedické oddělení a také mou zubní lékařku.

Samozřejmě jsem díky této pomoci získal služby pro doprovod do mé školy a následné, úspěšné zakončení studia. Také na delší procházky, naším zámeckým parkem, vedle kterého v sousedství bydlím. A jelikož by se neměla zanedbávat ani kulturní oblast, tak jsem navštívil, několik koncertů a divadelních představení.

Byl to krásný rok a díky tomuto dotačnímu programu jsem ho mohl strávit doma, tím pádem být v Praze a navštěvovat vysokou školu! Díky příspěvkům jsem mohl úspěšně dostudovat a získat titul PhDr..

Budu velmi rád, když  se mi podaří, na tento rok opět získat dostatek finančních prostředků na asistenční služby.

Velmi děkuji,

Hanibal

Chtěl bych z celého srdce poděkovat NF Pečovatel, svým asistentům a všem, kteří mi pomohli k dosažení mého cíle. Bez Vás všech zúčastněných, bez Vaši pomoci, ochoty a laskavosti bych se nedostal tam, kde jsem nyní.

S radostí Vám oznamuji, že jsem své jméno rozšířil o další titul, a to z mediálních studií, titul PhDr.

Níže přikládám foto z promoce 🙂 Ještě jednou velké díky Vám všem!

Třídní sraz se spolužáky z průmyslovky po 33 letech 🙂

Letní počasí nám v posledních dnech odchází, proto jsem se s ním jel ještě rozloučit do přírody.
Jinak jsem se celé léto, jak jen to teploty dovolily, snažil připravovat na můj termín státnic a obhajoby v září. Blížíme se do finále, tak na mě 22. 9. všichni myslete! 🙂

V červnu jsem oslavil své kulatiny a pomyslnou polovinu života 🙂 Tímto bych rád poděkoval všem zúčastněným, i těm, kteří si na mě vzpomněli. Tak, na tu další padesátku!

Lásky čas jsem oslavil s motýly v Botanické zahradě a krásným výhledem na Prahu. Děkuji asistentce za příjemný výlet!

Díky ochotným asistentům jsem měl v dubnu tu možnost navštívit svou tetičku. Časová i finanční náročnost mi nedovoluje udržovat přátelské ani rodinné vztahy tak, jak jsem tomu byl zvyklý. Proto jsem opravdu velice rád, že se tento výlet zadařil. Počasí nám přálo, tetičce i sobě jsme dopřáli domácí tiramisu… lépe to dopadnout nemohlo. Ještě jednou velké díky všem zúčastněným!

Počasí si z nás pěkně utahuje a už je zase nevlídno. Já naštěstí nezaváhal a zavčasu vyrazil do našeho parku.

V dubnu mě čeká pár úprav mého bytu. Dávám dohromady poslední detaily, aby všechno klapalo tak, jak by mělo. Naštěstí mám kolem sebe spoustu hodných a ochotných lidí, bez nich by to nešlo.

Doufám, že se Vám daří chytat bronz, tak jako mně!

Po dlouhých dnech trávených doma v ošklivém počasí chci využít každé možné chvíle na čerstvém vzduchu. A když se k tomu přidá ještě sluníčko… co víc si přát?

Zdravím přátelé v novém roce. Venku máme pěkně ledové počasí, leden jsem strávil především psaním rigorózní práce. Také jsem si byl hned, dvakrát po sobě, splnit, svou občanskou povinnost a zúčastnil se prezidentských voleb, doufejme, že se nám všem, podaří vrátit této zemi klid.

Vánoce máme za sebou a cukroví až do jara! Teď už jen aby byl ten další rok o něco radostnější.

Rád bych Vám všem touto cestou popřál krásné a pohodové prožití vánočních svátků; žádné strasti, pouze radosti.

Zároveň mi dovolte Vám popřát vše krásné a hlavně pevné zdraví do nového roku.

Děkuji NF Pečovatel, díky kterému mi bylo umožněno strávit i tento rok v pohodlí domova.

Předpověď počasí nám hlásí poslední slunečné dny a s posunem času již není možné při večerní asistenci vyrážet na procházky po okolí. S tím souvisí postupné změny mého denního rozvrhu povinností. Říjen byl pro mne hlavně o lítání po doktorech a vyřizování s tím spojených nezbytností. Musím se nyní soustředit na udržení mého aktuálního zdravotního stavu, co nejdéle to půjde.

V těchto deštivých dnech jsem bohužel nemohl trávit tolik času venku s asistencí, jak bych si přál. Nižší teploty mi sice vyhovují, přál bych si ale ještě trochu sluníčka. Daří se mi v celku dobře a to je důležité.

Konečně jsem dokončil dotazníky a má práce se tím mohla posunout o další kousek vpřed. V říjnu mě čeká další ježdění po doktorech a hlavně i jedno z mých důležitých výročí. Snad vše dopadne dobře.
Přeji Vám pohodové dny.

Na začátku srpna jsem byl nucen na pár dní k hospitalizaci. Vše proběhlo bez komplikací a nyní je už vše v pořádku.

Státnice se mi blíží a mě čeká stále plno práce. Konec prázdnin jsem trávil dokončováním svých dotazníků pro výzkum k mé rigorózní práci a také procházkami v doprovodu asistentů.

V červenci jsem doháněl opomíjené návštěvy doktorů, které se dále protahují do dalšího měsíce. Naštěstí vše vypadá v pořádku, ovšem až na pomalé, přesto jisté, zhoršování mého zdravotního stavu. Tímto bych rád poděkovat asistenčním službám, které se snaží vyhovět mým požadavkům na navýšení hodin asistence za tímto účelem.

Vysoké teploty, které v těchto dnech převládaly, mi bohužel nedovolují podnikat zajímavé procházky či výlety. Využívám tedy večerních hodin na drobné procházky do parku nebo k rybníku v okolí za doprovodu asistentů.

V měsíci červnu jsem využil možnosti organizací osobních asistencí nejen ke každodennímu poskytnutí pro mne tak potřebné péče a pomoci, ale také k účasti na oslavách 30. výročí našich předních organizací v oblasti poskytování osobní asistence a pomoci OZP. Zde jsem dostal možnost k utužení nejen pracovních vztahů, ale také příležitost k setkání starých známých a přátel. Konečně jsem se mohl naživo setkat s lidmi, kteří se spolupodílí na usnadnění nejen mého života, ale i tolika jiných osob, které to tak moc potřebují.

I v tomto měsíci byla snaha využít slunečné dny naplno. Proto jsem se rozhodl trochu vystoupit z komfortní zóny přepravy běžnými prostředky MHD a společně s asistentem jsme si zahráli na pražského turistu při vyhlídkové plavbě po Vltavě. K našemu velmi milému překvapení nebyl žádný problém při přesunu z mola na palubu a zase zpět, i když loď nebyla nijak upravená pro bezbariérový vstup, skvěle jsme si poradili.

Tímto bych rád velice poděkoval celé posádce lodi Czech Boat ze společnosti Plavba Parníkem za neobyčejnou laskavost při přesunu na loď a dalších asistencích na palubě.

V dubnu jsem se snažil využít každou možnost a nachytat trochu bronzu na léto. Po dlouhé zimě jsem konečně mohl s asistenty vyrazit na delší procházky do našeho parku a okolí. Drobné zdravotní komplikace jsou doufám zažehnány, a proto se nyní mohu zase plně soustředit na svoji práci.

Rád bych poděkoval všem, díky kterým mohu pokračovat dál a žít skoro normální život.

Dnes jsme společně s asistentem v zácviku absolvovali cestu do Štěrbohol. Nováček byl podroben zkouškám v cestě autobusem a vybírání nových brýlí. Vše zvládl na výbornou! Už nyní se těším na společně trávená odpoledne.

Měsíc duben jsem zahájil trochou kultury. Po dlouhé době mi byla umožněna návštěva Národního divadla v Praze. Výběr jsem nechal na asistentce, a proto jsem se musel smířit s baletem. Avšak v moderním provedení jsem si představení moc užil.

Jsem vděčný za jakoukoliv možnost a každý výlet je pro mě společenskou událostí.