Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Valentýna

Zpět na příběh

Březen za kamna vlezem……. Letos to teda moc neplatí, ale nám to nevadí. Právě naopak. Vája může trávit více času venku , řádit na koloběžce .
Vája si prožila svůj první víkend bez rodičů , mimo domov. Bylo to náročné pro všechny , ale nakonec to Vája i její “ holky” zvládly na jedničku. Jsme moc rádi za tuto možnost , vyzkoušet jak bude Vája zvládat pobyt mimo domov bez mámy.
Ve škole měli tradiční karneval , který si Vája moc užila. Sice jsme museli trochu víc improvizovat, nebo nám Vája poněkud ze svého oblíbeného kostýmu indiánky vyrostla 🥴, ale kostým kuchařky si jí líbil taky 😁

Moc děkujeme, že nám pomáháte Váje dopřát nové zážitky a pravidelný čas trávený s jejíma “holkama”

Vája a její máma

Únor nás překvapuje svým až jarním počasím, no Vája je spokojená. Procházky se Sikim, řádění na koloběžce to je její oblíbené.

Sice nás trochu potrápili nemoci, ale už zase “řádí” jako čertík😁

Vája má za sebou první odlehčovací víkend mimo domov, zvládla to docela dobře, až jsme byli překvapení. Měla svoje holky, tak máma až tak nechyběla.
Děkujeme všem , kteří pomáhají Váje prožívat chvíle radosti s “ jejíma holkama” . Je kouzelné pozorovat , jak je šťastná a veselá.

Vája a její máma 😉

Prázdniny pryč, Vánoce daleko…. Vája chodí do školy, řádí na koloběžce, prohání jak tátu , tak holky asistentky, koloběžka to je její 😁 Jsme moc rádi , že můžeme Váje dopřát ,díky vaší pomoci i sobotní den s “holkama”.  Vája si to opravdu užívá. S “holkama “jezdí autobusem, chodí do cukrárny na zákusek( túze ráda pařížský rohlíček ), nakupují v obchodě. Tyhle ty nácviky, nám velmi usnadňují život.

Děkujeme všem móc. Vája s rodinou

Prázdniny pryč, Vánoce daleko…. Vája chodí do školy, řádí na koloběžce, prohání jak tátu , tak holky asistentky, koloběžka to je její 😁 Jsme moc rádi , že můžeme Váje dopřát ,díky vaší pomoci i sobotní den s “holkama”.  Vája si to opravdu užívá. S “holkama “jezdí autobusem, chodí do cukrárny na zákusek (túze ráda pařížský rohlíček ), nakupují v obchodě. Tyhle ty nácviky, nám velmi usnadňují život.

Děkujeme všem móc. Vája s rodinou

A je tu září, začala škola. Vája už se nemohla dočkat. Začátek školního roku byl hektický, ale ve škole se nic nezměnilo. Na Váju čekala stejná paní učitelka s asistentem, kamarádi z loňska a jeden staronový spolužák. Bohužel už ji stihla skolit rýma, tak po týdnu školy opět doma. Naštěstí ne na dlouho a Vája se mohla vrhnout do dalších dobrodružství. Má své holky a je moc spokojená.
děkujeme , že nám pomáháte dělat Váje živnost veselejší . Moc to pro nás znamená.
vája a její máma

Prázdniny jsou u konce, konečně bude škola😅 Vája se letos nemůže dočkat, i když prázdniny si užila náramně. Příměstský tábor s “holkama” byl třešinka na dortu. Koupání , tobogán, zoo a dokonce Vája zvládla návštěvu muzea . Není vůbec jednoduché pro Váju připravit celodenní program , zabavit ji. No naše “holky” jsou v tomhle jedničky. Moc za Váju děkujeme, že i díky Vám dárcům ji můžeme dopřát to co ji baví, naplňuje.

Prázdniny jsou tu. Červenec je vždy náročnější , než si Vája zvykne na nový režim . Letos ji to moc nejde, nejraději by do školy za dětmi a paní učitelkou a panem asistentem. No na štěstí bazén vše vyřeší a v letošních vedrech Vája dobrovolně nevyleze. Užívá si svůj čas s “holkama” a i s nimi tráví více času v bazénu než na koloběžce. Vája už má za sebou první příměstský tábor a na druhý se těší v srpnu.

Konečně teplo, sluníčko svítí… Blíží se prázdniny a je to znát, Váje se už nechce vstávat ( nebo naopak “ čumákuje“ od božího rána), raději už by volnější režim. Pravidelně má svoje holky a řádí spolu na koloběžkách. Ve škole měli velký výlet do Zoo Lešná, Vája se vrátila spokojená a unavená . dnes mají ve škole trampský den s opíkáním buřtíků, to Vája tůze ráda. Zítra výzo a hurá prázdniny, koupání, holky, příměšťák, slibovaný výlet….

Uživejte si léto !

Vája a její máma.

Hurá konečně teplo, sluníčko… Bazén volá a Vája neodolá. Spokojená holčička, užívá si vodu, výlety se školou, svoje holky každý pátek a jednou za 14 dní v sobotu. Prohání je na koloběžce, chodí spolu na zmrzku, jezdí autobusem. Máme před sebou oslavu Vájiných 15 narozenin. Už se moc těší na oslavu. Zatím slavila jen ve škole se spolužáky a paní učitelkou. Letos jsme si opravdu hodně lámali hlavu jaký dárek Váje koupit ( vybírat dárky pro Váju , je fakt náročné). Už je z ní velká slečna, ale duší i hlavičkou pořád malá holčička. Nakonec jsme na to přišli a Váje pořídili projektor oblohy – mlhoviny a hvězdiček. Takový mini snoelezen na doma. Vája byla nadšená, večer si vlezla do postele a v klidu pozorovala měnící se barvy , třpytící se hvězdičky na stěně, něco si povídala až spokojeně usnula. Tak to se nám povedlo….. Ve škole mají ve čtvrtek , jako každý rok na den dětí, výlet do Tršic do jízdárny na koníky. Moc se těší, koně Vája miluje a krásně ji dokážou vyklidnit.

Moc děkujeme všem, kteří se podílí na tom , že může Vája prožívat svá malá dobrodružství .

 

Duben začal příslibem slunce a konečně pohodové procházky venku. No  né na dlouho. Vája namlsaná sluníčka, začala  se dožadovat venkovního bazénu , ale sněhové vločky i ji přesvědčily , že zima ještě neřekla poslední slovo. Vája si tedy zatím užívá procházky, koloběžky a svoje holky asistentky. Nejlepší procházky jsou s Vájiným psím parťákem Sikim.

Ve škole čekají Váju čarodejnice a velká zábava v podobě opékání buřtíků – ty Vája miluje. Tak snad se to aprílové počasí konečně umoudří a děti ve škole si čarodějnice opravdu užijí.

Jaro už ťuká na dveře, dny se prodlužují, zahrada volá. Vája si užívá prvního teplejšího sluníčka s tátou na koloběžce. Ve škole se dočkala oblíbeného karnevalu ve svém tradičním kostýmu indiánky – princezny u nás neletí … Jen ten bazén v nedohlednu, no dočká se, idkyž počasí s námi zatím pěkně laškuje. Překvapení pro Váju tento měsíc bylo , že mohla strávit celý víkend se svýma „holkama“ i přes noc. Užila si odlehčovací víkend v přírodě , první táborák s buřtíky ( ty Vája miluje).

Vája by nejraději už léto a bazén . Moc se toho neděje , kolem všichni nemocní , my doufáme , že nás to mine … Čekáme na termín zubního ošetření v narkóze , naše madam je totiž neošetřitelná a doufáme , že zoubky budou v pořádku . Vája má před sebou školní karneval , na který se mooc těší . Jako každoročně to vidím na kostým indiánky 😁

Vánoce jsou nenávratně pryč, škola v plném proudu. Vája je spokojená, protože vše je jak má být. Zase má svoje holky a děti ve škole. Vánoce miluje, ale školu a asistentky víc. Trochu se poštěstilo a nakrátko napadl sníh. To bylo radosti. Vája řádila se Sikim na zahradě. Užívala si tu sněhovou nadílku na bobech i bez nich. Škoda, že sníh brzo roztál ,  tak snad se poštěstí a ještě něco napadne. Když není sníh, prohání tátu na koloběžce..

Čas adventní ,vánoční…. Vája miluje Vánoce. Procházky po městě vyzdobeném světýlky, stánky s punčem, stromeček, kolotoč. Ač k nevíře, ale i ohňostroj je na seznamu velmi oblíbených zážitků. byly jsme na rozsvícení stromečku , zpívali se koledy a byl i ohňostroj. Vája byla nadšená. I ten sníh trocha napadl, takže válendo ve sněhu proběhlo. V kostele u nás ve vesnici proběhl krásný koncert pro Váju, za který moc děkujeme a jehož výtěžek jde sem na Vájiny asistenky.

Vánoční svátky se nesly v duchu rýmy a kašle, ale i tak si je Vája užila. Každý den nacházela pod stromečkem nějaký dáreček k její velké radosti . Dárky se nesly v duchu „hudebním“, což znamená obrovskou radost pro Váju.

Chtěli bychom všem poděkovat za podporu ve starém roce a do toho Nového přejeme hodně štěstí, hlavně zdraví a radost z každé maličkosti v životě.

Vája a její rodina.

Podzimní čas je trošku náročnější. Vája miluje koupání a nemoct navštěvovat bazén se jí vůbec nelíbí. Naštěstí je její druhou vášní koloběžka se kterou úspěšně prohání tátu i svoje „holky“ asistentky. Podnikáme dlouhé procházky s naším chlupatým parťákem Sikim. Vája miluje šustění listí a se Sikim si užívají zahradu listím zasypanou.

“ už se těším na vánoce“ je Vájina oblíbená věta, která teď zaznívá čím dál častěji. Půjdeme se kouknout na rozsvěcení stromečku, snad bude i ohňostroj. S holkama už zkoukla stromek na náměstí . Moc si čas s asistentkama užívá a my jsme velmi rádi, že nám pomáháte Váje dopřát její holky.

Další měsíc za námi. Škola v plném proudu, Vája si užívá spolužáky a nová dobrodružství s asistentkami. Poprvé spala mimo domov se svýma „holkama“.

Všichni si tento víkendoví pobyt přes noc v krásném prostředí Javoříčka  nad očekávání náramně užili. Vája jezdila na koni, měli malou párty, procházky v přírodě. Ani se jí nechtělo domů. Děkujeme všem dárcům, že nám pomáháte Váje prožít tahle malá dobrodružství.

Vája a její máma

Skončily prázdniny a Vája se celá natěšená vrátila do školy. Prázdniny si opravdu užila, ať už na táboře s „holkama“, nebo u bazénu s bráchou. Na výlety Váju moc neužije, ale na pár maličkých jsme ji vytáhli. Třeba do zoo, to má Vája moc ráda, sice ji proběhne rychlostí blesku, jen s minutovou  zastávkou u tygrů a lvů – ty fakt ráda, ale zážitek  v sobě nese dýl.

Ve škole na Váju čekala nová paní učitelka , “ starý“ pan asistent, nové dvě spolužačky a dva kluci parťáci z předešlích školních let. Začátek školního roku proběhl nad očekávání dobře, Vája si na změny rychlo zvykla.

Všem dárcům za Váju velké díky a přejeme vám krásný podzim.

Vája a máma.

Letošní prázdniny si Vája opravdu užívá. Další příměstký tábor má díky štědrým dárcům za sebou. Užila si spoustu zábavy ve vodě, holky asistentky se toho nebály a statečně s Vájou bezpočtukrát sjížděly skluzavku i tobogán. Výlety s koloběžkou  jsou pro Váju radost , posouvá hranice sportovního vyžití všem kolem okolo . K její velké radosti měla na táboře kolem sebe své oblíbené kamarády a zažili spolu dost zábavy .

Ikdyž jsou prázdniny fajn, Vája se už moc těší do školy.

Prázdniny…. tato pro většinu dětí skvělá doba, pro nás velmi náročná. Ale díky vám dárcům si je může Vája užívat skoro stejně jako “ normální“ děti.  Má za sebou příměstský tábor, výlety, koupání , jízdu na koni…. První měsíc za námi ,Vája je moc spokojená a škola ji ani moc nechybí ( i když se tam těší už od druhého dne prázdnin).

Milí dárci.

Vája , kdyby mohla , moc ráda by vám poděkovala za vaše finanční dary. Díky nim si může užívat asistence dvou skvělých holek. Zatím čerpala míň než je plánováno, ale musí si na více času mimo domov a bez  mámy  zvykat pomalu .  S holkama vesele cestuje autobusem, tramvají, courá po nákupáku , chodí na zmrzku a na hříště. Dokonce si troufly jet i na bazén. Vája si čas s nimi velice užívá a dokáže o nich „mluvit“ celý den v kuse.

Děkujeme a přejeme krásné pohodové léto. Vája a její máma