Darovat na Křídla pomoci

Jak se má Vladimír

Zpět na příběh

Dobrý den, moji milí dárci. Tak se Vám zase hlásím. Tentokrát jsem měl vcelku plodný měsíc,navštívil jsem holiče, zubaře,takže jsem se s asistencí dostal z domu. Konečně se nám oteplilo, dá se chodit na procházky do Centra,do parku apod. Když svítí slunce,hned je vše veselejší. Také jsem si od přestěhování pomalu nechal vybalit knihy a snažím se hodně číst a trénovat paměť, abych úplně nezakrněl. S hezkým počasím mám více energie na různá cvičení. Doufám,že Vám všem se daří dobře po všech stránkách a přeji Vám ať to i nadále vydrží…….Půjdu se nadýchat čerstvého vzduchu a pozorovat lidi, což je má oblíbená činnost. Opatrujte se a děkuji za přízeň. Vláďa Kozman.

Dobrý večer milí dárci,

omlouvám se, že jsem Vás zanedbával, ale na načátku roku mě skolila viróza a do teď jsem se s ní potýkal. Pár mých vycházek po obchodech a lékařských zařízeních, které jsem mohl podniknout díky asistenci, tomu možná nepomohlo, ale jsem rád, že jsem se dostal ven a moc mě to povzbudilo. Líbilo se mi vidět venku lidi, zažít nové vjemy a samozřejmě si dát něco dobrého.

Jinak u mě není nic moc nového, snažím se fungovat a těším se z každého nového dne a hezkého počasí. Občas mi přišla návštěva, což mi udělalo radost.

Moc Vám děkuji za Vaši přízeň a příště už přidám i nějaké foto. 🙂

Mějte se fajn, přeji vám pevné zdraví a klidné dny. V Kozman

Dobrý povečer,moji milí dárci. Máme tady nový rok a doufám konečně pomalu konec zimy. Jak jste si užili svatky Vánoční? Já v klidu a teple domova,ven jsem se neodvážil,protože mi prokluzují kolečka u vozíku a i pro asistenty to byla docela bojovka……To byla legrace , párkrát jsem se ven dostal , do OC Černý Most , mezi lidi a nasát sváteční atmosféru . Nyní opět poctivě obíhám poviné lékařské kolečko , abych byl jakž takž v pořádku. Když vysvytne slunko užívám si s doprovodem procházku v parku a již netrpělivě vyhlížím jaro. Chtěl bych Vám mnohokrát poděkovat za sebemenší dary,bez Vás by to pro mne bylo mnohem složitější. Přeji všem klidný večer a zase napíši. V. Kozman

Krásné pondělní popoledne, milí dárci. Pevně věřím, že si jako já užíváte poslední slunné dny , i když dnes ráno už prý byla zamrzlá auta. Při poznávání okolí jsem se za doprovodu asistenta vypravil na návštěvu OD Centrum Černý Most, kde jsem nebyl x let a nestíhal jsem se divit, jaké změny tam proběhly. Byl pro mne příjemný zážitek  vyjet ze sídliště mezi lidi, pokoukat po obchodech a vyřídit záležitosti. Na procházky v parku už je ale potřeba se přiobléct. V příštím měsíci mne čeká návštěva zubaře, tak snad to nebude nic hrozného…….Ale o tom až v listopadu. Vím že jsem nic moc nenapsal, ale ono se toho bohužel, nebo bohudík moc neděje. Popřeji Vám v tomto počasí jako na houpačce hlavně pevné zdraví a zase napíši. Váš V. Kozman

Moji milí dárci. Hlásím se poslední den prázdnin, ale  doufám, že ne poslední den léta. Zabydlování na mé nové adrese probíhá uspokojivě ,pomalu ale jistě si zvykám.  Když uhodila tropická vedra, byl jsem odkázán na bytový ventilátor, protože venku se nedalo dýchat, natož cokoliv podnikat. K večeru, když se malinko ochladilo, mě sem tam asistenti vyvezli do nedaleké restaurace Hokejka, kde jsme se osvěžili čepovaným nealko Pomelo -grep ,poseděli jsme a pokoukali co se kde děje. Bylo to pro mne  příjemné zpestření . Konečně jsem začal s poznáváním okolí. Posledních pár dní díky ochlazení se mi celkově lépe dýchá a spí a dnes se zase ukázalo sluníčko. Mám lepší náladu a hned jak to půjde, máme v plánu piknik u rybníka Čeněk, který je nedaleko. Pomalu se rozloučím a popřeji Vám klidné a radostné dny. Děkuji, Váš Vláďa.

Dobrý den, moji milí dárci. Opět se omlouvám, že se ozývám se zpožděním, ale první měsíc na nové adrese byl plný pro mne zásadních změn, pořád se zabydluji a zvykám si a jak jsem informoval v posledním příspěvku, mám konečně přidělané madlo ve vaně, takže koupání je pro mne mnohem snazší. Těšil jsem se na prozkoumávání okolí, ale ve vedrech která panovala, jsem byl vděčný za ventilátor a klid domova. Teprve tento týden jsem uskutečnil první výpravu z domu a to k zubnímu lékaři do Vodičkovy ulice a trochu mne mrzí, že v blízkém okolí není více obchodů a restaurací, kam bych s asistenty mohl vyrazit na procházku…..Na druhou stranu vnímám jako veliký přínos stezku od mého bydliště, kolem rybníka Martiňák (Čeněk),  po které se dá krásně dojít až do Dolních Počernic. Jinak se mi daří dobře a těším se až se s Vámi budu moci podělit o nějaké dobrodružství. Děkuji Vám za přízeň a přeji hezké a pohodové léto. Vláďa K.

Milí dárci.

Přijměte omluvu za pozdní psaní,důvodem bylo mé stěhování z Prahy 10(Strašnice), do bezbariérového bytu na Praze 14(Černý most). Bylo s tím spojeno mnoho zařizování,starostí,balení a vybalování, ale hlavním důvodem proč jsem po 25-ti letech změnil bydliště,byl můj zdravotní stav,který se natolik zhoršil,že od chůze o berlích jsem najednou odkázaný na invalidní vozík a byt na Praze 10 k tomu nebyl uzpůsobený.Žiji nyní v garsoniéře v osmém poschodí panelového domu,kde mi je velkým přínosem prostorný balkon,kam se dostanu s vozíkem,aniž bych opustil dům.Problémem je pro mne hluboká,úzká vana,je pro mne složité dostávat se do ní i z ní. Dále mi spoustu času a sil zabralo zařizování nového bydlení,neboť zde byla jen kuchyňská linka. Těším se až si zvyknu a zabydlím se a začnu prVozkoumávat okolí.Pomalu se rozloučím,ale ještě jsem Vám chtěl poděkovat za pomoc a podporu a popřát Vám hlavně mnoho zdraví a klidné prožití letních dní.Vláďa K.

Zdravím vás milý dárci,

 

už tu máme květen, počasí je veselejší a snad bude brzy i tepleji 🙂

Budu se 3.6. stěhovat, uteklo to jako voda, neteř s bráchou mi budou pomáhat a asistentky mi snad pomohou něco zabalit.

Nevím, jestli se na stěhování těším, jsem tady zvyklej, ale bohužel je to potřeba.

V blízkosti nového je bydliště je také organizace červený kříž a nejspíš využiji i jejich služby.

Vyrážka na těle se mi velmi zlepšila i nohy mám lepší. Občas mě někdo navštíví, ale jinak mi dělají společnost asistentky.

 

Přeji vám hezké a teplé dny

Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci, jak se vám daří?

Mě už se pomalu blíží stěhování do nového bezbariérového bytu, když to půjde dobře, mohl bych se v květnu stěhovat.

Je potřeba byt vybavit, dát tam nějaký nábytek, zatím je tam jen kuch.linka.

Stěhuji se ze Strašnic na Černý most, je to panelák s osmi patry a všechny byty v něm jsou bezbariérové.

Dostal jsem byt v tom nejvyšším patře, snad bude i hezký výhled.

Budu tam mít i terasu, je to výhoda oproti bytu ve kterém jsem teď, budu moct vyjet s vozíkem na vzduch.

Budu si muset na nové bydlení zvyknout, v aktuálním bytě jsem přes 20 let.

Byl jsem párkrát venku na bohoslužbě, kde se modlí za nemocné.

Navštívilo mě pár kamarádů, což bylo příjemné rozptýlení.

Jinak v mém životě není nic nového, většinou ležím a nebo sedím na vozíku.

 

Posílám pozdravy všem a ať se daří, hlavně ať zdraví slouží.

S pozdravem

Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci, co je u vás nového? Počasí se nám pomalu moudří, brzy příjde jaro a nato se moc těším.

Bohužel můj zdravotní stav se vůbec nelepší, vše je spíše horší, čeká mě operace s nohou, jsem už zoufalý a vyděšený.

Zítra mi přijde návštěva, ale popravdě se vůbec netěším. Nevím co pořád odpovídat na otázky “ co je nového a jak se máš“.

Bohužel už přes čtyři roky jsem upoutaný na vozík a lůžko, nic moc nového se neděje ,nemám co říct.

Všichni kolem mě mohou dělat to,co je naplňuje a těší, jenže já, už neudělám ani těch pár kroků na záchod. Bývám těď více lítostivý a citlivý vzhledem k situaci.

Kdybych šel na operaci znamená to být 4 měsíce v sádře a pak to rozchodit, trvá to vše velmi dlouho, bolí to a já vůbec nevím, jestli to psychicky a fyzicky unesu, už jsem tuto operaci absolvoval dvakrát ,vždy to bylo šílené a to mi bylo značně méně.

Už nemám sílu ani se modlit, ztrácím víru v tom dlouhodobém trápení.

 

Milý dárci, přeji vám hlavně zdraví a opatrujte se

Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci, jak se vám daří?

Já jsem se vrátil ve středu 15.2. z nemocnice domů, byl jsem tam 10 dní.

Šel jsem tam kvůli vyrážce na těle, bylo podezření na  impetigo, což je  infekční onemocnění a nakonec zjistili, že to je nejspíš lupénka s ekzémem,

bohužel odběry mi vzali pozdě a neví se přesně co to bylo, ale už mám vyrážku zahojenou, snad to tak zůstane.

Dnes ráno, když jsem se chtěl přesunout z postele na vozík, nemohl jsem se  postavit na levou nohu, protože se mi na ní už dlouhodobě propadá klenba.

Déle, než  4 roky jsem nemohl obout ortopedickou obuv, která mi klenbu měla podepírat, měl jsem stále nohy oteklé. Nožku už jsem měl 2x operovanou.

Nevím co teď dělat, buď mě čeká další operace, nebo zůstanu na vozíku. Těšil jsem se, že začnu trošku zase chodit o berlích a nohy i ruce zesílí, místo toho mám opět trápení.

Dnes jsem velmi zoufalí a nevím si rady, pořád dokola nějaké zdravotní potíže.

Kdo by chtěl, prosím pomodlete se za mé zdraví, jsem velmi vyčerpaný, už je toho hodně.

 

Milý dárci, ať vám zdraví slouží

S pozdravem

Vláďa

 

Zdravím vás v novém roce, milý dárci.

Jak jste užili svátky a příchod do nového roku?

Já jsem měl doma na návštěvě přes svátky neteř s dcerou, bráchu a na Silvestra jsem tady měl kamaráda.

Navštívil mě můj patron Mirek Hrabě, příjemně jsme si popovídali a donesl mi  dárek, jeho vydanou knihu “ Psí táta“, je to milá kniha kde popisuje kus svého života a také společný život s jeho pejsky.

Dostal jsem nějaké milé drobnosti od rodiny i pečovatelů.

Mám jednu dobrou zprávu, magistrát hl.m. Prahy mi přidělil na základě žádosti bezbariérový byt pro vozíčkáře, když vše dobře půjde, mohl bych se stěhovat někdy v březnu.

Je potřeba ještě dodělat nějaké úpravy.

 

Přeji vám šťastnou ruku při volbě prezidenta

Děkuji za vaši přízeň

S pozdravem

Vláďa

Dobrý den, milý dárci, jak se vám daří?

 

Já mam momentálně zase trápení s nožkama, dostal jsem zpět infekci do nohou. Bolí mě to  a musím hodně ležet.

Dnes jsem měl doma sestřičku na převaz, chodí 3x týdně a stará se mi o nohy. Nožky mám dnes lepší, než včera.

Nemohl jsem ani dojít k vozíku. Mám tady dnes paní pečovatelku na dopoledne, pomohla mi se oholit, převléknout a trochu opláchnout.

Občas mě navštíví nějaký kamarád, jinak jsem většinu času doma a ležím.

Tím, že už je venku zima, tak se moc nedostanu ven, chybí mi sluníčko a teplo. Sotva začala zima a já, už chci léto.

 

Přeji vám hezké svátky a hlavně hodně zdraví

Zdraví vás Vláďa

Zdravím Vás milý dárci, jak se vám daří?

Venku začalo přituhovat a ja už se teď asi délé nedostanu ven, kvůli těm mým nemocným nožkám.

Dnes jsem měl dopoledne doma paní pečovatelku, pomohla mi okoupat se, oholit, tak se cítím jako nový, potom tady byla sestřička na převaz nožek, nabraly lepší barvu, jsem rád 🙂

Měl jsem tady před pár dny na návštěvě kamaráda, jsem rád za každou návštěvu.

Koupil jsem si novou knížku a těším se, až přijde a začnu ji číst.

 

Ať se vám daří a zdravíčko slouží,

S pozdravem Vláďa

 

 

Zdravím vás milý dárci, jak se vám daří?

U mě střídavě oblačno, někdy mě nožky zlobí, ale někdy je to lepší …

Dnes jsem tady měl dopoledne paní pečovatelku, zašla mi pro dobrý oběd a mohl jsem se vykoupat, voda mi dělá dobře 🙂

Zítra se snad podívám ven, ještě než přijde úplná zima.

V pátek nejšpíš budu mít návštěvu, přijdou přátelé a moc se těším, bude to zase příjemná změna.

Trápí mě aktuální situace energií, ceny šly příliš skokově nahoru a je to nepříjemná situace – nejen pro mě.

Jinak u mě nic nového, vše při starém.

Přál bych si, aby nastaly lepší časy, než jsou teď, ale ztrácím naději ….

Všem moc děkuji za vaši finanční pomoc.

 

Přeji všem zdraví a pohodu

Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci,

je tady září a s ním pomalu podzim, byl jsem včera venku s pečovatelkou, abych si ještě užil poslední teplé dny.

Byli jsme s pečovatelkou na procházce, nakoupit a pro oběd v restauraci, bylo to příjemné odpoledne :).

Snad si také ještě užíváte ty poslední teplé dny.

Byla u mě na návštěvě neteř a donesla mi dobroty 🙂

Minulý týden  byl u mě na návštěvě kamarád a donesl mi 4 dorty z cukrárny, měl jsem radost, ale podělil jsem se s rodinou a pečovatelkami, vše bych to nesnědl 🙂

Cítím se celkem dobře, nožky jsou teď v celkem dobrém stavu, jsem rád ….

 

Mějte se moc hezky a děkuji za vaši přízeň

Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci, jak si užíváte druhou polovinu léta?

Já jsem byl dnes po dlouhé době venku na procházce s pečovatelkou a bylo to moc fajn.

Byli jsme v cukrárně na zmrzlině a vzal jsem si sebou domů zákusek.

Bylo krásně a bylo příjemné být zase na čerstvém vzduchu, snad se ještě do konce léta podívám ven.

Měl jsem dnes na návštěvě kamaráda, byla to moc příjemná změna, protože většinu času trávím sám, jsem rád za každou milou společnost.

Zdravím svého patrona Mirka – snad se na mě přijdeš brzy podívat 🙂

Užívejte si slunečné dny, dokud ještě jsou 🙂

Váš Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci, jak zvládáte ty horka? Dávejte na sebe pozor.

Já jsem byl zase po delší době venku s kamarádem na modlitebním setkání, kde se pastor z ANGLIE modlil za nemocné.

Byl to příjemný zážitek, podívat se zase ven.  Byli jsme tam od 18:00 do 22:00.

Nožky jsou v neutrálním stavu, stále chodí sestra na převaz. Nechodí každý den, ale 2x týdně.

Byl zamnou na návštěvě bratr, který mi pomáhá řešit bezbarierové bydlení. Je to vše stále v řešení, ale žádný byt není zatím k dispozici.

Dnes jsem měl návštěvu, pana psychologa Sirku, který spolupracuje s Hewerem.

Pan Sirka objíždí všechny členy z Heweru, tráví tady vždy tak hodinku a bylo to moc milé setkání, ale je škoda, že se vidimé jen jednou za dva měsíce, je hodně vytížen.

At se vám daří milý dárci a užívejte si sluníčko 🙂

Váš Vláďa

Zdravím vás milý dárci, jak se vám daří v tomto proměnlivém  počasí?

Já se necítím moc dobře, ty neustálé změny počasí na mě nepůsobí přiznivě.

Trošku se mi zhoršily nohy, snad se to zase brzy zlepší.

Dlouho jsem se zase nepodíval ven a chybí mi podívat se na čerstvý vzduch.

Držte mi prosím palce, aby mi vyšlo stěhování do bytu upraveného pro vozíčkáře.

Nedávno jsem si koupil nový repráček  a dělá mi radost poslouchat poslouchat pěknou hudbu.

Občas se podívám na pěkný film, nic moc jiného dělat nemůžu, občas přijde nějaká návštěva a mám trošku rozptýlení.

 

Hezký večer vám přeje Vláďa

Zdravím vás milý dárci, jak se vám daří a jak si užíváte letní počasí?

U mě je velká změna, nohy se hodně zlepšily, cítím se lépe a byl jsem i párkrát venku za doprovodu pečovatelek.

Byli jsme v cukrárně a na krátké procházce.

Vypadá to, že bych mohl snad brzy dostat i bezbariérový byt, mám z toho velkou radost.

Akorát mě teď čeká rozhodování, jestli jít na operaci s tříselnou kýlou.

Nemohl jsem na operaci jít, díky tomu v jakém stavu byly nohy, ale teď je to lepší, tak uvidíme.

 

Užívejte si letní dny a brzy vám zase napíšu

Vláďa

 

Zdravím vás milý dárci!

Doufám, že si užíváte pěkného počasí a jara.

Zítra se po dlouhé době podívám ven, protože jdu na kontrolu k lékaři s nohama.

Těším se, že uvidím slunce a ucítím čerstvý vzduch, sice si ho moc neužiji, protože mě povezou v autě pro vozíčkáře, ale i tak se těším.

Bude to pro mě zase trošku změna 🙂

Brzy mě už snad čeká stěhování, je to v řešení a procesu, to bude pro mě nejpříjemnější změna k lepšímu.

Budu mít bezbariérový byt, kde se budu moci pohybovat s vozíkem, kam budu potřebovat.

 

Zdraví vás Vláďa

Zdravím vás milí dárci, píšu zase po delší době. Doufám, že se máte dobře a snad si užíváte i lepšího počasí.

U mě není žádná zásadní změna, dnes jsem se musel objednat na kožní kvůli té mé nemocné noze.

Bohužel stav se nelepší a paní na převaz říkala, že stav nohy je nebezpečný a je potřeba urychleně to řešit.

Noha je oteklá, nemohu obout žádnou obuv a tak se nedostanu ani ven.

Měl bych hodně ležet, aby noha neotékala, tak jen ležím, nebo sedím.

Občas mě navštíví kamarád a pomáhá mi.

Kdyby se za mě někdo chtěl pomodlit, budu rád.

Zdraví Vláďa

Milý přispěvatelé, předem vás všechny zdravím a zároveň děkuji.

Tento příspěvek píši za březen. Nic nového se u mě neděje, stále jen řeším ty zdravotní potíže.

Moc bych si přál, aby se vyřešil tento začarovaný kruh s mým zdravotním stavem.

Psychicky na tom nejsem díky tomu nejlépe, pořád jsem zavřený doma a jen sedím a nebo ležím.

Povzbudí mě, když tady zamnou příjde aspon na chvíli pečovatelka.

Přál bych si mít bezbariérový byt, abych se dostal aspoň normálně na wc, nebo do koupelny na vozíku.

 

Přeji vám vše dobré

Vláďa

ps: posílám foto z večerní péče

Zdravím vás milý dárci, jak se vám daří? Mě stále zlobí moje bolavé nožky.

Chodí ke mě každý den paní na převazy a střídají se u mě pečovatelky, ted v tomto stavu v jakém jsem, se u mě střídají víc.

Teď mi nově chodí i pečovatelka večer a pomáhá mi se základními věcmi.

Bohužel v tomto zdravotním stavu se toho moc dělat nedá. Občas kouknu na nějaký pěkný film, nebo si pustím hudbu.

Přál bych si, aby se můj zdravotní stav zlepšil a já mohl ven.

Většinou jsem doma, když nepočítám kontroly v nemocnici.

Občas zamnou chodí můj bratr a donese mi oběd.

Jinak se celkem nic neděje.

Chtěl bych vám moc poděkovat za vaše příspěvky!!

S pozdravem Vláďa 🙂

ps: přikládám foto z večerní péče..

Milí dárci, jak se vám daří? Jak se vede v Novém roce? Doufám že jste zdraví a jinak je vše v pořádku. Delší dobu jsem se neozval, protože mě stále trápí zdravotní potíže, stále se to týká té nemocné nohy. Často chodím po doktorech,

nově mám ještě bakteriální infekci na prstech pravé nohy. Zítra mě čeká kontrola, takže se z toho cítím velmi vyčerpaný. Děkuji vám moc za vaši podporu a přeji vám hezký týden.

S pozdravem   Vláďa Kozman

Milí přátelé,

vím, že už delší čas jsem nenapsal žádný příspěvek, ale pokusím se to vysvětlit. Už nějakou dobu ztrácím chuť do života, jenže mně hned nedošlo čím to je. Vnímal jsem jen, že jsem unavený a bez nálady a chuti cokoli dělat. Jedním z těch důvodů byla častá samota a ubíjející stereotyp a tím druhým důvodem byl můj zdravotní stav, který se neustále zhoršoval.

Nejdřív to byla ta růže na pravé noze, takže díky otokům už 4 roky nemůžu jít sám ven, pak mě začalo bolet levé koleno na které jsem se nemohl postavit, takže jsem se nemohl dostat bez pomoci na WC, nebo do koupelny, či ložnice. Jsou tam úzké zárubně a vozíkem se tam nedá projet. S tím, že budu na vozíku se před lety nepočítalo. Pak mě začalo zlobit pravé koleno, do toho se mi zhoršily hemoroidy a aby toho nebylo málo, začala mě bolet tříselná kýla na pravé straně, která už měla být operovaná, ale operace byla 2x odložena vzhledem k té růži. Potom jsem prodělal kovid, který způsobil, že jsem nebyl a stále ještě nejsem schopen vlézt si sám do postele (hodně mě oslabil) a nakonec se mi na levé noze udělal bércový vřed spolu se zánětem močových cest. Takže jsem se zrovna teď zrovna vrátil z nemocnice.

Moji milí, rozepsal jsem se tady tak proto, abyste měli představu, jak zoufalý jsem byl a proč jsem přestal přidávat nové příběhy. A v těchto dnech mi taky došlo, že se mi vlastně ani nechtělo žít a že takový postoj je hodně nebezpečný. Teď se ho snažím změnit, ale není to vůbec snadné. Ale uvědomil jsem si, že člověk by se neměl nikdy vzdávat, ať už jsou okolnosti jeho života jakékoli.

Co povědět na závěr? Asi jen to, že zdraví je jeden z nejcennějších darů, který každý člověk dostal zdarma do vínku a měl by si ho vážit a opatrovat a né s ním hazardovat.

Mějte se moc hezky a buďte zdraví.

Váš Vláďa

Milí dárci, moc vás všechny zdravím a myslím na vás a doufám, že se máte dobře a léto trávíte podle svých představ.

Já si léto moc neužívám, protože mám neustále nějaké zdravotní komplikace a buď jezdím na vyšetření do nemocnice, nebo ležím doma na posteli, což mě na náladě moc nepřidá, spíše naopak. Kdyby to šlo, tak bych nejradši vyrazil na nějakou hezkou dovolenou. Doufám že se má situace bude lepšit a já budu mít lepší náladu.

Milí dárci moc si cením vašich příspěvků za které vám moc děkuji. 🙂

Opatrujte se a mějte se krásně

Zdraví vás Vláďa

 

Milí dárci,

moc Vás všechny  zdravím. Jak se Vám daří? Věřím, že jste všichni v pořádku a hlavně zdraví.

Já se mám docela fain. Snažím se myslet pozitivně, i když je to někdy náročnější. Noha se pomalu lepší.

Jsem velmi vděčný za Vaši pomoc a Vám za ni děkuji.

Dávejte na sebe pozor, přeji hezké zimní dny

Vláďa

Moc Vás všechny zdravím,

Jak zvládáte tuhle těžkou dobu? Doufám, že jste všichni v pohodě a hlavně zdraví. To je teď nejdůležitější.

Co je u mě nového?  Mám jednu nemilou novinku.  V červnu  mi odoperovali tříselnou kýlu na levé straně a nedávno mi ji zjistili na pravé. To je k neuvěření, že?

Byla mi doporučena operace, ale  vzhledem k současné situaci mě odmítli přijmout. Snad se situace brzy zlepší a budou mě moci operovat.

Jinak se snažím být v pohodě, nestresovat se a radovat se z maličkostí. Mám velkou radost, když jen třeba svítí slunce.

 

Chci Vám velmi poděkovat za pomoc a podporu. Buďte na sebe opatrní a mějte se rádi.

 

Vláďa 🙂

Vážení dárci,

jak trávíte léto? Doufám, že příjemně a že jste všichni v pohodě. To Vám moc přeju.

Já se mám docela dobře. Pokud to jde, tak vyrážím s asistentkami na příjemnou procházku, vždy jedu na vozíku. Venku jsem velice rád, hodně mě to nabíjí. Je to více než 3 roky, co jsem prakticky pořád doma. O  to více mě těší, když můžu ven. 🙂

Chci Vám velmi poděkovat za finanční pomoc a podporu jako takovou. Vážím si toho.

Mějte se krásně, užívejte léto 🙂

Vláďa Kozman

Dobrý den,

moc rád bych Vás chtěl pozdravit, obzvláště v této těžké době. Velice na Vás myslím, doufám, že jste všichni v pořádku.

Já se mám docela fain, až na to, že teď nemůžu ven. Ale snažím se být  zodpovědný , a pokud nemusím, tak nikam nechodím. Až tohle všechno skončí, tak si to s asistentkami vynahradíme. 🙂

Rád bych všem moc poděkoval za Vaši pomoc, která je pro mě teď obzvláště důležitá. Díky Bohu a podpoře Vás všech za mnou mohou stále asistentky docházet. Jejich pomoc je pro mne nepostradatelná.

Držte se a opatrujte se.

Vláďa

Vážení dárci,

rád bych Vám napsal pár vět, jak se mi daří. Tak na začátek roku to není tak špatné. Mám se docela fain. Noha občas zlobí. Jsou dny, kdy je to horší, tzn. noha je více nateklá a hodně červená. Ale také musím říct, že jsou i dny, kdy je to přesně naopak. A noha je o hodně lepší. To jsem pak rád. Hlavně mne povzbuzují moje milé asistentky. Díky nim se necítím tak sám. Vzhledem k tomu, že nechodím ven, tak jsem izolovaný v bytě. Kontakt s okolním světem mi nahrazují mé laskavé asistentky. Vím, že se asi opakuji, ale jsem opravdu nadšený, že je mám. Jsou to taková má sluníčka 🙂 Jsou tu pro mě vždy, když si potřebuji popovídat, zasmát, ale také vyplakat.

Momentálně ven nechodím, jelikož nebylo  vhodné počasí. Ale moc se těším, až bude tepleji, až vyrazíme zase ven. Těším se na první jarní paprsky, kdy mě sluníčko hezky zahřeje, na těle i na duši. Ven vyrážíme pouze na vozíku, protože nemohu samostatně chodit. Za tu dlouhou dobu, kdy mám nemocnou nohu (3 roky) mi hodně ochablo svalstvo a tak  je pro mne náročná  chůze i po bytě. (Po bytě se pohybuji pomocí speciálně upravených berlí).

Na závěr bych Vám všem chtěl velice moc poděkovat za veškeré příspěvky. Protože i díky Vám mám možnost mít svá sluníčka :).

Ještě jednou moc děkuji. Hodně to pro mě znamená.

A dodatečně bych Vám ještě chtěl popřát hlavně to zdraví, všechno dobré do nového roku, štěstí a spokojenost.

 

Váš Vláďa 🙂

 

Předně chci moc poděkovat všem ochotným dárcům, díky kterým mám hrazené své asistentky a zároveň jim popřát do Nového roku hodně zdraví, spokojenosti a rodinné pohody 🙂

Srdečně zdraví

Vláďa Kozman

Vážení dárci,

moc Vás všechny zdravím.  Jak se Vám daří? U mě došlo k mírnému zlepšení, co se týče mé nemocné nohy. Již mě tolik nebolí a za to jsem velmi rád.

Všem dárcům velice děkuji.

Přeji Vám klidný Adventní čas

Váš Vláďa

Vážení milí dárci,

rád bych Vám všem moc poděkoval za příspěvky, kterými mi pomáháte zlepšovat život. Díky nim mohu trávit čas s milými asistentkami. Opravdu to pro mě hodně znamená.

Rád bych se teď s Vámi podělil o pár fotek, z oslavy mých kulatin. Kromě mé rodiny mi přišlel popřát i můj patron Mirek, se svojí paní. Oba jsou moc prima, je s nimi legrace. Krásným dárkem byla pro mne jejich přítomnost, a jako bonus mi donesli výborný dort. Moc jsme si na něm pochutnali.

S rodinou jsme to slavili na etapy a bylo to fain.

Ještě jednou moc děkuji za Vaše příspěvky

přeji Vám hezké podzimní dny, Vláďa

Rád bych Vám všem velmi poděkoval za to,že mi přispíváte. Opravdu si toho velice cením. A každý příspěvek má pro mne velikou hodnotu.

Díky Vašim příspěvkům mohu být se svými milými asistentkami, které mi zpestřují každodenní život a necítím se tolik osamělý. Mám je moc rád a každý se na ně hodně těším. Asistentky mi také pomáhají se zajištěním základních potřeb. Mám na mysli například nákupy, příprava večeře, nebo povlečení postele. Jsem za ně nesmírně rád a vážím si toho, že jsou tu se mnou. Rád s nimi chodím na procházky, pokud mi to ovšem mé zdraví a taky počasí dovolí.

 

Ještě jednou všem děkuji, s přátelským pozdravem Vláďa

Na úvod bych rád poděkoval všem hodným dárcům, kteří mi pomáhají s platbou asistencí. Za každý příspěvek jsem opravdu rád. Díky němu mohu být každý všední den s některou ze svých milých asistentek. Pomáhají mi s běžnými denními činnostmi, jako jsou například nákupy, nebo pověšení prádla apod. Nejdůležitější je pro mě, že mi dělají společnost. Rád si s nimi povídám o nejrůznějších tématech. Mohu se jim svěřit, když mě něco trápí, ale také, když mám z něčeho radost. Mám v nich opravdového přítele. Vždy mě přivítají vlídným slovem a také úsměvem s to mám hned lepší náladu. Pokaždé se na ně těším. Mám je rád.

Snažím se myslet pozitivně, i když je to někdy obtížné. Díky jistým zdravotním komplikacím je to někdy opravdu složité, ale nevzdávám se. V těchto horkých dnech se mi hůře dýchá, někdy mám problémy s chůzí (doma se pohybuji o speciálních berlích), kdy samotný krok je pro mě bolestivý. Jsou dny, kdy je to lepší a naopak.

Díky nevhodnému zdravotnímu stavu jsem v červnu ani nebyl moc venku. Minulý týden jsem byl u zubaře a při cestě zpět jsme se s asistentkou Katkou stavili v nedalekém parčíku a užívali si krásný slunečný den. Bylo opravdu nádherně a já cítıl, jak je mi bezvadně. Opravdu krásný pocit být venku a užívat si slunce a čerstvý svěží vzduch.

Ještě jednou moc všem děkuji a přeji příjemný začátek července.

Váš Vláďa

Jsem moc rád, že mám díky každodenní asistenci možnost jít ven, sám bych to nezvládal. Mám hned lepší náladu, když se můžu nadechnout „vůně jara“ A vnímat svět kolem, to mě naplňuje radostí a povzbuzením. A když není zrovna moc hezky a nemůžeme ven, tak si třeba jen povídáme, nebo si s Katkou zkouším chodit „bez berlí.“ To zkoušíme tak, že mě drží zezadu kolem pasu a mně se podaří třeba dva, nebo tři kroky, je to hodně namáhavý, ale já mám na chvíli dojem, jako bych chodil sám a je to moc hezký pocit. Prostě chci moc poděkovat každému, kdo mně podporuje. Díky všem milým dárcům je můj život o hodně pestřejší. 🙂                                  Zdraví Vláďa Kozman

Jednoho slunečného dne jsme se vydali s moji milou asistentkou Katkou na příjemnou procházku. Bylo opravdu moc krásně, tak mě vzala do nedalekého parčíku, kde bylo moc hezky. Oba jsme si to společně krásně užili. Trochu jsme se i opálili.

Jsem vážně velmi rád, že mohu být obklopen skvělými asistentkami, které mi skoro ve všem pomáhají, rád s nimi trávím čas. Jejich pomoc je pro mne opravdovým požehnáním. Mimo jiné mi pomáhají s péčí o vlastní osobu, ale také jsou i mými kamarádkami, kterým se mohu kdykoliv se vším svěřit. Ať se jedná o starosti nebo radosti, které  mi život přináší. Mohu také napsat, že jsou pro mne velkým povzbuzením a z větší části mi pomohly překonat určitou depresi, která  plynula z dlouhodobé samoty. Po psychické stránce mi jejich přítomnost hodně pomáhá a jsem tedy velice rád že je mám:)

Tímto bych rád poděkoval všem milým dárcům, kteří mi v tomto pomáhají a díky tomu mi tak hodně ulehčují život. 🙂 Vláďa

V březnu jsme si vyšli na procházku s mojí asistentkou Pavlou. Ona mě tlačila na vozíku a jeli jsme do nedalekého parku Gutovka, kde jsem již dlouho nebyl, ale přesto to tam mám velice rád. Líbí se mi pozorovat okolí. Ten den bylo nádherně, svítilo sluníčko, bylo teplo, prostě skvělé odpoledne. V průběhu procházky mi volal kamarád Roman, jestli se by se u mě doma mohl stavit, ale nakonec jsme se domluvili, že se potkáme přímo zde v parku. Setkání mě moc potěšilo a navíc mi kamarád udělal několik fotek, které přikládám.

 

Zároveň bych velice rád poděkoval všem dárcům, kteří mi přispěli. Moc děkuji 🙂  Všechny moc zdravím,  Vláďa

Od té doby, co ke mně asistentka dochází každý den, tak mám stále větší chuť do života. Více se směji a již se dokáži  alespoň částečně radovat z maličkostí, které život přináší. Už se necítím tolik osamělý, naopak  vnímám, že mi  jejich společnost hodně prospívá.

Jsem moc rád, že mi NF Pečovatel umožňuje mít každodenní asistenci a děkuji všem, kteří přispěli a velmi si toho vážím. Vláďa